reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Ja zazwyczaj jak jedna wstala to i drugiej dawalam, ale stwierdzilam ze jak spi to nie bede budzic i spala cala noc a Milenka chyba chce siostre wagowo dogonic o te 100gram roznicy hehe,

Dzieki za info w sprawie dukana, musze to przemyslec, przed cizaza prawie slodyczy nie jadlam, w ciazy duzo a po chyba jeszcze wiecej, kiedys zjadlam ze 2 kostki czekolady i mialam dosc a teraz to pol nieraz malo ;-)

reklama
Lenka-lekarz ich osłu****e codziennie wiec mozna powiedziec ze jestesmy pod scisla kontrola.ja i tak dostaje jobla od całodziennego ich zabawiania a w szpitalu to sobie nie wyobrazam z dwójka.jak to wogole przezyc??Luckaa powiedz cos wiecej,z dwójka byłas?
moja sostra roczna była z zapaleniem płuc to dramat.cewnikiem przez nos jej sciagali flegme z płuc,wenflony i antybiotyki dozylnie,boze broń.

olis-dieta dukana najskuteczniejsza.kup sobie ksiazke z przepisami,sa rózne fajne i da sie wtedy przezyc.najgorsza pierwsza faza bo po kilku dniach białko faktycznie wylewa sie uszami.:)

Gemini-dzieki za pocieszenie :)

Basia-kurcze 4-ka dzieciaków,w tym blizniaki:)gratulacje!!:)i powodzenia.ja z trójka wymiekam.
co do łózeczek tak jak mówia dziewczyny na pierwszy miesiac wystarczy jedno standardowe łóżeczko.
a wiadomo juz jaka plec blizniaków?chyba nie jeszcze...

dziewczyny,co to zrobic bo jeszcze miesiac i gondolki beda za krótkie:szok:a oni nie siedza przeciez.spacerówki załozyc i klasc czy wyciac otwory na nogi? :)

Ostatnia edycja:
yenefer tak to fajnie jak sie razem diete robi. Moj to w zyciu na diecie nie byl bo jest szczuply, zgrabny facet. I do tego jak wie ze ja na diecie wtedy pizze chce zamawiac i inne rzeczy, zeby mi dzialac na nerwy:D Dlatego wlasnie ze malo urozmaicony jadlospis mialam tak krotka ta diete stosowalam..nie chce mi sie wymyslac zbytnio i to najgorsze. Najwazniejsze ze mam motywacje..a zobaczymy jak bedzie dalej..

Olis a ja znowu tak zawsze mialam ze jak otworzylam czekolade tak cala zjadalam..i to bylo zupelnie normalne. Nie mialam kiedys problemow z waga..a teraz na stare lata juz trzeba uwazac chyba:-D

hej
my mamy od początku dwa łóżeczka, spały osobno ze wzgledu na monitorki oddechu. Mam tez łożeczko-kojec 110x110 ale już bylo za późno na przyzwyczjanie je do spania razem, budziły się w nocy. tak że musze je sprzedac po kilku zaledwie użyciach. A yteraz śpią w lóżeczkach turystycznych, bo mi się strasznie obijały o szczebelki mimo ochraniaczy. I nie wiem czy tak już nie zostanie póki nie wyrosną.

Kusicie dietą i ja tez poproszę o książkę w pdf - podam maila na priv. Ile trzeba być na tej diecie żeby schudnąć tak 4-5 kg? Czy chudnie sie rownomiernie czy stracę resztki piersi a uda pozostaną grube???

dziewczyny, miło mi niektóre poznac na Facebooku, a mamuśki starsze mają konta??? bo na razie oglądam niemowlaczki :) slodkie.

ayla1 - co do płci to w 13ym tyg.zasugerował lekarz ,żeprawdopodobnie.....chłopcy , hehe, to se będę miała ekipę no nie....ale może się pomylił....najważniejsze,żeby wszystko się dobrze skończyło
dzięki wszystkim za odpowiedzi i podpowiedzi:) pewnie też narazie kupimy jedno.

Basia a jaki lozeczko bedziesz kupowala?Takie turytyczne czy tradycyjne?Pytam bo ja kupilam dziewczynom fajne turystyczne na dol i na wyjazdy. Szukalam najtanszej opcji i tak zeby byla z podwieszanym materacem.Do tego ma przewijak.Cena super kupilam na ebayu.Szybko mi przyslali.Wiec jesli chcesz namiary znajde i ci dam.Warto bo za dwa zaplacisz kolo 100 euro z przesylka.no moze 100 z haczkiem ale to i tak malo bo byle jakie kosztuje 90 euro wzwyz za jedno:-)

onna dodałam cie wczoraj na facebooku, już widziała cie wcześniej ale nie mogłam skojarzyć która to jest mama:-) Naprowadził mnie ten Lublin w twoim opisie.
A tak w ogóle to fajnie na was popatrzeć dziewczyny!

gastone tak patrzę sobie na twój opis imienia Małgorzata i stwierdzam że coś w tym jest! Mam siostrę Małgosię i faktycznie pasuje do niej :)

onna dodałam cie wczoraj na facebooku, już widziała cie wcześniej ale nie mogłam skojarzyć która to jest mama:-) Naprowadził mnie ten Lublin w twoim opisie.
A tak w ogóle to fajnie na was popatrzeć dziewczyny!

Marta K? :)

Tak piszecie o Dukanie i moze i ja bym ''podukała''... hmm
Gastone chyba Ty pisałas o ksiazce? Jakby mozna było prosic to na error2011@wp.pl , z góry dziekuje :)

A tak w ogóle dzis moje szkraby koncza 3 miesiace :)
Przemek znow spał cała noc (druga z rzedu :) ), Milena sie budziła ale ze chora to sie nie dziwie... przedtem chociaz noca jadła a teraz tylko 70ml zjadła...

Witam z rana

Nocka by była super gdyby nie nocne W11 u mnie na klatce :/ jakis koles pietro wyzej wydzieral sie na klatce echo sie nioslo laski sie prawie obudzily "k....wa dlaczeeeeego"i tak w kolko az paly przyjechaly i go zgarneli, no a laski pierwszy raz bez jednego stekniecia przespaly nocke, o 21 dostaly 100ml z kasza i do 7.30 z kupa w gaciach sobie smacznie spaly ;)

Dziewczyny prosze o przepis na ta mase na torta, bo moj ma urodziny 13 to mu zrobie urodzinowo walentynkowy tort ;)

Rainmanka gratuluje 3 miesiaczki

reklama
Witajcie,
muszę się pochwalić, że moja Nadia założyła sobie dzisiaj sama bucik. Już od kilku dni kombinowała jak to działa, no i udało się :-)

Rainmanka no i stuknęły magiczne 3 miesiące! Gratulacje!

Do góry