reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Robię takie Pierniczki jak z Kopernika - cincin.cc - witaj w krainie inspiracji smaku na razie jestekm zadowolona bo wyrosły tak jak chciałam, nawet cyknełam fotę to może wstawie...

Ja też się zastanawiałam czy podać dane, zresztą tak jak pisałam w tamtym watku dodaję tylko te mamy które znam, gadam z nimi od jakiegoś czasu, udzielają się - wiem że nie da się tego zweryfikować w 100% bo różne rzeczy widziałam i słyszałam. Kiedyś byłam na forum na któym laska kradła zdjęcia dzieci innej mamie i wstawiała jako swoje - to jest dopiero chore. A dane podałam bo i tak mam zabezpieczony dostęp do informacji więc jak nie będę chciała kogoś dodać to nie dodam.:-p

edit: pierniki - na razie są ok - ciekawe czy zmiękną?

Załączniki

• DSC03472.jpg
    DSC03472.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
reklama
Hmm ja tez chyba tak ostrożnie, ale nie da rady się też chyba zamknąć pod kluczem :szok: , też na fb mam blokade dla obcych i dodaje znajomych, na bb jest taka grupka które się znają i w sumie ten wątek z imionami i nickami nie jest mi potzrebny, bo w swoich znajomych kojarze mamusie, ich imiona i pokrótce historie ich dzieci
Yen właśnie o to mi chodzi, że nie da się stłumić obaw i zmartwień jak ma sie ku temu powody, dobrze Cie rozumie, i dobrze że już po wszystkim, u tej dziewczynki tez już zaczyna sie układac pewnie dzięki walce matki
w związku z tematem, jutro jedziemy do kardiologa z agatką i jak o tym myśle to się okrutnie boje, ale nie przyjmuje do wiadomosci że mogłobybyć gorzej i byłaby operacja, także TRZYMAJCIE KCIUKI
Mamusiom współczuje chorób i trzymam kciuki za zdrówko

Hej...aż z ciekawości poczytałam troche wątek ciążowy.Ludzie to naprawdę mają wyobraźnię(niektórzy oczywiście).Będę tam częściej zaglądac.Jedna z dziewczyn,bodajże Asiia mieszka 9km.odemnie:tak:
A my po obiedzie...M pojechał do pracy.Chyba zrobię bezy...kurcze,co mnie tak ostatnio na słodkie bierze:szok:
iws może dziewczyny mają rację?może faktycznie odrzuciła mleko?
madzia co do leków na kaszel,to lekarka nic nie przepisała i powiedziała,że trzeba to przeczekac...ale jak tu patrzec na to jak się męczą.A te leki które wypisałaś są w PL na receptę?

Kochana Diphergan jest na recepte ale oprócz hamowania kaszlu ma też za zadanie hamować nudności i lekko uspokajać a krople Sinecod są bez recepty one hamują kaszel i jeśli dzieci osłuchowo są w porządku nic im nie zalega to można dawać też w dzień aż do ustania kaszlu. Jeśli natomiast zalega im wydzielina to tylko na noc żeby się nie dusiły. Na moich działają. Jak masz możliwość to wypróbuj.

Robię takie Pierniczki jak z Kopernika - cincin.cc - witaj w krainie inspiracji smaku na razie jestekm zadowolona bo wyrosły tak jak chciałam, nawet cyknełam fotę to może wstawie...

Ja też się zastanawiałam czy podać dane, zresztą tak jak pisałam w tamtym watku dodaję tylko te mamy które znam, gadam z nimi od jakiegoś czasu, udzielają się - wiem że nie da się tego zweryfikować w 100% bo różne rzeczy widziałam i słyszałam. Kiedyś byłam na forum na któym laska kradła zdjęcia dzieci innej mamie i wstawiała jako swoje - to jest dopiero chore. A dane podałam bo i tak mam zabezpieczony dostęp do informacji więc jak nie będę chciała kogoś dodać to nie dodam.:-p

edit: pierniki - na razie są ok - ciekawe czy zmiękną?

pierniki wygladaja smakowicie, zjadlabym je ;) Ja zaczne piec jak tylko bede miala piekarnik :tak: poprosilam Mikolaja i chyba przyniesie, jak tylko sie w kominie zmiesci :-D (ktorego zreszta nie mamy :-)). Jak sie wprowadzilam do mojego przyszlego meza (slub cywilny w poniedzialek ;) ) to pierwsze co mu powiedzialam- a piekarnik????? ja nie potrafie zyc bez niego!!! wiadomo, facetowi do szczescie piekarnik nie potrzebny wiec kupil mikrofale z funkcja piekarnika ale to nie to samo, miesci sie tam mikroskopijna blacha :tak: wiec mam rece zwiazane jesli chodzi o pieczenie....

reklama
Troszke nadrobilam:)Ale powiem Wam, ze jesteście bezlitosne! Yen z tymi pierniczkami, Jola, Gemini z muffinkami! a ja na glodzie trzeci dzien!Troche problemy mielismy z M i zmobilizowalismy sie, poszlismy na zabieg Hydrokolonoterapii - oczyszczania jelita grubego i po tym zabiegu przez 2 dni bylismy na kefirach, jogurtach natur. i maslankach od wczoraj jemy zupy i warzywa gotowane, kasze. Tak mi sie chce kawy i czegos slodkiego! ale jestem twarda! we wtorek kolejny zabieg bo bylismy troche zanieczyszczeni i nie udalo sie wszystkiego pozbyc:/ dobrze ze poszlismy razem to jest nam latwiej:)

onna super zdjecia maluchow i serdeczne gratulacje! bedziesz miala slawne dzieci z kalendarza:)))

Kasiu oj tak bycie mama to zdecydowanie najtrudniejszy zawod swiata! potwierdzam:)
ale wy czujne dziewczyny jestescie, rozszyfrowalyscie widze kolezanke z forum;)mi sie nie chce wchodzic na inne watki, czasu brak wiec tylko do Was zagladam i jestem wierna:)

Moniora zdrowka dla Was. Mam nadzieje ze polskie leki zdzialaja cuda:)

Gemini ciesze sie ze ze Cie zmobilizowalam do zrobienia usg. A sama jeszcze nie poszlam ale sie zbieram:)

Luckaa trzymam kciuki za Agatke zeby wszystko bylo ok:) odezwij sie po wizycie!

Do góry