reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Kasiu - u nas w rodzinie - i z mojej strony i z męża nie ma alergików więc niby prawdopodobieństwo nie jest duże. A dzieciaki wiem, że za małe na testy. Do 4 roku to nie da się stwierdzić na co dziecko może być uczulune. Poproszę jednak na wizycie o skierowanie. Chyba dla swojego spokoju. Może to była jednorazowa akcja - pediatra mówiła, że może to byc równie dobrze od słońca choć dziewczyny w czapach/kapeluszach i jakoś specjalnie nago w tym roku jeszcze nie chodziły :) Ja jak zwykle - byle nic w płuchach od kaszlu nie wysłuchali ....

reklama
Madzia, Kasia ja zamówiłam kiedyś darmowe próbki tych pieluch nocnych i rzeczywiście te mniejsze to rozmiar 4-7lat, dla naszych maluchow po pachy:)

Kasia oczywiscie gratuluje sukcesow nocnikowych rowniez:)my powoli tez sie zabieramy, ostatnio jeden dzien dziewczyny bez pieluch, nawet udawalo sie zlapac ale jak na dwor wyszlysmy obie sie zesikaly..no i najgorsze ze z kupa sie przelamac nie chcialy i caly dzien trzymaly, zadna nie zrobila a zawsze robia po 2 dziennie ale za to Majka nastepnego dnia rano zrobila na nocnik..ale byly brawa u nas tez!:) i lizak, sama wybierala nagrode:)ale zimno sie zrobilo znowu i sie boje bo julka cos kicha od wczoraj:/

Widze temat alergii..cos dla mnie! od 2 tyg wyskakuje mi cos na rekach i swedzi! czasem na stopach tez jak ugryzienia komarow..raz obudzilam sie z cala twarza spuchnieta, usta silikonowe, powieki napuchniete..masakra!bylam na pogotowiu i lekarz stwierdzil ze prawdopodobnie to alergia na srodki chemiczne albo kosmetyki jezeli rece, twarz..teraz wszystko jest dla mnie podejrzane..plyny, mydla, kremy..dzisiaj obudzilam sie znowu z napuchnieta twarza z jednej strony i moje swedzenie rozprzestrzenia sie..w piatek ide na testy ale te komputerowe, jak nic nie wyjdzie to zrobie z krwi jeszcze. Najgorsze ze nie moge brac nic przeciwalergicznego przed testami teraz a wapno niewiele pomaga:(
A co do testow alergicznych mozna dzieciom robic tylko wlasnie te komputerowe.

Ostatnia edycja:
Ale wam zazdroszcze tych wyjazdow.
U nas dopiero teraz byl dlugi weekend hihi Jeszcze jutro wolne:-)
Kasia gratuluje sukcesow nocnikowych.
Co do tych majteczek, to one tak naprawde sa jak pampki, tyle ze kolorowe i wygladaja jak majtki.U nas sa mniejsze rozmiary.Uzywa sie ich wlasnie jako pieluch treningowych.:-)
Uzywalismi ich dla Maxa.

Witajcie, melduję się po majówce. Byliśmy w Pieninach. Super wyjazd poza kilkoma drobnymi incydentami :-) Nadia raz przewróciła się i uderzyła mocno głową o podłogę. Śliwa na czole, no ale nawet specjalnie nie płakała, ja za to spanikowałam, bo upadek wyglądał groźnie. Dziewczyny zaliczyły kolejkę na Palenicę i wiele innych atrakcji. Ja też się trochę wyluzowałam, tak dawno nie byłam w górach...

Yenefer gratuluję nocniczka, teraz już na pewno pójdzie z górki. Mieliśmy fajną akcję jak Nadia zawołała siku w zamku w Czorsztynie na tarasie widokowym

Anulka a te testy komputerowe są wiarygodne czy to taki eksperyment bardziej?

Onna ja w ogóle nie chodziłam do przedszkola i nigdy nie miałam problemów w kontaktach z innymi dziećmi. Dopiero w wieku 6 lat poszłam do zerówki, wcześniej miałam tylko jedną koleżankę, a większość czasu spędzałam z babcią. Będzie dobrze na pewno.

dziewczyny, przyszłam się pożalić... Maja ma znowu złe wyniki moczu, nawet bardzo złe :( Normalnie ręcę mi opadają, bo dopiero skończyła antybiotyk, ciągle jest na furaginie. Dziecko mi płacze przy sikaniu, do tego boje się jak cholerka bo te nerki nie są prawidłowe. Nawet nie chcę myśleć do czego to może prowadzić :( Dziś znów lekarz.

kurcze Kasiu przykro mi. Przytulam mocno Ciebie i małą. Może lekarz zaleci coś silniejszego, będzie dobrze... musi być. A dawaj jej do picia sok żurawinowy to jest dobre na drogi moczowe a małej nie zaszkodzi

Daję Madziu, sok, żurawinkę, wit C - bo pH moczu ma też wysokie - ech - lekarz walnie pewnie antybiotyk i leczenie od nowa.
Na dodatek jestem sama w domu i musze zabrać obie dziewczyny do lekarza, nie wiem czy dam rade ogarnąć towarzystwo bo ostatnio zrobiły się strasznie niegrzeczne. Ciągle mi uciekają!

Kasiu współczuję kochana!:( biedna Majeczka, dziwne ze furagin dajesz i dalej odczuwa bol bo wiem, ze dosc silne ma dzialanie:( daj znac po wizycie co lekarz powiedzial! oby trafil z lekami, trzymam kciuki zeby szybko przeszlo!

Gemini powiem Ci szczerze, ze nie wiem co do konca o tych testach myslec..wg lekarzy niby nie sa zbyt wiarygodne ale znam troche ludzi co robilo i wychodza..oferta na grouponie byla za 49zl a ze mnie wszystko swedzialo stwierdzilam ze sprobuje:-D jak nic nie wyjdzie pojde i zrobie tez krwi.
Fajnie ze Wasz wyjazd wypalil:) a guzy, siniaki to norma chyba u dzieci:)ale ja rowniez kazdego nawet najmiejszego guza szczerze przezywam wiec rozumiem co czulas;)

Byłyśmy i dostałyśmy kolejny antybiotyk, tym razem na 10 dni. Do tego w komplecie morfologię z CRP, bo jeszcze tylko to można sprawdzić. A wiecie co jest najzabawniejsze? Musiałam iść na dzieci chore bo na zdrowe się nie kawalifikujemy, no i wchodzimy a tam siedzi matka z córką która ma całą twarz w fioletowych kropkach! Ospa!
No mam nadzieję że to prawda że jak jest już wysypka to się nie zaraża...

reklama
Do góry