reklama
Roni21
Spider's Web
mysle ze kolka
a wlasciwie to co napisalas wszystko razem
ja rozbieram z pampersa klade na przewijak i robie rowerek, podciagam nozki, zwykle pomaga
w ostatecznosci termometr... ale to jak juz nic nie pomaga
czasem wystarczy kapiel w cieplusiej wodzie
a wlasciwie to co napisalas wszystko razem
ja rozbieram z pampersa klade na przewijak i robie rowerek, podciagam nozki, zwykle pomaga
w ostatecznosci termometr... ale to jak juz nic nie pomaga
czasem wystarczy kapiel w cieplusiej wodzie
pabla27
Fanka BB :)
ale kolka ?? - zawsze myslałam że to taki ciągły płacz dziecka nie do zniesienia dla otoczenia:-) a moja troszke popłakuje i zasypia, potem budzi sie z większym płaczem i wtedy zazwyczaj sadzi kupasa
czekam już tego 3 mca, moze sytuacja sie unormuje...
Dzięki za rady, też robie tak z nóżkami i widzę że ja to uspokaja i zasypia spokojniejsza nawet jak kupki nie zrobi.
czekam już tego 3 mca, moze sytuacja sie unormuje...
Dzięki za rady, też robie tak z nóżkami i widzę że ja to uspokaja i zasypia spokojniejsza nawet jak kupki nie zrobi.
Roni21
Spider's Web
tez tak myslalam o kolkach
Jasiek mial tak, ze codzien punk 19 zaczynal stekac, poplakiwac i sie prezyc
rzucal sie przy cucu i tak smiesnie robil ustami jakby nie wiedzial gdzie jest sutek
pediatra po moim opisie stwierdzila kolki i zapisala debridat plus viburkol
viburkol odrazu wywalilam do smieci jak przeczytalam sklad
pytalam lekarki czy to mozliwe ze sie nie drze przy kolkach, stwierdzila ze z kolkami jak z grypa, roznie mozna przechodzic
Jasiek mial tak, ze codzien punk 19 zaczynal stekac, poplakiwac i sie prezyc
rzucal sie przy cucu i tak smiesnie robil ustami jakby nie wiedzial gdzie jest sutek
pediatra po moim opisie stwierdzila kolki i zapisala debridat plus viburkol
viburkol odrazu wywalilam do smieci jak przeczytalam sklad
pytalam lekarki czy to mozliwe ze sie nie drze przy kolkach, stwierdzila ze z kolkami jak z grypa, roznie mozna przechodzic
pabla27
U mnie też z reguły jest aktywość, jedzenie i sen...chociaż teraz ją nakarmiłam, wykąpaliśmy ją ( mała zawsze sie budzi przed kapiela i jak nie dostanie cyca to jest ryk ), po kąpieli drugi cycek poszedł i połozyłam ja do łózeczka, popłakała parę razy, następnie poczułam kupkę więc była chwila aktywności, bo przewijanie, nóżki do brzuszka, rowerek i z powrotem do łóżeczka....znów płacz, podeszłam, powiedziałam że mamusia kocha i teraz juz trzeba iść spać, wycałowałam i wyszłam z pokoju...znów płacz, ja znów to samo...i teraz od 10 min cisza...narazie nie zaglądałam czy śpi czy tylko leży.
Dziś zawitała do mnie siostra z mężem i siostrzenicą, a moja mała cały dzień spała. Zauważyłam że największe chwile aktywnosci ma rano, z reguły od 7 do 10 nie śpi, tylko marudzi, rozgląda się itp...
a juro do dermatologa lecimy co z tymi jej krostkami, pozatym wydaje mi sie że zaczyna sie ciemieniucha
Dziś zawitała do mnie siostra z mężem i siostrzenicą, a moja mała cały dzień spała. Zauważyłam że największe chwile aktywnosci ma rano, z reguły od 7 do 10 nie śpi, tylko marudzi, rozgląda się itp...
a juro do dermatologa lecimy co z tymi jej krostkami, pozatym wydaje mi sie że zaczyna sie ciemieniucha
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Pabla27 , na ciemieniuchę smaruj dziecko oliwką - główkę i brewki ( przynajmniej ja tak robię ).
Jeśli chodzi o przybieranie na wadze dzieciątka to mój Mały jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3370g a tydzień temu ważył już 3800g :-) Także też nieźle przybiera na wadze wręcz wzorowo
Jeśli chodzi o przybieranie na wadze dzieciątka to mój Mały jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3370g a tydzień temu ważył już 3800g :-) Także też nieźle przybiera na wadze wręcz wzorowo
u nas malutka 400 na plusie:-)
też jestem zaskoczona że takie prężenia i postękiwania to moze być kolka, a zdrugiej strony dziękuję że jeśli już to maja w taki sposób ją przechodzi....bo też ma takie objawy......
właśnie wczoraj zastosowałam termometr i poszło z takim ciśnieniem że wszytko w koło okupkane:-) ale małej ulżyło:-)
też jestem zaskoczona że takie prężenia i postękiwania to moze być kolka, a zdrugiej strony dziękuję że jeśli już to maja w taki sposób ją przechodzi....bo też ma takie objawy......
właśnie wczoraj zastosowałam termometr i poszło z takim ciśnieniem że wszytko w koło okupkane:-) ale małej ulżyło:-)
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
na zaparcia przegotowana woda rumianek, lakcid lub acidolac proponuje wypróbowac zanim ruszy termometr.
reklama
pabla27
Ja narazie od termometru się wzbraniam, podkurczamy nóżki i masujemy brzuszek, pijemy herbatkę na lepsze trawienie i rumiankową. Dzis w nocy małą bolał jakos bardziej brzuszek, ale często jej nóżki podkurczałam i strasznie duzo prykała i dwie kupki poszły:-) Nad ranem juz była spokojna.
Ja po wizycie u dermatologa - Pani nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić od czego mała ma taką buzie, wiec: mam nic nie jeść, dawać mleko ha i stosować maści wysuszajace na zmianę z natłuszczajacymi...moja konkluzja po tej wizycie jest taka, że będę stosowała maści i jak do końca tyg będzie bez zmian to idę prywatnie do pediatry. I tak prawie nic nie jem, i juz mnie szlag trafia, pediatra państwowa mówi że to nie alergia, ta znów karze z każdej strony sie zabezpieczyć...a mała ma buzie całą w krostrach które juz sie w takie czerwone plamy przerodziły koszmar po prostu
Ja po wizycie u dermatologa - Pani nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić od czego mała ma taką buzie, wiec: mam nic nie jeść, dawać mleko ha i stosować maści wysuszajace na zmianę z natłuszczajacymi...moja konkluzja po tej wizycie jest taka, że będę stosowała maści i jak do końca tyg będzie bez zmian to idę prywatnie do pediatry. I tak prawie nic nie jem, i juz mnie szlag trafia, pediatra państwowa mówi że to nie alergia, ta znów karze z każdej strony sie zabezpieczyć...a mała ma buzie całą w krostrach które juz sie w takie czerwone plamy przerodziły koszmar po prostu
Podziel się: