reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Dziewczyny w jakiej pozycji spia wasze maluchy Moj maly spi na pleckach bo boje sie go klasc na noc na brzuszku,a gdy poloze go na boczek to on odrazu hop na plecki,ale do czego zmierzam Gracjanek ma troszke plaska glowke Wiecie jak sobie z tym poradzic???
0017795676.gif

Mysia U Gabrysia tez przyuwazylam ze glowka sie plaszczyla na tej stronie co lubi lezec teraz jak zasnie uparcie mu ja przekladam a jak siadam to tak by na mnie spojrzec muial przekrecic glowe na ta nie splaszczona strone , mysle ze nie ma sie co martwic slyszalam ze jak dziecko jest starsze to tez sie to troche wyrowna :-)

Dziewczyny fajny pomyl z tym kapaniem
Gabrys dzi premiera hop z brzuzka na plecki fikal :-D

reklama
Okazało się, że Danielowi nic nie dolega. Troche się odgina, ale wychodowaliśmy to sami złym noszeniem go na rękach:-:)-(. Przez godzine uczyliśmy się odpowiedniego brania na ręce i noszenia, oraz zabaw ułatwiających rozwuj. Właściwie wszystko to można znaleźdz w necie, ale zawsze łatwiej jak ktoś pokaże.

Przeżyłam dziś chwilę grozy, byłam w kuchni i nagle słyszę krzzyk małego, wpadam do pokoju a Daniel w łóżeczku przekręcił się tak , że leżał w poprzek, główka pod szczebelkami:szok::szok:

Czy Wasze dzieciaczki też tylko na rękach ciągle chcą być?

Maciek sporo placze przez bole brzucha wiec musimy go czesto nosic :tak: tez mi rehabilitanci zalecicli aby go nie nosic na rekach :baffled: no ale juz troszke za pozno na to bo maly sie przezwyczail a asymetrie i tak ma :zawstydzona/y:

Dziewczyny w jakiej pozycji spia wasze maluchy Moj maly spi na pleckach bo boje sie go klasc na noc na brzuszku,a gdy poloze go na boczek to on odrazu hop na plecki,ale do czego zmierzam Gracjanek ma troszke plaska glowke Wiecie jak sobie z tym poradzic???
0017795676.gif

za to moj preferuje spanie na brzuchu, ale na boku tez mi juz go ciezko ulozyc... :tak:na plaska glowke ciezko zaradzic... bo chyba trzeba dziecko odpowiednio ukladac ale jak ono samo juz sie potrafi przekrecic to jest trudniej :baffled:

A my tą asymetrię wyprostowaliśmy :) Do spania kładłam po prostu na drugi bok. A jemu było wszystko jedno w którą stronę śpi

kraf tez macie juz 3 msc dzis :-D

Maciek ma juz trzy miesiace... a jeszcze pamietam jak mial kilka dni i byl taki maly czerwieniutki :-p ech...

Ostatnio zauwazylam ze jak biore go na rece i trzymam w pozycji pollezacej (tak jakby siedzial w foteliku samochodowym) to on mi sie dźwiga do przodu tak jakby chcial siedziec :szok: jest postep!! :-) bo z lezacej pozycji nie ma sily sie dźwigac za to z pollezacej jest mu latwiej :tak:

U nas to samo i tez na lewa strone Jakie cwiczenia macie robic i wytlumacz mi JOLKU jak ta podusie macie podkladac
0017795676.gif
Mysia mam kłaść Nikusia na przewijaku głową do mnie na pleckach i masować po posmarowaniu oliwką mięśnie od karczku w stronę uszka. Jak leżyna brzuszku to pilnować i przekręcać główkę w drugą stronę a podusie podkładać jak kładę na boczku to żeby brzeg poduszki był pod główką a ramionko leżało na łóżeczku a główka na podusi chyba dobrze opisałam a jak nie to postaram się zrobić fotkę

Kalina nasza nie startuje z kolei do siedzenia w ogóle, widać każda pociecha rozwija zainteresowania w innym kierunku :D

aga wróciłaś już do domu? Miałyśmy iść na spacer do parku południowego :D ja tu samotna jestem :D
larlaa nie wiem kiedy się umówimy. Ja się boje z nim sama gdzieś wychodzić. Jeżdżę z nim codziennie do siostry. Może umówimy się jakoś, dam ci znać. Jurand jest straszny, ostatnio prowadziłam z nim auto. Tak strasznie się darł, że szok. Był to już odcinek drogi, gdzie są same dziury i jedzie się 20km/h no ale małego pietra miałam. Jak dojechałam do siostry to ten mały ancymon spał na siedząco.

reklama
Hejka. W piątek moja Wiki miała II szczepionkę. Waży 5400 i ma 63 cm:-).
Po tej szczepionce dziecko spało mi cały dzień i ... noc:szok: Nigdy wcześniej tak nie spała!!! W nocy z soboty na niedzielę (czyli druga noc po szczepionce) spała od 20:00 do 04:15 i ją wybudziłam do jedzenia:shocked2: Myślicie, że dwa dni po szczepione dziecko może tak spać:confused: A może w końcu niunia przestawiła się na dłłługie spanie w nocy:tak:??? A jak Wasze dzieci zachowują się po szczepieniu? Ja brałam te płatne;-), ale nie gorączkowałam mi córcia.
2-WIKTORIA-17022009-3801.gif

2-WIKTORIA-17022009-7452.gif

a48c111d47.png

Ostatnia edycja:
Do góry