elwis_m ja pije 3 razy dziennie te herbatki z kopru wloskiego. Ale dzis chyba mu dam w buteleczce. A ile mniej wiecej mam tego zrobic?
na 100 mll sypie się łyżeczkę (przepis na opakowaniu jest). moja mała wypija ze 20 ml, resztę ja :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
elwis_m ja pije 3 razy dziennie te herbatki z kopru wloskiego. Ale dzis chyba mu dam w buteleczce. A ile mniej wiecej mam tego zrobic?
habcia - jeżeli nic nie pomoże to mogę Ci poradzić ewentualnie Espumisan, przy Maksymilianie polecił mi go lekarz, maluszek miał kolki, oczywiście masowałam brzuszek, rozgrzewałam, sama piłam herbatki z kopru itd. a Espumisan podawałam w ostateczności i raczej pomagało. Ale pamiętaj, że to co działa na jednego bobaska nie koniecznie musi zadziałać na drugiego. Ach i skoro masz mało pokarmu to lepiej nie podawać nic maluszkowi do picia tylko pierś, żeby miała sygnały do produkowania mleczka. Pij duuuużo wody :-) mi to pomagało i się nie denerwuj mamusiu :-):-) wszystko się ułoży, początki często są trudne
mam jeszcze pytanko odnosnie karmienia. Wczoraj wieczorem zaczely mnie strasznie piec i bolec sutki. Cala noc mialam okropne dreszcze i pocilam sie strasznie. Od rana smaruje je Castor equi. Dalej bola ;/ Teraz bede przykladac sobie rumianek.
Boje sie kazdego karmienia, to taki okropny bol :--
-(
Wiecie co na to poradzic?
juz chyba wiem dlaczego dorobilam sie tego zapalenia. Prawdopodobnie od wkladek. NOsilam je non stop, caly czas chodzilam w staniku, w ogóle nie wietrzylam piersi ;/ Od dzis bede wietrzyc caly czas. Ale słabo sie nadal czuje, moze to jakies chorobsko ;/ mam dreszcze, boli mnie cale ciale, wszystkie miesnie. ;/
Wracam do nauki. Jutro mam egzamin. Tesciowa zostanie z MAksiem.
juz chyba wiem dlaczego dorobilam sie tego zapalenia. Prawdopodobnie od wkladek. NOsilam je non stop, caly czas chodzilam w staniku, w ogóle nie wietrzylam piersi ;/ Od dzis bede wietrzyc caly czas. Ale słabo sie nadal czuje, moze to jakies chorobsko ;/ mam dreszcze, boli mnie cale ciale, wszystkie miesnie. ;/
Wracam do nauki. Jutro mam egzamin. Tesciowa zostanie z MAksiem.