reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

habcia moja Zosia ma ciemieniuche na luku brwiowym:-)walcze z nia bo w przyszła niedziele chrzciny a to paskudnie wyglada.
pbg bepilon pepti w porównaniu z nutramigenem jest pyszniutki. Moja Zosia pije pepti, ale ona bez zadnego problemu przyjeła zmiane mleka , a wczesniej piła bebiko. Ale ona wypije co bys jej nie dała:) Nie poddawaj sie, bo jak mała ma alergie to zwykłe mleko nie wchodzi w rachube a bebilon pepti naprawde nie jest najgorszy

Ostatnia edycja:
reklama
Zuzia wspieram Cie :-) ja od 3-ch tyg zciagam pokarm laktatorem - na pocz bylo 40 ml teraz srednio 100 ml i dokarmiamy modyfikowanym. Chciałabym cycem ale mala w ogole niechce, juz w szpitalu sie strasznie przy nim zloscila i slabo ssala i mi laktacja spadla, teraz wiem ile je i jestem spokojna :-) powodzenia!

Moj Gracjanek tez nie chcial ssac cyca, polozna w szpitalu stwierdzila ze jest bardzo leniwy i ze musze probowac Niestety proby nie przyniosly skutku wiec odciagalam mleko przez 3 tygodnie ale niestety pokarm juz mi sie skonczyl :-(I tak najwazniejsze jest dla mnie to ze maly dobrze przybiera na wadze i jest zdrowy:tak:
glitterfy173153T511D32.gif

nimfii ja go karmie krotko, ok. 10 min. On mi zasypia przy jedzeniu. Dzis sprobuje Twojej metody, ale on po jedzeniu ma straszne kolki, nakarmie go tak ok. 1 w nocy.

Kazde dziecko jest inne i byc moze Maks potrzebuje czestego i krotkiego karmienia - jak bedzie mial zbyt przepelniony brzuszek to tez nie za dobrze:dry: Maciek sam sobie uregulowal taki rytm. No i dzis np spal 5,5h w nocy a karmienie nocne trwalo tylko 20 min :szok: jak zasnol to na kolejne 4 h :sorry2:

Myslicie ze dziecko moze bez problemu spac po 5-6godzin?

Nathalie mnie sie wydaje ze karmienie jest dluzsze dlatego ze malenstwa z dnia na dzien potrzebuja coraz wiecej jedzenia a piersi nie sa w stanie tego wyprodukowac w takim tepie... Maciek jeszcze kilka dni temu dlawil sie jedzeniem ktore lecialo pod szybszym cisnieniem, a teraz juz ladnie polyka i sie nie krztusi. Zjada szybciutko i ma pelny brzuszek

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ja wymiękam z mojego mega grzecznego dziecka zrobiło się diablątko które w dzień prawie nie śpi a wnocy tez nie za dużo a ja wysiadam i się zamatrwiam, może chry??, może głodny?? może już sama nie wiem???

Moze jest ciekawy swiata i nie ma ochoty marnowac czasu na spanie ;-) a moze faktycznie cos mu z jedzenia zaszkodzilo?

Antar tez mialam ciezki weekend pod wzgledem produkcji mleczka :dry: za malo go bylo i maly chcial jeszc nawet co godzine. Biedny denerwowal sie bo ledwo co lecialo... Przez to przystawianie czeste dziecka, wczoraj wieczorem i dzis w nocy juz mam rzeke mleka :-p Zobaczymy ile to potrwa bo zauwazylam ze jedego dnia jest wiecej ejdzenia a drugiego dnia maniej :sorry2:

WItajcie. U nas noc nie była za ciekawa. Maly budził się co 2h. A od 4 rano co godzine ;/ chcialam go karmic dlugo, ale po 7 min jedzenia zasypial i nie dalo się go dobudzic. :/ wszystkiego probowalam. Dzis od rana ma kolki, bo w nocy dwa razy nie odbilo mu sie, a duzo powietrza sie nalykal.

Nimfi no u mnie też z tym mlekiemw kratkę, raz rzeka, raz mniej. Dzisiaj od rana niby dużo ale zobaczymy jak będzie później, Zosia dużo je.
Dzisiaj w nocy o mało nie wydarzyła się tragedia, aż mnie ciarki biorą, przeze mnie.
Po karmieniu odłożyłam Zosię do łóżeczka, na prawym boczku przykrytą kocykiem i poszłam odciągac laktatorem do łazienki. ?Nagle słyszę wrzask męża, biegnę i on mówi że Zosia przekręciła się na brzuszek i owinęła w kocyk tak że przycisnął jej nos do materaca. Darła się w niebogłosy, ja nic nie słyszałam, tylko męża obudziła. Matko, ryczałam do rana, dziecko bym udusiła, a przecież nie zostawiłam niby bez opieki, byłam w domu a nie słysząłam

antar :-(
u nas problemów dalszy ciag synek dalej chory :-( znowu miał goraczke i dalej ma biegunke i znowu zwymiotował po południu idziemy do lekarki bo to juz trzeci dzien. Julka na razie sie trzyma i nic jej nie jest mam nadzieje ze tak zostanie

reklama
Od paru dni walczymy z ciemieniucha na główce. Któraś z Was też sie z tym męczy? Codziennie go wyczesuję i to dalej wraca :(
habcia my z ciemieniucha walczymy juz dwa tyg i to dziadostwo nie chce zejsc
ja natłuszczam małej główke oliwa z oliwek przed kapaniem i zakładam czapeczke na 10 min i po kapaniu wyczesuje i jest coraz lepiej

Do góry