reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Kate – ciesz się ze masz siostry przynajmniej czegos normalnego Antosia nauczą :tak:bo mój brat pokazał Zuzi „bach bach” tzn jak się do niej tak powie to wali misia po głowie i radocha :sorry:
Pabla – to pierwszy kroczek już za Wami :-D
Surv – ćwiczenia ćwiczeniami a Florka i tak zrobi po swojemu :-D:-D

U nas „nie” też opanowane ale tylko w kręceniu główką. Ostatnio odkryła że potrafi krzyczeć i piszczeć i w ogóle wydawać jakieś dziwne dźwięki:eek: i ostro to trenuje a normalne słownictwo typu tata i baba poszło w odstawkę :sorry:
Ale najbardziej zadziwia mnie tym : jeden szczebelek w łóżeczku się rusza tzn obraca i jak pytam który się kręci to szybko łapie po kolei i szuka właściwego:tak: i sobie nim kręci :-)super to wygląda :-D:-D:-D

I mam pytanko a właściwie dwa bo zawsze zapominam
- czy Wasze Dzieci mają czesto czkawkę? Zuzia ma czesto i to od śmiania się
- kiedy zaczynałyście myć ząbki ? I od razu szczoteczką czy tą sylikonowa nakladką? U nas już taki na milimetr może dwa wystaje:tak: :-D:-D

Agnik Mis czkawke miewa sporadycznie:tak:
Zabki myjemy od okolo miesiaca zwykla szczoteczka dla dzieci:tak:
Brawo Zuzia madra dziewuszka:-)

My ząbki mysjemy od kiedy Maks je ma, ale od ok 1,5 miesiąca kupiłąm już taką z włosiem dla dzieci i tą myje mi się dużo lepiej

my tez zeby mysjemy nakaladka albo szmatka bo szczoteczki nie da sobie wlozyc do buzi. moze kupie jakas super kolorowa i wtedy cos podziala;-)czy Wasze dzieci tez maja taka przerwe miedzy gornymi jedynkami????:szok:moj to chyba bedzie miala z centymetr:-Dakurat na fajka:-D:-D:-D:-D:-Dchociaz ja jak bylam mala to mialam to samo a teraz nitki dentystycznej wlozyc nie moge:eek:no i tak mysle czy to po mnie czyu normalne???:baffled:

Pearl, chyba normalne.....Florka też ma gigantyczną szparę między zębami...to chyba już miejsce na stałe zostawione:-) No i widzę, że jej te ząbki trochę krzywo rosną, ale mam dośc lekarzy, więc raczej nei będę na razie do ortodonty z nią chodzić:-p
My zęby myjemy nakładką......ale ze względu na sklerozę niezbyt regularnie:zawstydzona/y: Muszę tego dopilnować, zwłaszcza, że mała nie robi problemów z myciem....jeszcze:-p

Kuba narazie górnych nie ma, ale ja mam taką małą szparę więc może odziedziczyć:sorry: a z myciem nie ma problemów wręcz przeciwnie buźkę otwiera:tak:

Pearl, z tego co słyszałam, to przerwa między jedynkami jest jak najbardziej normalnym zjawiskiem ;-)
Agnik, Olga miewa czkawkę, ale nie często. Nie to co jak była malutka - czkawa była non stop:sorry:
Na razie myjemy taką silikonową, ale kupię zwykła z włosiem i będziemy myć kasowniczki

reklama
Do góry