reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

kasikk ale jak dziecko w domu siedzi to po cholere go szczepić na pneumokoki?
szczepi się jak się wysyła dziecko do żłobka, albo przedszkola
a zawsze lepiej jedna dawka niż trzy, to też nie jest takie obojętne dla zdrowia, pomyśl od urodzenia ładować w takiego maluszka tyle szczepów różnych cholerstw, nie dość że podstawowe, to jeszcze co? rota, pneumo, mongo i co?
wielkie kampanie reklamowe - to wszystko dla kasy jest robione,
mamy w rodzinie lekarza, który powiedział nam, że mają z góry nakaz nakręcać rodziców na jak najwięcej szczepień, bo za tym kryje się gruba kasa
ja szczepie tylko 5w1 pisze tylko co mi lekarz powiedział. A dziecko nie siedzi tylko w domu. Chyba kazdy ma zamiar wychodzic gdzies z malcem zanim skończy 2 latka.

reklama
u nas już chyba po kolkach..za to chyba rozpoczęłyśmy ząbkowanie..czy to możliwe żeby niespełna dwumiesięcznemu dziecku rosły już ząbki?? czytałam, że mało jest takich przypadków ale całkiem możliwe..a Blanka ma wszelkie objwy:baffled:
moja Zosia od 2 tygodni strasznie sie slini, a jak ja karmie to gryzie gryzie smoczka od butelki Zachowuje sie tak jakby ja dziasełka swedziały. :tak:Wczoraj dałam jej gryzaczek do pogryzienia. Była strasznie zadowolona.

MOj Maks tez strasznie sie slini i ksztusi. Od paru dni nie chce smoczka tylko paluchy do buzi wklada, albo rog od kolderki. A dzis w nocy przeszedl saMEGO SIEBO, OD 3 W NOCY DO 8 RANO co godzina pobudka z glosnym placzem, jak podchodzilam do lozeczka raczki mial w buzi. Myslalam ze jest glodny i za kazdym razem karmilam. To go uspokajalo. A wieczorem przed snem nie da sie go nakarmic, bo tak placze, nie chce piersi ssac :(

Maciek od kilku dni uwielbia slinic raczki :tak: jak tylko nie ma smoczka to od razu pcha je do buzi i moczy sobie przy tym rekawki :tak: Nie wiem juz czy on bardziej chce grysc raczki czy ssac :-p

antar współczuję Ci bardzo. To na pewno musiało Was przerazić :-(
U nas też od ponad tygodnia fascynacja kciukiem, ale zasypiać nadal najlepiej przy cycu ;-)

no Martussa to Hanka najprawdopodobniej też szybko będzie ząbkować..podobno jest to uwarunkowane genetycznie..czyli jak rodzice tak i dzieci:tak: wczoraj dużo o tym ząbkowaniu czytałam:-D

reklama
Do góry