lil maja Ja miałam NT robione tzn. moja dzidzia miała to jest mierzenie takiej fałdki na karku w celu wykluczenia choroby i nie może ta fałdka być większa niż 2,5 mm. Moja lekarka mówi mi o wszystkich pomiarach i o wszystkich oznaczeniach, więc przy najbliżeszj wizycie wypytaj się również swojego lekarza o to bo skoro jest kompetentny to warto do niego chodzić trzeba go tylko troszkę rozgadać;-)
reklama
lil_maja
Fanka BB :)
Jezyk dzięki za odpowiedź!
Szukam tego wyniku NT na moich wydruczkach z USG, ale nie mogę znaleźć. Faktycznie muszę więcej pytać - tylko, że o wielu rzeczach, które powinnam wiedzieć dowiaduję się dopiero po fakcie. Wierzę jednak, że jak lekarz mało mówi to również dlatego, że wszystko jest ok. Gdyby było coś nie tak to by raczej powiedział. Pozdrawiam!
Szukam tego wyniku NT na moich wydruczkach z USG, ale nie mogę znaleźć. Faktycznie muszę więcej pytać - tylko, że o wielu rzeczach, które powinnam wiedzieć dowiaduję się dopiero po fakcie. Wierzę jednak, że jak lekarz mało mówi to również dlatego, że wszystko jest ok. Gdyby było coś nie tak to by raczej powiedział. Pozdrawiam!
maran-atha
Fanka BB :)
mój Maluszek w 15tyg. ma 12 cm
justynka2506
Zaciekawiona BB
ja na usg pojde dopiero z koncem wrzesnia ;( ale w 13 tyg malenstwo mial cale 7 cm teraz jestem ostatni dzien 17 i az mnie ciekawosc zzera...
MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
Witajcie Mamusie!!!!!
Myślę ze temat jak najbardziej aktualny, to wlasnie teraz lutowe Mamusie odczuwają pierwsze ruchy swojego maleństwa.
Niektóre juz mają to wydarzenie za sobą ,a inne wciąz czekaja z nieierpliwoscią......
Myśle że to dobry pomysl aby wymienic sie doświadczeniami dotyczącymi tego niesamowitego wydarzenia :-)
Myślę ze temat jak najbardziej aktualny, to wlasnie teraz lutowe Mamusie odczuwają pierwsze ruchy swojego maleństwa.
Niektóre juz mają to wydarzenie za sobą ,a inne wciąz czekaja z nieierpliwoscią......
Myśle że to dobry pomysl aby wymienic sie doświadczeniami dotyczącymi tego niesamowitego wydarzenia :-)
No to ja bede pierwsza.Ruchy maleństwa to niesamowite uczucie. U mnie dzidzia daje znać już codziennie.Na razie są to jeszcze delikatne kopniaczki ( choc czasem dostaje sporego), które dają sie już wyczuwać pod ręką.Jednak z dnia na dzień zaczyna byc to wszystko coraz bardziej wyraźne i przyjemne.
MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
Ja wciąż czekam.....poczatek 17 tygodnia i szczerze mowiąc już bardzo sie niecierpliwie((
Pociaszam się ze mam jeszcze czas ale wiecie same jak to jest....
W każdym razie dam znac jak tylko poczuję moje maleństwo!!!!
Pozdrawiam wszystkie Mamusie!!!!!!!!!!
Pociaszam się ze mam jeszcze czas ale wiecie same jak to jest....
W każdym razie dam znac jak tylko poczuję moje maleństwo!!!!
Pozdrawiam wszystkie Mamusie!!!!!!!!!!
reklama
aga221122
mama Jurandzika :))
Świadome ruchu poczułam 02.09.2008. Wcześniej czułam już ruchy, ale nie wiedziałam czy to napewno jest intruz. Rusza się codziennie, czasem mocniej, czasem słąbiej, a jak mam dżinsy na sobie i go troszkę ugniata pasek, to świruje jak nie wiem co. Nie udało się jeszcze M zaobserwować ruchów, bo myśli że to tak na zawołanie