reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ana545 usypiam Wiktorię u mnie w łóżku, a potem ja przenoszę do łóżeczka i zawsze przy tym się wybudzi, ale tylko na chwilkę i zaraz zasypia ... też na chwilkę:no:
Zapomniałam napisać, ze W odrzuciła mi tydzień temu całkowicie butelkę z mleczkiem:szok: Byłam załamana bo nie widziałam innego spobu podania jej mleczka. Ale podaję jej łyżeczką zawsze zagęszone kleikiem lub kaszką smakową. Wcześniej po butli zawsze ale to zawsze ulewała, nawet kilka godzin po zjedzeniu. Teraz od kiedy jej zagęszczam nie ulała ani razu:tak:
Dajecie Danonki swoim pociechą???
Mi też chyba Miłosz szykuje odrzucenie butelki:no: Ale całe szczęście troszkę noce się poprawiły. Budzi się raz a potem przed godz 7 lub 8.
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,7015124,Najczestsze_pomylki_w_zywieniu_niemowlat.html znalazłam ciekawy artykuł

reklama
Anius- nam ekarka radziła, by przyjść, jak choroba nie minie- a był brzydki kaszel, który po dwóch dniach antybiotyku (Amoksiklav jeśli nie pokręciłam nazwy) przeszedł i został katar, który jakby słabnnie na szczęście. zakrapiam r-rem soli fizj i euphorbium.i wyyyyciąąąąągammmmm:eek::eek::eek:

kasha - kurczę! opisujesz moją Milkę. Ona śpi dokładnie tak samo :-p;-) Pięknie zasypia i po godzinie wrzask. I tak w kółko. Dopiero jak ląduje ze mną w łóżku, to jest lepiej. Śpi po ok 2 godziny i wrzask. Ale w każdym momencie jak przekładam ją do jej łóżeczka to się budzi z krzykiem.
Nie wiem o co chodzi, ale u nas to nie są ząbki, bo nie mamy napuchniętych dziąseł i nie widać białych kresek. Nawet specjalnie się nie ślini. Tzn ślini się, ale malutko.
Pamietasz jak pisalam ...ze Kajka budzi sie w nocy po 15 razy ...:tak:
Dzisiaj ma juz dwa zebole i budzi sie raz ok. 4 na mleko ha..ha !!
Poczekaj..poczekaj ardzesiku...za parenascie dni ...bedziesz pukac lyzeczka i bedzie dzynnn..dzynnn :-p:-p:-p
dziasla nie byly tez napuchniete ...slina w normie ;)

Martussa ja się zawsze wściekam i zastanawiam skąd się tyle tego bierze w takim malutkim nosku:crazy::rofl2: u nas nie ma kaszlu tylko ta chrypa:sorry:

Anius pytam sie dlatego bo Gabrysiowi przepisal to laryngolog do brania na stale jako leka na jego przewlekly katar jest to syrop histaminowy na i ja kupilam firmy polofar w ulotce przeczytalam ze jest to na 98% alkoholu troche sie przestraszylam ale podawlam przez tydzien bo skoro lekarz przepisal to wie co robi - tak myslalam :confused2:

Na wyjezdzie zostawilam u znajomych ten syrop wiec wzielam jeszcze jedna recepte na ten sam syrop i w aptece wydaja mi w innym opakowaniu patrze firma alofarm i mniej alkoholu chyba 6% o ile pamietam .

Zdziwilo mnie to pogrzebalam na necie i co sie okazalo ze dla dzieci trzeba kupowac tylko firmy HASCO! bo tylko w nim nie ma alkoholu w reszcie jest i nie wolno tego maluchom podawac

Moj pediatra nie mial o ytm pojecia ze sa takie roznice byla zdziwiona szczerze mowila ze tak bylo do tej pory ze wszytskie one bez alkoholu byly ale to sie zmienilo i tylko Hasco jest bez , laryngolog widocznie tez tego nie wiedzial a baba w aptece wydaje jakikolwiek jej wpadnie pod reke :wściekła/y:
Takze przez tydzien " upajalam " malego tamtym syropem na 98% teraz mam hasco i ty tez koniecznie go zamien - Clemastinum Hasco

Boze zeby jeszcze lekarzy trzeba bylo sprawdzac takze jak tylko przeczytalam o Clemastinum odrazu zapytalam o firme

Martusa gratulacje dla Hanki teraz juz pewnie caly czas bedzie siadac:-)

U nas juz 2 zebole :laugh2:

Ostatnia edycja:
ana faktycznie:szok: :szok: siedziałam teraz z ulotką i czekałam co napiszesz, a skład to tylko tak o przeczytałam i specjalnie nie zwracałam uwagi bo tam jakieś dziwne nazwy itp:blink: nam kazała brać ten syrop 2x1/2 łyżeczki przez 4 dni. i nawet w ulotce nie jest napisane, że to dla takich małych dzieci jest... narazie dałam młodemu to jeden raz i chyba więcej się nie odważę:no:

Taaak, ach te zeby... Gratulujemy wszystkim, ktorzy sie juz doczekali zebolkow! U nas wychodzi trzeci zabek, lewa jedyneczka na gorze, juz widac kreseczke, pewnie na dniach sie przebije do konca. Julianek slini sie tylko troche, ale za to caly czas trzyma prawie cala raczke w buzi. Strasznie dumny jest ze swoich dolnych zabkow i czesto sie nimi bawi. :tak:

U nas nadal trwa przerwa od terapii i w ciagu tych kilku dni zaczely Juliankowi szybko odrastac rzesy i wloski. Szkoda, ze chemia za dwa tygodnie to znow szybko skosi.:huh:

Usciski dla kochanego Julianka !

Anius jesli bedziesz chciala podawac kup firmy Hasco jest tam zero alkoholu , i nie martw sie na pewno nie zaszkodzilo ja tez sie martwilam ze tamten syrop podawalam a lekarka powiedziala ze na pewno gorszy przez to z matematyki nie bedzie ;-)

reklama
Pamietasz jak pisalam ...ze Kajka budzi sie w nocy po 15 razy ...:tak:
Dzisiaj ma juz dwa zebole i budzi sie raz ok. 4 na mleko ha..ha !!
Poczekaj..poczekaj ardzesiku...za parenascie dni ...bedziesz pukac lyzeczka i bedzie dzynnn..dzynnn :-p:-p:-p
dziasla nie byly tez napuchniete ...slina w normie ;)
kurcze! ale tak mamy już od ponad miesiąca! no halo, ileż można czekać? Mojemu mężowi ponoć pierwsze zęby wyszły jak miał 1 rok i 8 miesięcy, a jeśli Mila pójdzie w jego ślady to co? :( eh
a poza tym zapomniałam Ci napisać. Z tym chrapaniem Mili.
Radziłaś, żebym podniosła łóżeczko (materac). Nie zrobiłam tego, ale tylko dlatego, że młoda siedząc w wózku zasnęła mi i też chrapała. A w wózku jest w półsiedzącej pozycji... o co chodzi? skąd to się bierze?

mamaflavii - biedny Julianek :( Jak czytam co tam u Was, to nagle moje małe problemiki nikną w stogu siana... i są dosłownie śmieszne. Oczywiście cieszę się, że Mila zdrowa ryba, ale żal ściska serce, że jednych dotyka szczęście a innych nie. A raczej nie szczęście tylko właśnie zdrowie.
Buziaczki dla Julianka!

Do góry