yenefer
Fanka BB :)
Ojej, a jednak jesień was dopadła
Dużo zdrówka dla Agatki, oby szybko dała radę chorobie i dla Ciebie żebyś miała dużo siły.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj w klubie... u nas też ząbkowanie i to w najgorszym wydaniu. Ja też już od kilku nocy nie śpię. Moja Nutka gorączkuje (nawet do 39 stopni), do tego ma biegunkę, zdarza jej się wymiotować, nie chce jeść ani pić. Do tego od gorączki wyskoczył jej liszajec na buziA ja ledwo żyje. Nie wiem czy to zęby... małe marudzą, płaczą, tylko chcą na ręce tulić. Temp podwyższona lekko choć dziś jużmniej. W nocy śpię zpobudkami co 40 minut bo jak nie jedna to druga marudzi. Czy to mogą być te zębiska? Mamy którym się juz pierwsze wykluły może coś powiedzą?
Często podczas ząbkowania pojawia się katar, kaszel, czerwone gardło. To podrażnienie śluzówki. Zdaniem naszego pediatry najlepszym lekarstwem na tego typu dolegliwości są spacery (oczywiście jeśli pogoda pozwala)Moje tez kaszlą. Szczególnie podczas snu. Zauwazyłam, że jak sie bawią i ta ślina im cieknie to sie potrafią zaksztusić. Może to to? Co ma kaszel do zębówChyba że choróbsko idzie w parze z zębami.
Raz już dawałam Viburcol ale ja wiem? Mam tez Paracetamol dla dzieci ale jakoś tak boję się podać.
To też normalne przy ząbkowaniuA moje ostatnio potrafią zwrócić podczas zabawy trochę obiadu. Wcześniej to się nie zdarzało. Jeśli już to ciut mleka ale obiad? Nie wiem.