reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

To ja też sie pewnie martwie na zapas, ale na wszelki wypadek umówiłam się dzis do pediatry....zobaczymy co powie, pewnie też usłysze że to normalne.

reklama
Tymciu jak na razie puścił mi dwa uśmiechy. Raz za robienie odgłosu "konika" a raz za wyciągnięcie drugiej piersi. Gapi się też na ścianę koło przebieraka, ale nie dziwie się bo ma akurat na niejciekawe malowidło :)
Z odgłosów to jego ulubionym jest takie powarkiwanie - prawdziwe lwiątko :p Na razie jeszcze nie "gada" Widać, że jest z końca miesiąca i troszkę młodszy od waszych.
Czy dobrze mi się wydaje, że mój synciu jest najmłodszym lipcowym dzieciaczkiem?

renia którą datę imieninek będziecie świętować. Szkoda, że tak szybko po urodzinkach wypadają :(. W sierpniu znalazłam imieniny Tymoteusza 11 i 22.

No i u nas chyba alergia jakaś sie przyplątała:no: mała oprócz buźki ma krostki juz na nóżkach, pupce....pediatra stwierdziła, że to mogą być początki alergii, dodatkowo jak opisałam jej objawy małej po karmieniu i to, że mało mi je bardzo ( na jedno karmienie z 60-70 ml i to po 4 godz nie jedzenia ), dodatkowo zważyłyśmy małą i po 14 dniach przytyła 300 gram ( wczesniej było 500-600 na 2 tyg ) to lekarka orzekła ze mała nie toleruje mleka NAN jak powinna ( dodatkowo problem z kupą ) i kazała zmienić na Humana HA. Już zakupiłam, bardzo boję sie jak mała zareaguje po tym mleku, oby nie było gorzej. I mamy sie obserwować przez 2 tyg, chyba ze wczesniej jakieś niepokojace objawy nastąpią...oby nie.

Moja mala smieje sie w glos i gada do nas albo do zylandora. My mowimy ze kolo zylandora lataja aniolki. Lubi tez rozmawiac z siwymi bokami wozka.
Co do karmienia piersia to nie mam poblemow z pokarmem. Leje mi sie strumieniami:-). Mala sie najada bo widzie jak rosnie w oczch;-). Ma juz druga brode i pulchne uda:tak:.

Haszi co do imienin Tymka to zdecydowanie 26 styczeń:-)
wiem, że powinno się zaraz po urodzinach, ale w styczniu właśnie przypada święto (wspomnienie) jego patrona:tak: więc jest postanowione

Pabla oby mleczko sie przyjelo,trzymam kciuki.U nas tez sa jakiec plamki i pryszczyki,ale tym razem po bokach,chociaz maly ostatnio na boczku nie sypia:baffled:Mam jednak nadzieje,ze to zwykle potowki,a nie tam jakies alergie czy uczulenia.Chociaz slyszalam,ze o tym mleczku co ja daje,u znajomej tez pojawila sie alergia i wyszlo ze to skaza bialkkowa:-(

U nas też mleczko leje się strumieniami ale Młody od czasu do czasu dla urozmaicenia dostaje herbatkę z kopru lub rumiankową ... Uśmiech też coraz bardziej wyraźny szczególnie jak się do niego coś mówi a w szczególności kobiety - Mały łamacz serc :-)

NO a ja mam problemy z piersiami... Tak jak na początku mleko wypływyało samo i po karmieniu małej ściągałam jeszcze po 150 ml tak teraz mleka jest niewiele... coprawda mała przybiera na wadze prawidłowo ale martwie się tym bo piersi coraz mniejsze i coraz bardziej flakowate...

A do tego wszystkiego mała ma biegunkę :( już nie wiem od czego. Dzisiaj wizyta u ani doktor i mam tylko podawać lakcid bo nie ma objawów odwodnienia... ale to jest mało pocieszające :baffled:

dziewczyny!dobrze że jesteście:tak:ja to oczywiscie spanikowałam i dzisiaj poleciałam do lekarza:zawstydzona/y:lekarka powiedziała ze to normalne:dry:ale mam go obserwować bo ulewanie powienno sie zakonczyc do ok 3 miesiaca, to co ma na buzi to potóki od maminiego cyca:baffled::zawstydzona/y:tak tak to jest jak ma sie taki biust ze cala buzie dziecku zasłania:baffled:

reklama
Pabla- jesli chodzi o wage naszych panienek to u nas byl ten sam problem. W tamten wtorek wazylam mala i przez 7 dni przybrala tylko 180g. podczas, gdy wczesniej przez 14 dni przytyla ponad 600g. Teraz juz chyba mniej beda przybierac na wadze. Pielegniarka powiedziala mi, ze wszystko ok, w tamta srode bylam tez u lekarza, ktory to potwierdzil.
A co powiedziala twoja lekarka?
Moja kruszynka w tamta srode wazyla 4200 (7 tygodni).

Do góry