reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

anulka - widzę że imiona też coś znaczą :) i dzieci podobne :) U nas też z zębami chwilka spokoju - wyszły im po jednym więc moze pare dni spokoju. Tez bym chciała żeby do mnie ktoś przyjechał i wziął małe na spacer (choć u nas leje!) to bym w spokoju porobiła coś w domu nie na łapu-capu tylko tak z prawdziwego zdarzenia :) No, ale... na szczęście coraz więcej gotuję wspólnego jedzenia więc oszczędzam na czasie. Musze trochę posprzątać bo w weekend zrobiłam sobie wolne w tym temacie :)

reklama
Widzę, że wirusy szaleją ostro...
Duzo zdrówka więc dla dzieciaczków i Mam!

A u nas Przemuś przespał pierwszy raz całą noc bez budzenia się :)

rainmanka ale super!!! boze kochany jak zazdroszcze. wlasnie sie zastanawiam kiedy moje dzieci wreszcie przestana byc koszmarkami.dzis Macius w nocy przypomnial sobie 2 razy o papu i przez 1,5h gadal:baffled: a Tomus od 4 sie krecil a o 5 pobudka troche sie darl o 7 zjadl kaszke i musialam go lulac na rekach. wogole jakis koszmar z nim tylko raczki spac na raczkach jak nie spi to na raczkach, chyba musze sie uzbroic w cierpliwosc i niech sie drze ale nie bede brala bo niewyrobie, nic zrobic nie moge. mysle ze chyba zeby sie tam powoli kluja bo on jest ooookropny. mama moja mowi ze mam za swoje bo tez taki potworek bylam do spania do 6 miechow wozek potem lulanie na raczkach:no::szok:

dziewczynki zazdroszcze wam diet. ja jakos nie mam cierpliwosci hehe. raz tylko w zyciu udalo mi sie bo bylam mega zawzieta.wtedy duzo schudlam i bylam szupla tylko glowa duza mi zostala :szok:

Hej mamcie.
U mnie noc spokojna,tylko ja spac nie mogalam.Ja nie mam uszu zatkanych ja poprostu nic nie slysze..Zatoki bola niemilosiernie,glowa peka.Antybiotyk zbil mi tylko angine a zatoki nie odpuszczaja.Mam wizyte znow u lekarza jutro.Dobrze ze mam wszystko za darmo lacznie z lekami bo juz bym bankrutem zostala.Wizyty antybiotyki dla dzieci dla nas,masakra.Dzieci na szczescie maja sie juz dobrze,chociaz tyle uff

U mnie się chyba bez lekarza nie obejdzie. Byłam niby leczyć przeziębienie, dostałam leki i się niby wyleczyłam a tu nagle zapalenie uszu. Nic nie boli tylko chyba te zatoki z dnia na dzień dają się we znaki coraz bardziej i głowa pęka. Na szczęscie ucho już nie boli tylko jest zatkane i mamusia głucha jak pień!

czesc Dziewczyny.

wszystkie moje teorie i postanowienia o nienoszeniu na rekach,usypianiu w łożeczkach itd...wzieły w łeb.

opieka nad blizniakami to pikus,opieka nad chorymi blizniakami to masakra.

moi chłopcy obydwaj maja zapalenie oskrzeli.musze nosic ich cały dzien na rekach bo jak placza to sie dusza.wózek zamiast łóżeczek.antybiotyki nebulizacje 3 x

dziennie razy dwa.no koszmar.niech to sie skonczy.

Ayla my na zapalenie oskrzeli w tym wieku byliśmy w szpitalu, współczuje.
Moje naziębione, jedziemy na 15 do lekarza, bo mam wrazenie ze darek ma zapchane gardło, a aga kaszle.

Hej dziewczyny jak tam po weekendzie? ja jestem wykonczona, chlopcy dali mi w kosc a do tego bola mnie strasznie nogi i kregoslup. Wysprzatalam juz mieszkanie, miedzy czasie kontynuuje uczenie lobuzow siadac na nocnik, na szczescie sa dobre rezultaty od kilku dni. jeszcze czeka mnie obiad i juz bede w ogole nie do zycia dzis. Chlopcy narazie siedza przed tv i sie bawia a ja mam chwile odpoczynku.

Ja ostatnio z chlopakami przeszlam przez angine ropna (wiktor byl nawet tydzien w szpitalu) pozniej zapalenie oskrzeli z poczatkowym zapaleniem pluc a u alexa zapalenie uszu. a na koniec tego wszystkiego dostali zapalenie jelita po antybiotyku:crazy: na szczescie juz sie skonczylo ale przez dobre kilka tygodni mialam mini szpital w domu.

Ostatnia edycja:
Jest to smo co u mie.Najpier mialam wogole angine,a teraz te zatoki.Jest coraz gorze pomimo antybiotyku!Glucha jestem i jakas nieobecna..

reklama
Boze dziewczyny co sie dzieje..wchodze a tu choroby..choroby..choroby! Masakra jakas.. Zycze Wam kochane duzo zdrowia i sil do nianczenia chorych maluszkow. Im tez oczywiscie jak najszybszego powrotu do zdrowia!

U nas to lepiej sie nie odzywac bo wszyscy zdrowi..ale wiadomo! Odpukac! Moja mama wziela male po obiedzie na kolejny spacer popoludniowy! Babcia nigdy nie ma dosc:) A ja dzisiaj swoje sprawy pozalatwialam. U dentysty wkoncu bylam bo masakra po tej ciazy, nie bylo czasu sie za zeby wziac i teraz mam. Jeden zab zeby uratowac musze 650zl zaplacic (koronka). Skad ja teraz wezme, jak takie wydatki przy malych sa..Jeszcze chrzesniak ma komunie w maju i nadarzyla sie super okazja, wiec kupilam mu laptopa.. Jedna dziure mi zaplombowala, zdjecie zrobilam sobie przy okazji zeba i w poniedzialek jade znowu! I tak pewnie pare razy sie jeszcze pojawie w gabinecie dentystycznym:/

Do góry