reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

ja pewnie bede miec problemy z rozstepami bo co tylko przytylam lub schudlam to mi sie na pamiatke rozstep robil ;-) i do tej pory uzywalam kremu przeciw rozstepom Mustela, ale wlasnie mi sie skonczyl i zastanawiam sie czy kupowac nowy (a do tanich niestety nie nalezy:baffled:) czy moze sprobowac innego.

patrysia hmmm a to dziwne ze musialas zaplacic za przesylke... ja nie placilam, wplacilam tylko 49 zl tyle ile kosztuja spodnie i po kilku dniach paczka juz byla u mnie.

reklama
patrysia hmmm a to dziwne ze musialas zaplacic za przesylke... ja nie placilam, wplacilam tylko 49 zl tyle ile kosztuja spodnie i po kilku dniach paczka juz byla u mnie.

ale jaja:crazy:a ja płaciłam :dry:bo też nas zdziwiło dlaczego chcą za przesyłke i jeszcze na opakowaniu pisało i kurde dlaczego no:dry:hmm tylko że ja brałam za pobraniem nie wpłacałam na konto to może dlatego :confused:

dziewczyny ja używam na rozstępy balsamu Palmer's, który dostałam w paczce ze Stanów. Podobno wszystkie ciężarne nowojorskie kobiety go kupują :-D a teraz sprawdziłam cene na allegro i sie zdziwiłam-25zł. Moim zdaniem to mało,bo jest wydajny,mimo ze uzywa sie go rano i wieczorem. Nawet fajnie pachnie,a skóra jest po nim miękka i elastyczna.dla mnie od początku ciąży nie pojawił się ani jeden okrutny rozstęp:) więc śmiało mogę polecić.

Rozstępy pokazują się tak w 8 miesiącu a narazie nic nie widać i kremy powodują że przygotowujemy skóre aby była bardziej sprężysta :tak:i wogóle po urodzeniu jak brzusio znika zauważamy dopiero ile tak naprawde ich mamy:sorry2:tak więc te co mają pierwszą ciąże narazie nie zobaczycie rozstępów tylko dopiero tak pod koniec 7 miesiąca i wtedy zaczniemy mówić czy kremy są ok czy nie;-)

Rozstępy pokazują się tak w 8 miesiącu a narazie nic nie widać i kremy powodują że przygotowujemy skóre aby była bardziej sprężysta :tak:i wogóle po urodzeniu jak brzusio znika zauważamy dopiero ile tak naprawde ich mamy:sorry2:tak więc te co mają pierwszą ciąże narazie nie zobaczycie rozstępów tylko dopiero tak pod koniec 7 miesiąca i wtedy zaczniemy mówić czy kremy są ok czy nie;-)

Wcale nie jest tez powiedziane, ze wszystkie z nas beda mialy rozstepy. To zalezy tez od sklonnosci.
Tak samo jak jest z plamami, ktore wychodza od slonca. Jedna moze sie opalac,a druga nie.

Wcale nie jest tez powiedziane, ze wszystkie z nas beda mialy rozstepy. To zalezy tez od sklonnosci.
Tak samo jak jest z plamami, ktore wychodza od slonca. Jedna moze sie opalac,a druga nie.

tak tak o tych "szczęściarach"nie pisałam:-)mi chodziło odnośnie postu PAULI że poleca krem że super bo jeszcze rozstępów nie widać ale właśnie o to chodzi że rozstępów wtedy jeszcze nie będzie widać ;-)

reklama
Myślę, że rozstępy w sporej mierze zależą od indywidualnych uwarunkowań, ja nie stosowałam nic specjalnego w pierwszej ciąży i rozstępy się nie pokazały. Teraz profilaktycznie smaruję się zawsze po kąpieli oliwką dla dzieci,albo balsamem dla alergików E45, na wszystkie inne kosmetyki mam uczulenie:sorry2:

Do góry