reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Moje dziewczyny chlebkowe były bardziej jak były mniejsze. Teraz zjedzą, ale jakoś specjalnie się na niego nie rzucają. Zjedza jak dorwą jakąś bagietkę z torby z zakupami - wtedy najlepiej smakuje jak się można o nia pobić z siostrą i odgryźć dupkę :)

reklama
no właśnie u nad było identycznie jak u Iwony - kiedyś chlebek smakował im bardziej - teraz mogą zjeść wędlinkę z kanapki, zlizać serek a chleba nie tkną... pewnie jeszcze z 10 razy im się pozmienia...

Mam teraz z nimi problem bo nie chcę mi spać w dzień :( Z dnia na dzień odechciało im się drzemać co doprowadza mnie do szlaeństwa! To był takie MOJE 2 godzinki :(
Poza tym Maja codziennie z nami śpi. Budzi sie koło 2 w nocy i uderza w ryk, no i musze po nią pędzić bo budzi Lenę. Już sama nie wiem co z nią zrobić. Nie chcę żeby się przyzwyczaiła do spania z nami...

ja tez z Lucasem mam podobnie jak yenefer, spi slodko i nagle budzi sie z krzykiem!!! Ale tylko podczas dnia tak robi, czyzby zle sny??? Przy tym Maya sie budzi i tez zaczyna plakac.. wrrrr:szok:

Kochane czy ktoras wie co to za plamka w oku?

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 43
hej. dzieciaki spia, dziś ladnie zasneły. Ale apetytu nie mają, Asia katar leci non stop i temperatura podwyższona. Teraz wydaje przez sen odgłosy, chyba przez zatkany nosek???Mam nadzieję,że obudzi się w lepszym humorze, bo od rana maruda była niesamowita. A ja dziś sama z nimi do 20. Na spacer chyba nie pójde nie chcę pogorszyć, a mialam przecwiczyć znoszenie pod pachą z 2go pietra :D
sluchjcie, jakby mi dalej nie chcialy jeśc myśłicie że mleczko z kaszka z butelki troche ich podtrzyma (zeby bez sił nie padły)?

milena, jakie śliczne niebieskie oczęta :)

reklama
Co do jedzenia chlebka to u nas Majka zjada kanapke a Julka zlizuje serek tylko albo dzem, albo wedlinke zje..a chleba nie rusza:) tylko codziennie jak jestesmy w sklepie musi byc BUBA (bułka) na sucho:)
Zaczelam wprowadzac dziewczynom troche mleko krowie ostatnio. Daje im albo z platkami albo wieczorem ostatnio im kaszke manne na krowim zrobilam z malinkami. Wsuwaja jak wszystko:) na brak apetytu nie narzekamy:)

Malygosiak
ale numer z ta d..a:D usmialam sie:)))

Iws
te nasze dzieci to wogole maja jakis szosty zmysl i ze wszystkim sobie poradza chyba:D my tez mamy tablice te znikopisy i to fajny pomysl dla maluchow.
Widze ze nic sie nie zmienilo, dalej jak piszesz o swoich dziewczynkach to jakbym o moich czytala:) Moja julka to tez pedantka do tego stopnia ze jak ma brudny but np to z domu nie wyjdzie, musze umyc:D ostatnio mama mowi ze marudzila na spacerze cos i pokazuje na spodniach, babcia nie wiedziala o co chodzi i wkoncu wola BUDNE! mama patrzy a tam taka malutka plamka ze ledwo ja widac! straszny z niej czyscioszek:) szmatka albo chusteczka wycieraja tez krzeselka po jedzeniu:)

Onna zdrowka dla maluchow! Pewnie ze daj mleczko z kaszka. Zawsze jakis posilek:)jak podwyzszona temperatura to na dwor bym nie wychodzila bo juz naprawde jest chlodno.

Ostatnia edycja:
Do góry