reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Iwona dawaj je do mnie! Szkoda że mieszkasz tak daleko - jakby się we cztery złapały za włosy to dopiero byłby ubaw. A tak na powaznie to trzymaj się! Mam nadzieję że będziesz miała jeszcze siłę na zabawę:-(

Jola rehabilitacja chociaż bardzo żmudna potrafi czynić cuda. Widzę że przed wyjazdem robisz przegląd u siebie i u dzieci. Ja też muszę iść do ginekologa. Wstyd się przyznac ale od momentu kontrolnej wizyty 6 tyg po cc nie byłam :( Ale we wrześniu biorę się za siebie;-)
Nie martw się o Melę, duża jest ta różnica? Ja nic nie zauważyłam. Jeszcze raz napiszę - idź do dobrego ortopedy. Będzie dobrze!

reklama
Kasiu - żebyś wiedziała, że za włosy - leją się dziś od rana. Szarpią, popychają! Nie wiem co w nie wstąpiło. Mi juz cierpliwość siada. Nic im nie pasuje. Wyrywają sobie zabawki, na dworzu nawet mając do wyboru ileś krzeseł lały się o jedno i się spychały! Czas się niedługo szykować do wyjścia, ale są tak niedobre, że pewnie nawet mi nie pozwolą się doprowadzić do ludzi.
Tak żebyśmy mieszkały od siebie o połowe dystansu mniej - a wydawać by sie mogło, że obie w okolicach Warszawy to bliziutko.

Jolu u moich też jest płaskostopie ale jak to powiedział nasz ortopeda "odpowiednie jeszcze do wieku"....z butami widzisz,...nawet rozmawiałysmy niedawno o tym,...nasz niby mówi właśnie o sztywnych i za kostkę,teraz ostatnio już takich nie kupowałam....wiec generalnie sama nie wiem......ale nie dołuj się na zapas....dziewczyny masz na medal co widać na pierwszy rzut oka:tak:,a wiesz jak to jest z lekarzami.....

a co Amelcia zrobiła ze Cię tak zdenerwowała....? jak na nie patrze to przecież istne aniołki;) ale moje ponoć też a grzeczne wyglądają...:no::szok:

jola ja dołanczam się do dziewczyn:tak:Nie możesz zamartwiac się tak bardzo,będzie dobrze;-)

A w zasadzie nasze wszystkie czorciki to chyba małe diabełki:-DMy też jesteśmy na etapie bicia,gryzienia,szarpania i nie tylko Zuzia cierpi,bo my czasem też...Ja spokojnie nie mogę usiąśc na kanapie,bo już Kacper się na mnie rzuca a ma trochę siły a jak ugryzie to już koniec.Wkurza mnie jak z nimi gdzieś idę a wszyscy ''jakie grzeczne dzieci''...Fakt są kochane ale czy teraz aż tak grzeczne???

Kasiu to fajnie ze jestes taka spokojna co do wyjazdu:) A tym bardziej super ze jedziecie w wiekszym gronie:) jednak zazdroszcze:)))
Wlasnie nie bylismy jeszcze na kontroli. Bylismy tylko wtedy kiedy wyznaczono nam wizyte czyli jak male wstaly! jak mialy 8 miesiecy jakos. A pozniej mielismy isc na kontrole stania po 15 miesiacu i do tej pory nie bylismy. Trzeba sie wybrac.
Ja do ginekologa chodze co 2 miesiace po recepty takze bez badania sie nie obedzie co jakis czas:) biore tabletki anty, lykam sumiennie zeby nie dopuscic do zadnej niespodzianki:D

Jolu bo nie wiadomo komu wierzyc z tymi bucikami tak naprawde. U nas znowu kazal ortopeda zeby byla kostka usztywniona i takie kupowalam i teraz sandalki tez z Bartka mamy wysokie. I wez badz madra. Ale stopka sie ksztaltuje do 3 roku zycia wiec jeszcze moze sie naprawic, ma czas:)
Co do bucikow kupilam dziewczynom dzisiaj ich pierwsze kalosze:) ale wogole sandalki maja rozmiar 22 a kalosze 25 wzielam! 24 wygladaly na styk a ja wole zeby byl luz bo jak skarpete grubsza jak sie chlodniej zrobi czy cos..ile wieksze kalosze kupujecie?! bo wiem ze normalnie w butach moze byc 0,5-1cm luzu a w kaloszach tak samo?

Iws moje tez maja takie dni ze normalnie wychodze z siebie. Ciagle sie zaczepiaja, bija, gryza..wczoraj Majka Julke tak ugryzla w policzek ze wszyscy sie pytaja co jej sie stalo..
Milego wyjscia:) wyluzuj sie koniecznie i nie wracaj do rana:D

Ostatnia edycja:
Jola nie doluj sie.Twoje dziewczyny to naprawde okaz zdrowia.Skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem i wtedy bedziesz dzialac dalej.

Iws kochana! Moje dziewczyny tez niedobre strasznie! Tylko ja wiem dlaczego.Zawsze 2 dni przed pelnia sa nie do zniesieniaA Zoska przekracza juz wszelkie granice.A jutro pelnia i beda aniolami.Zaobserwuj sobie kilka razy dzieci w okolicach pelni.Bardzo duzo dzieci tak ma.Moje kolezanki nie wierzyly,az sprawdzily i okazalo sie u nich tak samo dzieci sa koszmarne przed pelnia.

Gosia faktycznie! Patrz zapomniałam że to pelnia!!! W moją Lenę wstąpił wczoraj jakiś diabeł! Niedobra była strasznie, doprowadziła mnie do szewskiej pasji, aż mi dziś głupio że wczoraj tak na nią krzyczałam ale przechodziła sama siebie!
Jezuuuuuu, co za gad! A dziś już obie wstały przed 7 :(

Witajcie,
kawke parze jeśli ktoś ma ochotę ;-)

Moja Wiki też jakaś zrzędna od dwóch dni łazi za nogą i zrzędzi

Co do płaskostopia to teraz dużo dzieci ma :baffled:tak jak i wiele dzieci koślawi kolana...mojej też to miało przejść i jakoś nie przechodzi

No i najważniejsza nowina idę dziś na dicho z psiapsiółką :tak:

Witam sie i ja..dziewczyny pija wlasnie mleczko a ja robie przeglad poczty.
Wstalysmy o 9...:sorry2:

To juz wiem dlaczego moje kobietki wczoraj byly nie do poznania...:dry:

Kasiu...ja wczoraj tez strasznie krzyczalam na male...:-(
Lece troche posprzatac. Miala byc taka piekna pogoda a leje jak nie wiem!!!!

reklama
dziewczyny jej te forum jest boskie tyle można sie dowiedzieć od Was:) ogromne dzięki
i jak zwykle pytanie, mam kilka butelek różnych firm i zastanawiam się czy to dobrze ze podaje im za kazdym razem inny smok czy to bez różnicy i jeszcze jedno pytanie czy można karmić tą samą butlą? np zrobiłam małej mleko i w sumie nie chciała pic a zaraz chciał brat i ta butla wyladowała w brzuchu brata i teraz dylemat

co do noska moje maja tak jakby przytkane noski i teraz nie wiem czy spróbowac z ta sola fizj? jak wogóle się z tą solą robi?po 1 kropelce i co dalej?

dzięki

Do góry