reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Oj te teściowe.... Moja zła nie jest ale jak przyjeżdża to ledwo wlezie a już jej kawke zrób.Aaaaaaaaaaaaaaaa. A może by tak spytała w czym pomóc, może pralkę nastawić czy coś. Oczywiście powiedziałabym że nie dziękuję. A tak przyłazi, kawę wypije popatrzy na dzieci i już jej nie ma. Na szczęście z nami nie mieszka.
Olis a Tobie bidulko współczuję. Ważne żeby mąż byłpo Twojej stronie a mamusią się nie przejmuj i dobrze zrobiłaś głowa do góry :)

Mam pytanie tylko nie wiem czy będziecie mogły mi pomóc. Uzywam pampersów premium jedynek chciałabym zrobić jakiś zapas tylko nie wiem jak długo będę ich jeszcze używać. Dzieci mają w tej chwili chyba leciutko ponad dwa kg (tydzień temu miały 2800) Kupiłam już paczkę zielonych 2 ale wydają mi się strasznie duże. A wogóle ile pampersów dziennie Wam schodzi??
Aha i jeszcze jedno moja Hanka strasznie wylewa bokiem jak pije. Cały czas śmierdzi :) bo ma non stop delikatnie ulane na ubranko a przecież nie mogę jej przebierać 6 razy dziennie!!!Czy to że tak ulewa to znaczy że nie smakuje jej mleko czy że taka jej uroda?

reklama
lenaa to chyba piszesz o mojej teściowej - nawet jak przyjechała na 3 dobę po moim wyjsciu ze szpitala to musiałam latać i ją obsługiwać, mimo że sama ledwo się ruszałam. Ona do mnie przyjeżdża "pogościć się", mogłabym o niej książkę napisać.

Moim obu córkom tak wylewało się podczas jedzonka. Najpierw nie widziałam tego aż w końcu poczułam, bo mleko wpadało pod brodę i zwyczajnie kiśniało. Po pewnym czasie zrobiło się nawet odparzenie więc trzeba dokładnie czyścić pod szyjką i wycierać do sucha. To chyba normalne że dzieciom tak się wylewa. Ja potem podkładałam pieluszkę i było ok. Teraz już nie ulewają.
Jeżeli chodzi o pampersy to ciężko przewidzieć, czasami schodzi więcej, czasami mniej. U mnie to jest na pewno kilkanaście sztuk dziennie (14-16) Przyznam się że nigdy dokładnie nie przeliczałam :)

lenna1982
rany..jak czytam wasze posty co czasem jakbym o swoich bablach czytala...moje tez tak mlekiem zalatuja...smieje sie, ze smierdza jak scierka zalana mlekiem fujjjj...ja im kazdego ranka myje szyjke woda lub rumiankiem i kremik bo co jak co ale niemowlakiem to nie pachna heheh a leje sie im bo moi pija lezac z glowka na boku..taka samoobsluga..(powinien sie ten sposob nazywac BOBAS MILY tak jak ta kasa w sklepach MILA KASA) podkladaj pieluszke tak pod smoczek, jak podloze to lux malina...nawet pachna:) oczywiscie do ulania czyli jakies 3 minutki

my zuzywamy duza paczke na tydzien czyli 82 pampki na 7 dni...
1 uzywalismy przez miesiac no ale moje chlopaki to rosna jak na schaboszczakach bo maja 3,5 miesiaca i chyba z 7 waza az boje sie ich na szczepienie zabierac i na wage klasc:p teraz uzywamy pampki3

lena moim też tak się ulewało chyba do trzeciego miesiąca,głównie Małgosi.A w ogóle to masz super awatarek:)
co do samoobsługi,moje piły mleko leżąc na wznak(główki lekko uniesione),butelki podtrzymywane były pieluchami tetrowymi.Teraz już tak dobrze nie mam,bo nie chcą same butelek trzymać,a żeby starym sposobem jechać,nie da rady,bo za bardzo się kręcą więc karmię jedną po drugiej.
to tylko raz wieczorem,więc nie przejmuję się tym zbytnio:)

Pozwolę sobie napisać na tym wątku żeby moja informacja trafiła bezpośrednio do wszystkich rozpakowanych mamuś:):):)
Jestem zainteresowana kupnem używanego wózka Tako Jumper Duo:) :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:Jeśli byłby ktoś chętny sprzedać taki wózek do stycznia proszę pisać na priva:):)
Pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie:):-)

Dziewczyny jestem załamana juz. Od 10 dni walcze z piersia. wczoraj bylam po raz czwarty na ginekologi bo mi nic nie przechodzilo po 10 dniach brania antybiotyku a lekarz na to : ropy nie ma, masowac odciaac jak naczesciej przystawiac dzieci. dzis poszlam do chirurga bo boli i kolor zmienia tylko i co ropien na pol cyca do operacji!!! min od 3dni sie to klulo a oni nie widzieli ani w piatek ani wczoraj i co najorsze nie mozna z takim czyums karmic!!! jak cos sie stanie moim malym to spuszcze bombe na ten szpital brak slow, oczywiscie jade do innego miasta nie dam sie tu dotknac!!!

Olis bardzo współczuję :( Faktycznie może spróbuj w innym szpitalu. Jeśli antybiotyk nie pomógł to był najwyraźniej źle dobrany może spróbuja jeszcze raz podać antybiotyk.

Chciałam Wam powiedzieć że dziś obejrzałam mój brzuch i po 2 tyg smarowania pharmacerisem rozstępy lekko zbladły :) Także specyfik sprawdzony. Mam więc nadzieję że po tych 6 tyg stosownia nie będzie ich widać

Olis...trzymam kciukaski zeby jednak obeszlo sie bez operacji...moze jakos inaczej moga te rope sciagnac?? Wspolczuje strasznie- jesli temu towarzyszy taki bol jak ja mialam to ja chyba bym podusila tych lekarzy ktorzy sie nie poznali...:crazy:
A to lekarze kaza przystawiac male do piersi pomimo tej ropy?!!!:shocked2:
Daj znac co powiedzieli w inni lekarze...:tak:

Ja juz mam skierowanie na zabieg o 12 jade. co za ch.....je brak mi slow nie wolno z ropa karmic, a wczoraj mi ginekolog kazal karmic a ropy nie widzial. a ja mowilam do mojeo ze mam taka dziwna gule na gorze piersi taka miekka i skora jakby bardziej zolta niz czerwona to bym ropien wlasnie, ktorego lekarz nie widzial jezu w zyciu nie pojde do teo szpitala po jakakolwiek porade

reklama
Nie wchodzilam pare dni a tu widze burzliwy temat tesciowych poruszacie!

Olis popoieram w 100%! Ludzie sa naprawde niedomyslni. Do nas tez wszyscy wydzwaniali czy moga nas dowiedzic od pierwszych dni w domu naszych..mowilam ze jak bedziemy gotowi po prostu ich zaprosze! Tez mamy dosc nachalna rodzinke i wydzwaniali jak glupi. Bo jedno dziecko to co to za atrakcja..jak sie porodzily w rodzinie to matki narzekaja ze nikt ich nie odwiedza a ja sie nie mogalm opedzic..dokladnie jak malpy w zoo dzieci traktowali. Pozniej jak zaczely sie wizyty to codziennie ktos..
Daj znac po zabiegu koniecznie jak sie czujesz! Trzymam kciuki!

A co do tesciowej o mojej to wogole szkoda gadac:/ Male maja 10 miesiecy pojutrze a ona byla u nas 2 razy! no i my u niej ze 3-4. Wogole nie jest zainteresowana. A mieszka tylko 25km od nas. Ale ona juz tak ma. W sumie tyle spokoju co jej nie widzimy:)

Weronika witaj nowa mamusiu:) boze podziwiam ze dajecie rade bez pomocy zadnej. U mnie mama pomaga strasznie duzo i bez niej byloby strasznie ciezko!

A co do zabkow to wlasnie zalezy kiedy rodzicom wyszly. Jak wczesniej to dzieci tez maja najczesciej wczesniej. U nas juz po 2 miesiacach zaczelo sie slinienie i wkladanie raczek do buzi a pierwszy zabek wyszedl Julce jak miala 6mies a Majce 2 na raz jak skonczyla 7! Jak slysze to u wiekszosci tak w 3 miesiacu sie zaczyna ale to jeszcze troche zanim wyjdzie cos..

Do góry