reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

ło matko Roni,to Jasiek niezly olbrzymek byl:tak:
Mi sie wydaje,ze ta waga malego tak skoczyla w ciagu tych dwoch tygodni dlatego,ze wlasnie od tego czasu podaje tez butle.Wczesniej w miesiac przytyl kilogram,a teraz w dwa tygodnie 800g.

reklama
moj Kuba smoka uwielbia, nawet jak wypluwa sutka to po pewnym czasie chce smoka, takze juz sie boje jak bede oduczac:baffled:

mały w ciagu miesiaca przybrał 1kg takze jest ok

dzieci maja poprostu teraz skoki wzrostowe
beda teraz bardzo duzo przybierac
a jasiek byml niezly olbrzum jak mial 3 miesiace wazyl 8 kg i nosil rozmiar 72... a byl tylko na piersi
a teraz jest jednym z drobniejszych dzieci na grudniu
pediatr twierdzi ze Blu malutka bedzie podobno poznaje sie to po ciemiaczku

Wow Roni, faktycznie Jasiu był pokaźnych rozmiarów;-)Mój Miki też nie był malutki a teraz żebra widac, bo iskierka;-)
Jak po ciemiączku? Po jego rozmiarze?
800g w dwa tygodnie - wooow:-D

ssanie kciuka to u nas też norma jak jest głodny to min w ten sposób to okazuje
czasem tak sobie łąpczywie go wpycha do buzi, że aż się zakrztusi - aktorzyna jedna;-)

U nas smoczek służy tylko jako wyciszacz przed snem, potem mała wypluwa sama.
Jak w brzuszku pusto to piastka też pyyyyszna :tak:.

Madzia, Roni, niezłe wyniki :tak:

Moja dziumdzia przez 3 tyg. przytyła 500g. Powiedziałam że dokarmiam Nanem1 activ bo się nie najada więc pediatra stwierdził że jak najbardziej trzeba bo to za mały przyrost masy :baffled:
W dniu wypisu ze szpitala ważyła 2450g a po 3 tygodniach 2950g.
Mleczko jej smakuje więc 2-3 razy na dobę wcina, a tak poza tym to cyc.

A jakie ciemiączko to jest duże?;-)
U nas nie wiem jak z wagą, bo ważymy się dopiero za tydzień, ale na rękę oceniając, to może być już pod 4,5 kg...zaczyna mi trochę brakować mojego szczupłego elfika, jak patrzę na te mocarne uda całe w fałdkach:-D

A w ogóle boję się to napisać, żeby nie zapeszyć, ale albo nam jakiś wodnik czy dziwożona dziecko zaczarowały, albo w końcu brzuszek pogodził się ze swoimi funkcjami i dał spokój, bo Florka od paru dni jest zadziwiająco spokojna... Oprócz syndromu zachodzącego słońca, czyli marudzenia wieczorem, dziecko jest do rany przyłóż:-D W dzień bawi się sama albo ze mną, śpi regularnie, je bez problemów, brzuszek prawie nie dokucza - chyba trzeba się tym szybko cieszyć, zanim zaczną się szczepienia, ząbki itp.:-p W związku z tym dziś robimy próbę ogniową i zostawiamy ją na godzinę z siostrą - zobaczymy, czy po powrocie nie zastaniemy z powrotem ryczącego potwora:-D

reklama
U nas też nieźle, nocka do 01:00 spokojna ( dałam małej czopek viburcol na noc, może poskutkował ), potem już stękania i pręzenia, ale jakoś dałyśmy radę. Dzis czopka nie dam i zobaczymy czy będzie tak samo czy gorzej.

Do góry