reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

MY bylismy wczoraj u lekarza z Maksiem, jest zdrowiutki. Bardzo mało przybrał w ciągu 2 miesięcy, tylko 70 gram. Waży 10150g. Bylismy z nim na badaniach, pobierali mu krew z rączki tak jak dorosłemu, biedak strasznie płakał. Mial robioną morfologię, rozmaz krwi i żelazo. Dzis wyniki.

reklama
JA CHCĘ ZĘBY
dzisiaj Niko obudził się w nocy o24 do 3 marudził i marudził .Z godz leżał w łóżeczku i stękał .Myślałam ,że kupa .Nie . No to może cyca . 5 min pocycał i blee. No to może do naszego łóżka. Poleżał 10 min ,obudził tatę .Pożalił się i chciał wracać do swojego łóżeczka .No i wreszcie ok 3 włączyłam mu jego piosenki i ufff zasną ,ale co z tego jak o 4,30 znowu słyszę marudzenie .Ale to tylko smoka szukał .Dałam no i spał jak zawsze do 7,30

Elunia Wercia też z jednym zębolkiem na zewnątrz, ale pozostałe już cisną na dziąsła. Dziś mamy od samego rana dzień marudy, nawet zaraz po przebudzeniu były płacze, więc mogę się spodziewać lada moment kolejnego białego punkciku w buźce. Iga waży niewiele, ale najważniejsze że zdrowa. A z furczeniem w nosku, to też mi lekarz powiedział że to od nadmiaru śliny i żeby od czasu do czasu psiknąć tantum verde do buziolka.
Habcia to się biedny Maksio namęczył :-( Wercia miała 3,5 miesiąca jak też miała pobieraną krew i w laboratorium wstrętne baby zamiast pobrać z nóżki pobierały z rączki. Nie mogły na dodate znaleźć żyły i kuły ją 3 razy... Trzymamy kciuki za dobre wyniki.
Jolek łączę się w bólu :sorry:

Elunia dobrze ze wszystko ok :-)
Habciu trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań
Jolek współczuje ale już niedługo pojawią się białe punkciki i mały znów będzie sypiał pięknie w nocy :-)

My też bierzemy po 1 kropelce wit D codziennie:tak:.
Elunia super że z Igą wszystko ok :tak:, zawsze warto sprawdzić jak nas coś niepokoi.
A Maksio to dzielny chłopiec, trzymam kciuki za wyniki :-).
Jolek zęby wyjdą to znowu będziesz miała małego śpiocha :tak::-), dasz radę ;-).

No a u nas nadal jeden ząb. Ze spaniem nic się nie zmieniło.. niestety. Butli jak nie chciał, tak nie chce. Ostatnio nawet się na niekapek obraził, także od wczoraj pijemy z normalnego 'dorosłego' kubka. Pogoda paskudna, także nawet mi się nie chcę walczyć z B przy ubieraniu, żeby po pięciu minutach wracać ze spaceru, bo go wózek w tyłek parzy. Także siedzimy i gnuśniejemy:sorry:.

elunia to Nasze dziewczyny takie same wagowo :-)
jolek oby szybko się pojawiły ząbki i żebyś się wyspała spokojnie no i dzidzolek też
kurcze takie pielęgniary to bym wybiła, wstrętne baby niech sobie ,żyły rozwalają, biedne dzieciaczki buziaki dla wszystkich pokłutych
a Oliwci się przebiły górne kły więc już jest 6 zębolków i na szczęście jakoś delikatnie te ząbki u niej idą tfu tfu
a no i nauczyła się pokazywać ucho słonia w książeczce :-) 3 razy jej się udało więc myślę że to już załapała i kuma :-) kolejne dowody w posiadanie małego rozumku który działa :-)

my też byliśmy dzisiaj u lekarza i w końcu na ostatniej szczepionce:-) 8.400 i 72cm. żółtka nie podawać, glutenu nie podawać, poczekać z tym do 10-11 miesiąca. wit D po kropli co drugi dzień:happy: no i dowiedziałam się, że moje dziecko jest orginalne, bo przeważnie wychodzą ząbki to na dole pierwsze, a jak na górze to po prawej stronie, a my mamy po lewej:-p:-p

reklama
my też po wizycie u lekarza, waga 7370 g, wg lekarki nie jest źle. Czekam na wynik posiewu, musi być jałowy, wtedy do szpitala dopiero 27 się stawiamy, a jak nie to dwa dni wcześniej i zacewnikują Karola :-(, więc modlę się o jałowy wynik.
jolek, ja już też czekam na te Nikusiowe ząbki. Myślałam, że zostaniemy na końcu w oczekiwaniu na zębole, a tu Karolowi się już trzeci wybija.

Hooba, 5 min na spacerze u nas się nie sprawdzi. Pogoda paskudna, a minimum dwie godziny na dworze musimy być. Te moje dziecię, nic sobie nie robi z deszczu, wiatru i zimna. Myślałam, że zamarznę, a moje dziecko spało w najlepsze.

aha i mamy pierwszego guza:-(

Do góry