reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Pepek moczyc woda tak :tak: ale gorzej jak dziecko podsika, bo to juz ma inny odczyn...

W puder sie nie zaopatruje ;-) kazda polozna i lekarz zalecaja co innego... Ale jak sie uzywa przewiewnych pieluszek to nie ma obaw, tak mi sie wydaje....Zreszta teraz same pieluszki maja jakies paski z balsamami i inne cuda...

Na SR radzili przemywac pupke lub przecierac husteczkami nawilzonymi i tylko odrobinke kremu na pupke dac - za duzo kremu tez nie pozwala oddychac skorze.
Jak sie tak glebiej zastanowic to po co producenci tyle roznych kosmetykow wymyslaja :confused: jak wychodzi na to ze sama oliwka najlepsza :-D

Pudrów nie używałam i teraz nawet nie kupiłam więc dla Pudru stanowcze NIE z mojej strony.

Pepuszka nie moczyliśmy ale jak sie zachlapał niechcący to nikt nie robił z tego wielkiej tragedii, po prostu ładnie się osuszył.

Dziewczyny a z siusianiem u chłopców to nie przesadzajcie, to jest mały facecik i jak siuśnie to troszkę poleci na nas;-):-):-)(Kacper bardzo często to robił chyba uwielbiał) ale na pewno nie jest to strumień który ochlapie ściany dookoła:-):-):-D:-D i tak jak pisze lajfik przy zapinaniu pieluszki pisiorek na dół i będzie dobrze:-)

Pudrów nie używałam i teraz nawet nie kupiłam więc dla Pudru stanowcze NIE z mojej strony.

Pepuszka nie moczyliśmy ale jak sie zachlapał niechcący to nikt nie robił z tego wielkiej tragedii, po prostu ładnie się osuszył.

Dziewczyny a z siusianiem u chłopców to nie przesadzajcie, to jest mały facecik i jak siuśnie to troszkę poleci na nas;-):-):-)(Kacper bardzo często to robił chyba uwielbiał) ale na pewno nie jest to strumień który ochlapie ściany dookoła:-):-):-D:-D i tak jak pisze lajfik przy zapinaniu pieluszki pisiorek na dół i będzie dobrze:-)

tylko uważajcie na zagrażające wodniaczki. najlepiej siusiaka i jajeczka zadzierać do góry, i wtedy pieluchę. inaczej mogą się robić wodniaki, które usuwa się operacyjnie....

to prawda że lepiej ale jak ja przechodzę w sklepie koło półki gdzie śmieją się do mnie te wszystkie kremy, kremiczki, balsamki, mydełka, oliwki to mam ochote je wszyskie zabrać. Dobrze że ktoś mi mówi "oszalałaś????? do 2020 roku byśmy tego nie zużyli co ty byś chciała kupić!!!!! A ja tyłka smarował oliwką sobie nie będę!!!" No i po zastanowieniu się że racja, nie kupuje :)

Niewiem czy Maksio ma kolki. Puki co nie placze tylko sie prezy. Polozna powiedziala, ze to od probiotykow, ktore dostawal w szpitalu. Sa one tez podawane na biegunki ;/
Od wyjscia ze szpitala powinnam brac 2 razy dziennie zelazo, bo mam anemie, ale boje sie bo po zelazie mozna dostac zatwardzenia. Polozna kazala mi sie jeszcze ze 2 dni wstrzymac.
Oj juz sama niewiem co robic ;/
Z jedzenia to raczej nie jest bo do wczoraj baaaaardzo uwazalam na to co jem.
I codziennie robie mu te masaze, do tego wkladam ciepla pieluszke na brzuszek i nic. Pije tylko herbate z kopru wloskiego. MAm nadzieje, ze niedlugo pusci ;/

reklama
Habciu zazdroszczę Ci laktacji i widać Maksiu ładnie cyca łapie skoro bez problemu karmisz przez nakładki. :tak: Fajnie masz! :-)

Ardzesh u mnie niestety problem się powtórzył, mleczka nie mam prawie wcale. :-( Właśnie wypompowałam z siebie może łyżkę stołową z 1 cycka. A fionka w ogóle nie pokazuje, że jest głodna, ciumka cycucha, przy butli max 20 ml wciągnie po moich zachętach. Dziwne to moje dziecko, jak Inga zobaczyła butlę, to myślałam, że zje mleczko wraz z opakowaniem. :-p

Lecę pompować drugiego cycka. :dry:

Do góry