reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
Z cyklu edukacja seksualna dla najmłodszych, rozmowa przy kąpieli Bena:
Flo - O dzidziuś ma ogonek!
Matka - (po szybkiej myślówie, czy już czas na wyjaśnienia) Tak, bo chlopcy mają ogonki, a dziewczynki nie.
Flo - Ale ja też mam ogonek!
Matka - aaaaa....haaaa (jezu, gdzie? kiedy? jakim cudem?)
Flo - Tu z tyłu mam ogonek, bo ja jestem króliczkiem!
I jeszcze dowód na to, że wychowałam małego Rumuna...jak przychodzi logopedka na zajęcia, to moje dziecko leci do niej w podskokach, nachyla się do przyniesionej torby prawie do niej wpadając i zagaduje "cześć, pani, co masz dla mnie w torbie?"
Flo - O dzidziuś ma ogonek!
Matka - (po szybkiej myślówie, czy już czas na wyjaśnienia) Tak, bo chlopcy mają ogonki, a dziewczynki nie.
Flo - Ale ja też mam ogonek!
Matka - aaaaa....haaaa (jezu, gdzie? kiedy? jakim cudem?)
Flo - Tu z tyłu mam ogonek, bo ja jestem króliczkiem!
I jeszcze dowód na to, że wychowałam małego Rumuna...jak przychodzi logopedka na zajęcia, to moje dziecko leci do niej w podskokach, nachyla się do przyniesionej torby prawie do niej wpadając i zagaduje "cześć, pani, co masz dla mnie w torbie?"
survivor26
Mamy lipcowe'08
Dorka, podkradnę Ci 'siusiajkę' bo bardzo mi się to określenie podoba Flo generalnie po okresie wczesnoniemowlęcego nadmiernego zainteresowania robieniem sobie dobrze, obecnie w ogóle się 'tymi sprawami' nie interesuje....ogonek bardziej ją zdziwił, bo nie podejrzewała, że Ben też jest króliczkiem)
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
u nas też siusiajka i też ojciec wymyślił
reklama
U nas pipusia i siusiak i Olga biegła w temacie kto co ma, łącznie z psem (a raczej suką ;-)). Najbardziej podoba mi się reakcja córek koleżanki (które nie mają brata), jak zobaczą jak Miki sika ;-) Te minki są bezcenne ;-)
Podziel się: