reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

u nas nocka tez do bani:baffled: Maciek co godzine sie budzil stekajac,wiec znow afera z brzuszkiem,bo gdyby nie to to by sie tylko raz na karmienie obudzil (oj jakby pieknie bylo:sorry2:),a tak co chwile kursowalam miedzy lozeczkiem a lozkiem podajac smoka,az w koncu o 5 wyladowal u nas w lozku.
Tak wczoraj pisalam,ze kima caly dzien za to dzisiaj zdrzemnal sie pol godziny i szaleje.Zbierzemy sie zaraz na spacerek to napewno zasnie.

reklama
U nas nocka nawet ok , mały po wielu trudach zasnął o 23 spał do 5, potem o 8 sie obudził i do teraz taki niespokojny, no troche na spacerze pospał, ale teraz od 20 min śpi, ciekawe czy w nocy bedzie jak teraz odsypia dzień kolkowy:sorry2:

a smok cały czas w ruchu ale widze ze mu pomaga sie uspokoić a jak go nie chce to sam wypluwa:tak:

Wlasnie wrocilysmy z 1,5 godzinnego spacerku, mlodej chyba sie podobalo bo byla spokojna (jak nigdy) i usnela. Wypila 90 ml i zaraz chyba dokonczy butle. Mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie spala jak zawsze.

no mój dał dziś popis w nocy, nie dość, że jadł co 1h to jeszcze od 3 do 5 nie spał, ale cicho to się nie zachowywał, więc i Nata się obudziła i tak w 3 mieliśmy noc z głowy :crazy:. No a młody o 5,45 zażyczył sobie znów żarełko, potem po 7 i tym sposobem ledwo żyję:-(

Moja niunia cała wysypana:no::wściekła/y:
na buzi jej zeszło po tym leku HA, a teraz ma rączki, nóżki i brzuch całe wysypane...nie wiem od czego, piersia nie karmię, nic nie zmieniałam w sensie proszku czy coś. Oby to nie skaza, ale mam złe przeczucia. Jutro idę do pediatry w mojej przychodni, a we wtorek prywatnie - skonfrontuje obie panie ze sobą, zobaczymy co doradzą:-)

U nas też wysypka tyle, że na buzi - głównie na policzkach. Skonsultowałam z pediatrą i okazuje się, że to trądzik nowordokowy i nic się konkretnego z tym nie da zrobic. Trzeba przemywa wodą. Wygląda to mało atrakcyjnie, ale cóż: skoro tak by musi to musi. Pozdrawiam:) Ach! Jesteśmy daleko od domu - pojechaliśmy do cioci pod Czestochowę. Jest dom z ogrodem i jest pogoda - fajnie. Szkoda tylko, że moje dziecko postanowiło nie spac. Ale to przecież u nas nic nowego:baffled:

a my zeszłą noc spędzisliśmy poza domem
Tymek spał z nami bo łóżeczko turystyczne dopiero mamy zakupić
no i wyspał sie za wszystkie czasy - pobudka na jedzenie o 1 i 6:szok:
my za to niemalże w bezruchu i obydwoje padamy z niewyspania;-)

u nas z nowosci to Weronika zaczyna sie rechotac :-) oczywiscie jak tata sie wyglupia :-p w nocy budzi sie raz lub dwa
niestety przeziebilam sie i mala zlapala ode mnie katar :wściekła/y: jutro ide do lekarza z nia...
rozlozylam jej juz taki osprzet gimnastyczny ze zwisajacymi zabawkami i jest wniebowzieta; skupia sie i stara sie machnac zabawke :tak: czasami jej sie uda :laugh2:
pozdrawiamy

Izabelka, no to zdrowia życzymy! Ty od jutra zostajesz sama na gospodarstwie, a mąż do pracy, prawda?

Florka też podchichruje się głośno, ale nadal wyłącznie do aniołków i misia; jak tak dalej pójdzie to się za pandę przebiorę, żeby przychylność dziecka zdobyć:-D Nauczyla się też, że paluszki można wykorzystywać pojedyńczo, a nie tylko w grupie jako piąstkę, i umiejętność tę wykorzystuje głównie do łapania dwoma palcami mamy piersi lub włosów...a siłę w paluszkach to ona ma:baffled:

reklama
Magdzik to w jakiej miejscowości jesteś?
U nas na wekeend byli teście,ja mogłam sobie troszkę odpocząć,wczoraj wyskoczyliśmy na 2 godzinki na urodziny mojego chrzestnego,dziś rano wreszcie po towar do sklepu.Szkoda że musieli już jechać,bo mogłam się trochę oderwać od tej codzienności:-)

Do góry