reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

oo widzę że się dzieciaczki poprawiają spaniowo:tak::tak::tak:
to dobrze;-):tak:
Ja nie piszę że Ika zdrowa bo potem odrazu coś łapie więc napiszę że troszkę ją słoneczko trzasnęło choć cały czas była w cieniu i jest w kolorze lekka czerwień na buzi:tak:.
Ika blada ja też blada tylko małż ma ciemną karnację:tak::tak::tak:
a jeśli chodzi o dzieciaki to ja chce mieć przynajmniej 3 :-):-):-) jak osiągnę ten stan to podumam czy mam dość czy też może jeszcze jedno do pary:-D:-D:-D:-D

reklama
Kicrym, tak jak piszesz, nie kaszka, tylko raczej plamiasta wysypka (mogłam sfotografować Olgę:-p). Czuję, że to 3 dniówka:tak:
Brawo dla Kubusia za długi sen!
Olga spała lepiej niż ubiegłej nocy, ale oczywiście nie obyło sie bez pobudek:confused2:

My tak jak zwykle czyli od kiedy Adaś skończył ok. 5 miesięcy całą nockę miliśmy przespaną od 19:30 - 7:00 :happy: Teraz dzieć poprawia swój nocny sen czyli mała drzemka.

Misiek usnal przed 20 pobudka 6:40 ale m bierze go codziennie na dol i conajmniej do 8 mam luz blues :tak:Zaraz klade go spac i po poludniu skoczymy na jakis spacerek.
Dziewczyny ile czasu Waszedzieci potrafia sie same soba zajac??
Moj od kilku dni potrzebuje ciaglej uwagi itd juz sil brak:baffled:
Milego dla wszystkich:-)

Andula, u nas jest różnie: bywają dni, gdy Florka jest modelowym dzidziusiem z reklamy, co sam na macie siedzi i grzecznie się bawi, ale często jest też wszystko na nie i mama musi z siebie durnia robić i dzidzię cały dzień zabawiać na wymyślne sposoby. Oby Miśkowi się szybko odwróciło - może go coś boli, albo wiosna? Florcia od kiedy upały przyszły też jakaś rozkojarzona i poddenerwowana....

Surv wlasnie nie wiem co jest grane Fisiek nigdy nie byl dzieckiem umiejacym sie soba zajac dluzej niz 30 min ale teraz ja marze chociaz o 10 min aby nie wchodzil mi na nogi itd.Mysle ze moze mu juz nudno na tym dywanie wciaz podobne zabawki jak wyjde z nim na ogrod jest lepiej ale tez nie super:tak:Myslalm ze jak zacznie raczkowac to bedzie oki:baffled: Jest grzeczny do momentu kiedy sie na niego patrzy ,rozmawia jak tylko spuszcze wzrok jeczy:wściekła/y::wściekła/y:Normalny czort:tak:

ja nic nie napiszę żeby Was nie denerwowac
napisze tylko że u nas jest dobrze w tych sprawach:-):-):-):-)
pewnie się skończy przy ząbkowaniu:zawstydzona/y:

to wasze dzieci to aniołki:szok:
Mój dzidź nie usiedzi sam ani minuty,teraz stanie przy ławie jest na topie,chwilę się zajmie pilotami i czymkolwiek co się tam znajduje,ale góra 5 min i zaczyna się jęczenie:crazy:
Pomału zaczyna sam siadać,ale i tak jęczy przy tej ławie,bo się jeszcze trochę boi sam usiąść.Ja go sadzam,on wstaje i dalej jęczy.Czaesm gdzieś poraczkuje,na pólkach porządki zrobi,ale to też nie trwa dłużej niż 10min,no chyba ,że zawita o łazienki to i z 15 min byłaby cisza,ale niestety szybko jest stamtąd ewakuowany.

Andula, u nas jest różnie: bywają dni, gdy Florka jest modelowym dzidziusiem z reklamy, co sam na macie siedzi i grzecznie się bawi, ale często jest też wszystko na nie i mama musi z siebie durnia robić i dzidzię cały dzień zabawiać na wymyślne sposoby.QUOTE]
U nas tak samo:tak:akurat teraz są te gorsze dni:sorry:
Dzięki dziewczyny za odppowiedź. W środę jedziemy do alergologa (planowana wyzita już od miesiąca:tak:)więc też zapytam o tą wysypkę o ile się nie starci:-)
Moję dziecię znowu śpi, usnął przy flaszce:tak:

reklama
moja generalnie potrafi się sama bawić i najlepiej jej to wychodzi odkąd się przemieszcza. A to podobnie jak Maciuś robi porządki na najniższych szafkach, czyta gazete:-) łazi po mieszkaniu i roznosi wszedzie swoje zabawki, wyciąga mi ciuchy z szuflad itp.....ja mogę spokojnie robić obiad ale na oku muszę ją mieć żeby do kabli nie podchodziła lub kina nie demolowała.
teraz położyłam ją do łóżeczka na drzemkę, ale chyba kupkę robi jak narazie:-)

Do góry