reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze listopadowe maleństwa

juz przestaje wierzyc ze bedzie lepiej:-(
Problemy z kupka sa nadal ale najgorszy jest jego nastroj.W dzien nie chce spac, popiskuje i placze. Dieta bezmleczna troche skutkuje ale nie jjem wogole nabialu ani jajek a nadal marudzi. Lekarz ciagle to samo powtarza, ze z wyproznianiem sie unormuje no i zebym eliminowala produkty. Tylko ja nie wiem juz o eliminowac...

reklama
Agawina ja też już nie mam co eliminowac :baffled: Zwróc dokładnie uwagę na składniki np. wędlin, czy chleba. Wiele produktów ma w składzie serwatkę - nawet ciemne pieczywo.
A szczerze ja już nie mam co jeśc - niedługo zostanę na wodzie.

U nas nie ma problemów z wodą temperatura też ok bo około 32 stopni, pieluchy kupione reakcji jestem ciekawa i zastanawiam się czy zapisać małego na specjalne zajęcia:eek:. Jutro moze pójdziemy i zrobimy rozpoznanie a poźniej si ę zobaczy:happy: hmm napewno ozonowana lepsza, ale co do chloru to chyba od stężenia zależy, w wielu domach też chlorowana leci bo tak uzdatniają:sorry: u nas naszczęście to przeszłość... Pediatry może się poradź:tak:

Dziewczyny chodzicie z maluchami na basen???

Właśnie idziemy w tę niedzielę na pierwsze zajęcia. Już się przymierzaliśmy od początku 4 miesiąca ale tak zleciało a że wcześniej ciąl\gle były problemy to z brzuchem i z jego marudzeniem to nie spieszylismy sie. Teraz jak juz wiemy ze to zabkowanie to nei czekamy ani chwili dluzej. Pieluchy juz mamy. Zajęcia są prowadzone w grupach przez instruktorów. Sama bałabym się że krzywdę zrobię dziecko,że mi się wyśliźnie. A tak pod okiem fachowców łatwiej się nauczymy, chociaż ten sport sporo kosztuje... Jak już będzie trochę starszy to będziemy sami z nim chodzic :tak:

nik_i ja jeszcze nie bylam ale juz sie przymierzam, nie wiem tylko czy musi byc koniecznie woda ozonowana, bo u mnie w poblizu tylko chlorowana.

Jak pytalismy sie naszego pediatry to nei ma zadnych przeciwskazan do wody chlorowanej chociaz tam gdzie bedziemy chodzic jest woda ozonowana w 80 %.
Podobno rozne dzieco roznie reaguja i niekoniecznie woda ozonowana oznacza lepsza. Skonsultuj sie z lekarzem bo moze bobas ma jakas alergie skorna i trzeba ostroznie ale zawsze mozna tez pojsc i sprowac na basen i poobserwowac reakcje skorne

Sama bałabym się że krzywdę zrobię dziecko,że mi się wyśliźnie. \:tak:

My też się baliśmy więc kupiliśmy koło takie do nauki pływania dla dzieciaków od 3 miesiąca życia, jutro idziemy, jak małemu się spodoba to też się zapiszemy na naukę pływania;-)

Agawina a gdzie na basen się wybieracie???

reklama
My byliśmy dzisiaj mały był zadowolony wcale nie grymasił:-D podobało mu się zarówno w kółku jak i na rękach:tak: były jeszcze 2 maluchy ale miały po 7 miesięcy i nie pływały w kółeczku;-) za tydzień znów się wybieram:-) i serdecznie polecam wszystkim:happy: tylko warto wcześniej się rozmówić z lekarzem;-)

Do góry