Mowicie ze wiecie? Hihi zobaczymy.
Onna powiem ci tak
zieci w tym wieku sa strasznie trudne do pracy z obiektywem.Nie masz pojecia ile sie trzeba napracowac.No ale oczywiscie sa dzieci, ktore sa fantastyczne i ciach i po sprawie.Ale wiekszosc.. Najfajniejsze zdjecia to tak na pocz od 1,2 tyg do 5 potem kolo10 miesiaca a potem jak juz raczkuja to masakra.Wystarczy ze pracuje z dziewczynami i mam dosc.Teraz probujemy codziennie i naprawde na setki zdjec wybrac mozna pare .Oczywiscie z pojedynczym dzieckiem jest latwiej.Z blizniakami trudniej.Rozlaza sie w rozne strony, obracaja glowy, dobrze ze istnieje cos takiego jak photoshop:-)
Co do sesji dzieci musza byc wyspane i nie marudne, dobrze zeby nie byly tez glodne.Reszta to juz dobre rece fotografa.Dobry fotograf zrobi super fotki.Co masz zabrac? Wiekszosc fotografow ma swoje rekwizyty i tak powinno byc.Nie mozesz zadzwonic i sie zapytac?A co do ubioru to ja ubietam dziewczyny zawsze albo stonowanie albo bardzo kontrastowo( np bialo czerwone paski:-)) Inwencja tworcza nalezy do ciebie:-)
Onna powiem ci tak
Co do sesji dzieci musza byc wyspane i nie marudne, dobrze zeby nie byly tez glodne.Reszta to juz dobre rece fotografa.Dobry fotograf zrobi super fotki.Co masz zabrac? Wiekszosc fotografow ma swoje rekwizyty i tak powinno byc.Nie mozesz zadzwonic i sie zapytac?A co do ubioru to ja ubietam dziewczyny zawsze albo stonowanie albo bardzo kontrastowo( np bialo czerwone paski:-)) Inwencja tworcza nalezy do ciebie:-)