reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Florcia, brawo!
Chyba moja coś wyczaiła, że Flocia szykuje sie do startu, bo tak jakby drgnęło. Z siadu pozycja czworakowa jest i wrócić też potrafi, tylko z ruszeniem jest największy kłopot, bo zaraz pupa laduje na podłodze i nogi rozjeżdżają się. Ale widzę, że sie stara.
Poza tym bije brawo:-)

przymierzam sie do kubka specjalnego dla dzidziusiów

Pabla, jak one wyglądają? Moja jednak nie toleruje żadnej butli. To są max kila łyczków i koniec...

reklama
A z nowości to Kuba zaczyna czaić o co chodzi z robieniem pa pa:tak:

u nas papa już dość dawno jest na tapecie i o dziwo ja wcale Go tego nie uczyłam, tylko moja Mama zrobiła Antkowi papa na odchodne i Ten Jej odmachał i tak już mu zostało:-p a od dzisiaj moje Dziecko prowadzi intensywne monologi i ciągle słyszę mamu, babu, ble, nie, am i wiele innych głosek i sylab:-D M męczy Małego żeby powiedział tata, a Antek kiwa głową, że nie i mówi babu:-D:-D:-D:-D Antek pije samodzielnie, ale tylko z butelek, więc muszę znowu popróbować tego niekapka treningowego z Canpolu;-)

No widzę że i Olga nie zamierza stać w tyle.Brawo!
KATE chyba piszemy o tym samym kubeczku;-):tak:Kuba z normalnego niekapka nie lubi a z tego canpola nie ma problemu:tak:
Moje dziecię dzisiaj jadło wieczorną kaszkę z miseczki jak na dorosłego mężczyznę przystało;-);-);-);-);-):-)

Z siadu pozycja czworakowa jest i wrócić też potrafi, tylko z ruszeniem jest największy kłopot, bo zaraz pupa laduje na podłodze i nogi rozjeżdżają się. Ale widzę, że sie stara.
u nas czworakowanie wygląda identycznie:-D:-D:-D Antek się stara, ale na razie jak już ruszy to tylko do tyłu:-p
Kicrym ja mam taką pomarańczową butelkę Lovi z zielonym smoczkiem niekapkiem:-D

Olga, brawo! U nas jednak do takich wyczynów to jeszcze daleko....to stanięcie to pewno jednorazowy wybryk, bo sama w życiu nie stanie, ale miło, że w końcu zajarzyła, że jak się nogi podkurczone opuści, to na dole nie czeka straszny potwór, który je zje, tylko mozna się jednak oprzeć o podłogę:-D Objawów raczkowania nadal brak, a samodzielne siadanie i owszem, ale tylko z leżenia na podwyższeniu na poduszkach, więc smutno to widzę:-p

Pabla fajne cudo:tak:
Kasia a co z ta butla z rurka? to chyba ty kupowalas,nie? nie sprawdzila sie?

u nas herbatka z butli,a le z kubka normalnego tez sie napije.Niekapek sluzy do zabawy:sorry2:

Moje dziecko samo sobie wczoraj zegarek przestawilo i jak normalnie wstaje o 6,to wczoraj o 5 czyli 6 nowego czasu,cwaniaczek jeden:cool2:tym sposobem zmiana czasu nic nie zmienila:sorry2:

reklama
U nas niekapki są beeeeee:baffled::baffled: niestety..
Ale od kilku dni pijemy z kubeczka:-):-) młoda się uczy dzielnie i ładnie pije. Zakupiłam plastikowy śliniak z kieszonką na spadające częsci i płyny:-):-) w Ikei...i jak coś leci to głównie po śliniaczku. Myśle że trochę poćwiczymy to jej lepiej pójdzie bo chce pić i śmiesznie dziubek rozdziawia:-):tak:

Do góry