reklama
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
głuszku zgadzam sie z tobą ja znam ten lek bo dostawałam go w zastrzylach jak nie mogłam chodzić i przechodziłam rehabilitacje aby
móc chodziś i funkcjonowac do ketonalu dodawali mi jeszcze mydokal i cataflan, znam ulotki i leki na pamięć.
a po tej reh. dostałam uczulenia na ketonal i mocno zwracam dlatego w szpitalu zastrzegłam to sobie i wykupiłam w aptece pyralgine w zastrzykach i tabletkach.
A co do szpitala to na prawde ja tez byłam bardzo zdziwiaona ale podają ten lek kobietą w ciązy jak i tym któr są tuż po porodzie.
podobnie z relanium.Tez bardzo silne i niebezpieczne a stosują na codzien.
oleńka sporo przeszłas ale ciesze sie ze juz wszystko dobrze, rana goi sie szybko jak nie bedziesz dżwigać i sie nie bedzie otwierać ja jak tylko wezmę coś cięzszego odrazu czuje szef, takze uwazaj na siebie i duzo zdrowia dla Ciebie i Szymusia.
móc chodziś i funkcjonowac do ketonalu dodawali mi jeszcze mydokal i cataflan, znam ulotki i leki na pamięć.
a po tej reh. dostałam uczulenia na ketonal i mocno zwracam dlatego w szpitalu zastrzegłam to sobie i wykupiłam w aptece pyralgine w zastrzykach i tabletkach.
A co do szpitala to na prawde ja tez byłam bardzo zdziwiaona ale podają ten lek kobietą w ciązy jak i tym któr są tuż po porodzie.
podobnie z relanium.Tez bardzo silne i niebezpieczne a stosują na codzien.
oleńka sporo przeszłas ale ciesze sie ze juz wszystko dobrze, rana goi sie szybko jak nie bedziesz dżwigać i sie nie bedzie otwierać ja jak tylko wezmę coś cięzszego odrazu czuje szef, takze uwazaj na siebie i duzo zdrowia dla Ciebie i Szymusia.
dzięki dziewczynki za rady...mam nadzieję,ze samo przejdzie,choc wątpię((((((((((((((((dobrze,że już macica się tak boleśnie nie kurczy i pipka nie boli,bo bym chyba oszalała((((((chryniu cieszę się,ze poród mam już z głowy,bo jakbym się tak naczytała to nie wiem czy bym poszłato raz dwa napiszę,póki męzulka nie ma w chacie16 na 10 byłam umówiona z moją panią pipką w szpitalu i tak przyjęli mnie do szpitala,mimo,iż miałam skurcze jakbym ich nie miała))rozwarcie miałam na 3-4cm,a w piątek poprzedni 1,5cm...lewatywkai na salę porodów rodzinnych i tam sobie poleżałam po 12jakoś może nawet wpół do 1 przyszła pipka i rozwarcie na 4 cm(a jak miało sie robic jak ja skurczy żadnych porodowych nie miałamprzebiła pęcherz i stwierdzila,ze zaraz się zacznie))))))))))szczerze mwiąc też tak myślałam,bo z ewą tak było,ale nie tym razemdopiero gdzieś chyba koło 14 zaczęło się naprawdę regularnie i boleśnie...na dodatek skurcze przychodziły sobie parami,czego się nie spodziewałam of course,bo z jakiej paki mnie nawiedzają i od razu bisują????ale męzulek był przy mnie i wybieraliśmy imię między skurczamino i jakoś 15 po 15 czy 20 przyszła położna i pyta czy mnie boli?hahaha zabawne co?w każdym razie mężulek spytał o znieczulenie,ale ja powiedziałam,że dolarganu nie biorę a zzo zależy od tego na ile mam rozwarcieno i miałam na 9cm)))))))no i potem raz dwa i wypierdziana moja kluseczka))o15.45,więc szczerze mówiąc się nie namęczyłam,bo bolało może ze 2 h,ale zależało im,żeby mnie nie ciąc i to było dopiero straszne nagle dwie baby wpakowały mi 4 łapy do pipy i rozciągały na wszystkie strony....nie spodziewałąm się tego,a bolało jak skur... nie życzę nikomu takich pomysłowych pip, w końcu i tak mnie pocięły,więc nie wiem na kiego grzyba...no,ale koniec końców zszyli mnie i dali spokójnie brałam żadnego znieczulenie,ale za to strasznie bolalo jak się macica obkurczałą-nie wiem jak u Was,ale ja z ewą w ogóle tego nie czułam,a teraz zwijałam się z bólu...normalnie skurcze jak porodowe...aha no i po 2h zrobiłam sobie siusiua po 3 poszłąm się kąpac))nie wiem,ale po ewie strasznie się czułam,nie mogłam dwóch kroków zrobic,a tu nówka sztuka...no,gdyby nie te plecy...no dobra alles
co do postów Biedronki to też tak mam jak Kropecka ;D ;D ;D
Biedronka - podobno przy fdrugim dziekcu macica bardziej boli jak sie obkurcza bo jest barziej rozciągnięta (koleżanka mi mówiła i w 50 % przypadków sie sprawdza ;D ;D)
oleńka bidulo - to sie namęczyłaś - ale najważniejsze że już za toba i masz dzieciątko przy sobie
Biedronka - podobno przy fdrugim dziekcu macica bardziej boli jak sie obkurcza bo jest barziej rozciągnięta (koleżanka mi mówiła i w 50 % przypadków sie sprawdza ;D ;D)
oleńka bidulo - to sie namęczyłaś - ale najważniejsze że już za toba i masz dzieciątko przy sobie
reklama