reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Monia z ta skorka to u mojej Mil sie tak robi co jakis czas odpada i znowu za kilkanascie dni, nioe wiem czemu ma to na gornej wardze na srodku i raz miala na dolnej przy brzegu, z tym ze ja czekam az samo odpadnie.

reklama
Dziewczyny to jedzenie to jakaś czarna magia jest. Super, że będzie nowy wątek w odpowiednim czasie podejrzę :)

Monia
moje 3/4 dnia spędzają w leżakach bo inaczej nie zrobiłabym wokół siebie niz. Dziś przemęczyłam i siebie i dzieci i leżały w łóżeczkach do zaśnięcia. Jerzy to chyba z pół godziny wył bo już się znudził karuzelą ale zasnął.
A jak tak leżały to dałam radę poodkurzać i pranie nastawic tylko do Jerza ze smokiem musiałam latać :)

Gastone gratulacje na 5 miesięcy :)

Chyba będę musiala dokupić duże butle z Aventu i te smoki do kaszki, szykuje się jak na wojnę :) Strasznie jestem tym podekscytowana i cała dumna że moje dzieci już takie duże. A jak powiedziałam mężowi że jeszcze chwilka i będą jadły słoiki to mi nie uwierzył :)
A słoik konkretnie od 4 miesiąca czy można wcześniej?I co najpierw marchewka czy jabłko?

Dzis przychodzi do nas rehabilitantka strasznie jestem ciekawa co powie

Lenna ja juz daje marchewke od niedzieli jakos na razie zwiekszam dawki heh. jutro moze dam marchew jablko .a jak kupisz bute aventu to pamietaj ze smoki z lovi tez pasuja :) ja uzywam wlasnie do butli avent smokow lovi bo fajnie leci z nich i sa bardziej miekkie . teraz do kaszki uzywam 6+ lub 3+ trojprzeplywowy ale musze go opanowac i chlopcy tez :) w tych lovi to mleko z kleikiem przechodzi nawet przez ten slow. a wczoraj dalam kaszke na noc i niezauwazylam zeby dluzej spali niz po mleku czy po mleku z kleikiem.

Monia moi w lezaczkach tez spedzaja sporo czasu. a dzis polozylam Macka w takim bez wibry chicco i lepiej w nim bo tak na prawie lezaco i latwiej mu raczki ogldac .

Jedynka nie dołuj mnie z tym spaniem :-D

Chociaż wczoraj padły mi przed 21, pobudka o 24.30 jeszcze po jedzeniu chwilka płaczu przed zaśnięciem późnije pobudka o 4 i wstały o 7.40. Nakarmiłam zabrałam do salonu pobawiłam i po godzinie padły w leżakach a ja razem z nimi do 10.30 :) Nie jest źle

Naczytałam się i wszystko mi pasuje, że to jest ziarniak naczyniowy, czyli naczyniak, który powstaje w wyniku urazu lub infekcji bakteryjnej. Najgorsze jest to, że może on rosnąć. Siedzę i ryczę. Dobrze, że we wtorek szczepienie to lekarka to zobaczy.
Nie wolno u takiego maleństwa nic obrywać itp. Nie wiem co mi do głowy przyszło, ale to już tak wisiało. No i faktem jest, że jak ja to pociągnęłam to okazało się, że mocno siedzi, to ja jeszcze raz ciach...Upiększyłam swe dziewczę... Gdyby tak zostało jak jest no to jeszcze pół biedy, ale martwię się o ten rozrost...

hehehehehehehehe Olis pieknie to ujelas

Monia
wiesz co jak przeczytasz jeszcze cos to sie okaze ze to objaw bog wie jakich chorob przestan czytac pojdziesz do lekarza to sie wyjasni ja mysle ze nic sie nie stalo po prostu jak ssie to sie to zagoic nie moze tak mi sie wydaje przynajmniej

Lenna no to calkiem ladnie spia i mozesz razem z nimi ja niestety o 7 pobudka i potem pierwszy pada Maciek potem Tomek i tak potem budzi sie Maciek potem znow Tomek wiec kicha :/

monia nie przeglądaj tych głupot bo przyjdę i internet odetnę!! Wiesz, moja Majka często macha rączkami (najczęście z radości, ale też z podekscytowania i ze złości) ktoś mi kiedyś powiedział że to objaw autyzmu. No i wiadomo co ja zrobiłam - od razu w internet i czytam - a tam takie historie że włos dęba staje. Sama się na siebie wkurzyłam! Powiedziałam sobie że nie będę takich głupot czytała, bo mam po prostu aktywne radosne dziecko które tak wyraża swoje emocje.

Trzymam kciuki. Nawet jeżeli to jest jakiś naczyniak to przecież one zanikają! Moja Lenka ma naczyniaka jamistego, ale widać że jest w zaniku.

lenna pierwszą dałam marchewkę bo bałam się że jak popróbują słodkiego jabłuszka to potem warzyw nie będą chciały jeść.

reklama
Do góry