reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

ja pewnie bede miec problemy z rozstepami bo co tylko przytylam lub schudlam to mi sie na pamiatke rozstep robil ;-) i do tej pory uzywalam kremu przeciw rozstepom Mustela, ale wlasnie mi sie skonczyl i zastanawiam sie czy kupowac nowy (a do tanich niestety nie nalezy:baffled:) czy moze sprobowac innego.

patrysia hmmm a to dziwne ze musialas zaplacic za przesylke... ja nie placilam, wplacilam tylko 49 zl tyle ile kosztuja spodnie i po kilku dniach paczka juz byla u mnie.

reklama
patrysia hmmm a to dziwne ze musialas zaplacic za przesylke... ja nie placilam, wplacilam tylko 49 zl tyle ile kosztuja spodnie i po kilku dniach paczka juz byla u mnie.

ale jaja:crazy:a ja płaciłam :dry:bo też nas zdziwiło dlaczego chcą za przesyłke i jeszcze na opakowaniu pisało i kurde dlaczego no:dry:hmm tylko że ja brałam za pobraniem nie wpłacałam na konto to może dlatego :confused:

dziewczyny ja używam na rozstępy balsamu Palmer's, który dostałam w paczce ze Stanów. Podobno wszystkie ciężarne nowojorskie kobiety go kupują :-D a teraz sprawdziłam cene na allegro i sie zdziwiłam-25zł. Moim zdaniem to mało,bo jest wydajny,mimo ze uzywa sie go rano i wieczorem. Nawet fajnie pachnie,a skóra jest po nim miękka i elastyczna.dla mnie od początku ciąży nie pojawił się ani jeden okrutny rozstęp:) więc śmiało mogę polecić.

Rozstępy pokazują się tak w 8 miesiącu a narazie nic nie widać i kremy powodują że przygotowujemy skóre aby była bardziej sprężysta :tak:i wogóle po urodzeniu jak brzusio znika zauważamy dopiero ile tak naprawde ich mamy:sorry2:tak więc te co mają pierwszą ciąże narazie nie zobaczycie rozstępów tylko dopiero tak pod koniec 7 miesiąca i wtedy zaczniemy mówić czy kremy są ok czy nie;-)

Rozstępy pokazują się tak w 8 miesiącu a narazie nic nie widać i kremy powodują że przygotowujemy skóre aby była bardziej sprężysta :tak:i wogóle po urodzeniu jak brzusio znika zauważamy dopiero ile tak naprawde ich mamy:sorry2:tak więc te co mają pierwszą ciąże narazie nie zobaczycie rozstępów tylko dopiero tak pod koniec 7 miesiąca i wtedy zaczniemy mówić czy kremy są ok czy nie;-)

Wcale nie jest tez powiedziane, ze wszystkie z nas beda mialy rozstepy. To zalezy tez od sklonnosci.
Tak samo jak jest z plamami, ktore wychodza od slonca. Jedna moze sie opalac,a druga nie.

Wcale nie jest tez powiedziane, ze wszystkie z nas beda mialy rozstepy. To zalezy tez od sklonnosci.
Tak samo jak jest z plamami, ktore wychodza od slonca. Jedna moze sie opalac,a druga nie.

tak tak o tych "szczęściarach"nie pisałam:-)mi chodziło odnośnie postu PAULI że poleca krem że super bo jeszcze rozstępów nie widać ale właśnie o to chodzi że rozstępów wtedy jeszcze nie będzie widać ;-)

reklama
Myślę, że rozstępy w sporej mierze zależą od indywidualnych uwarunkowań, ja nie stosowałam nic specjalnego w pierwszej ciąży i rozstępy się nie pokazały. Teraz profilaktycznie smaruję się zawsze po kąpieli oliwką dla dzieci,albo balsamem dla alergików E45, na wszystkie inne kosmetyki mam uczulenie:sorry2:

Do góry