reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Justella wspolczuje Ci moi maja lepsze i gorsze dni najgorzej jak sa spiacy wtedy marudza i musze pokolysac albo w lozeczku albo w wozku albo chwile na rekach. generalnie czas spedzaja jak nie spia w fotelikach troche na macie lub patrza na karuzele, ale nic bedziej im sie nie podoba jak moje gadanie do nich a szczegolnie jak opowiedam im wierszyk "stoi na stacji lokomotywa" oczywioscie udajac pociag (przyspieszam i zwalniam jak mowie) maciek tak pieje i tak gada no cos pieknego toemek tylko sie usmiecha ale tez zadowolony i wogole duzo do nich gadam spiewam i durnia strugam i jest juz lepiej niz bylo bo duzo ich interesuje.
Justella a moze za duzo zmieniasz tego mleka. dziecko po miesiacu dopiero zaczyna sie do mleka przyzwyczajac wiec jak tak czesto zmieniasz to te brzuszki moze przez to bola. Moi w nocy spia od kapieli okolo20 godziny do 24 a potem okolo 4-5 i potem o 7 pobudka na przywitanie tatusia i pozegnanie bo do pracy wychodzi i potem troszke kimaja a poetem grasuja. w dzien maja drzemki od 40min do 2h czasem. wieczorem od 17 staramy sie z nimi bawic i zmeczyc ich zeby zasneli i spali po kapieli.

2ania chyba przeterminowany ten sloiczek :/

a my dzis na szczepieniu bylismy. o losie ale sie darli!!! Tomek to zaczal zanim jeszcze uklucie bylo. A pielegniara taka mameja ze w trakcie jak dzieciak wyl to zamiast dokonczyc ten 3 zastrzyk zrobic to przez telefon gadala. Teraz bidulki moje spia.

Tomek wazy 6kg a Maciulek 6,6 kg. A! i pani doktor powiedziala ze mam dawac juz zupki :) i dobrze ze kleik jedza. mam juz rozszerzac diete :)

Jedynka to slicznie waza Twoje maluchy:)widze ze juz sie troche ustabilizowały w zachowaniu.ja tylko modle sie ayb moich jakos przetrzymac te humorki..z tym mlekiem u nas to bylo tak ze mialy takie lecznicze na skaze białkowa pomomio ze jej nie mialy jak sie pozniej okazalo.pomoio to zostały na nim zeby lepiej im sie trawilo,pozniej inny lekarz powiedzial ze tak byc nie moze bo oni sa zdrowi i wystarczy tylko z HA a pozniej pediatra u ktorej juz zostalismy powiedziala zeby byli na bebilonie pepti 1 jeszcze troszke bo skora im sie poprawi i tak juz jest do dzisiaj.nie długo mamy przejsc na normalna 1.wlasnie przyszedł mi drugi lezak bujak i juz bede mogla ich klas obydwoch ehh moze bedzie lepiej jakos..
jenefer kiedy z dziecmi zaczyna sie troszke inaczej??z tego co pamietam twoje bardzo szybko długo przesypiały i były grzeczne..kiedy moge liczyc na jakas zmiane??

justella tak, moje jakoś szybko zaczęły przesypiać, już teraz dokładnie nie pamiętam kiedy, ale jak pojechaliśmy na wakacje w czerwcu to ładnie przesypiały już nockę. Miały wtedy ponad 4 m-ce.
Z tego co widzę u innych mam to zaczyna się sytuacja klarować powyżej pół roku życia, bo dzieci robią się bardziej komunikatywne, potrafią się same czymś zająć, interesują ich jakieś zabawki. Nie martw się, będzie dobrze!! Moje są teraz w takim super wieku - najfajniejsze chwile przed tobą, a według mnie najgorsze już za. Teraz jest taki okres przejściowy.
No i łatwiej będzie wiosną - oby do wiosny!

Ja jeszcze muszę się pochwalić że moje dziewczyny zrobiły już pierwsze siusiu do nocnika :))))

Ja marze o przynajmniej 3 nocach pod rzad przespanych, bo zdarzaly sie pojedyncze ale wtedy zazwyczaj bylam chora i moj sie mlodymi xzajmowal ale to nie to samo jak przed porodem i ciaza w ogole...

Nie no proszę... nie załamuj mnie..... :)

to wcale ci nie napiszę że oprócz siusiu była też k...a :)))))))

Ja marze o przynajmniej 3 nocach pod rzad przespanych, bo zdarzaly sie pojedyncze ale wtedy zazwyczaj bylam chora i moj sie mlodymi xzajmowal ale to nie to samo jak przed porodem i ciaza w ogole.

nadejdą jeszcze te noce...ale poranki już nie ;P

Yenefer WOW!!! gratulacje!!! swietne masz corcie grzeczne i zdolne oby wszystkie dzieciaki takie byly :)

ja marze o chociaz jednej przespanej calej przespanej nocy :/

reklama
Witam

Ja to od dluzszego czasu mam takie przeboje z Aaronem caly dzien nie spi drze sie sama nie wiem o co mu chodzi robi sobie drzemki 10 min i to wszystko ale za to jak juz zasnie o 20 to do jedzenia budzi sie tylko 2 razy prze cala noc ale ja juz po takim dniu jestem tak zmeczona ze nie mam sily na nic
a znowusz Alan spi caly dzien cala noc nie wiem czy to jest normalne

chyba mi suwaczek stanol w miejscu?

a co do kupki to w pewnym momecie dzieci robia zazwyczaj o tej samej porze tak przynajmniej bylo z moimi starszakami zawsze wiedzialam kiedy mniej wiecej bedzie

Do góry