reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Kicrym z tego co mi się wydaje Parcetamol jako samodzielny lek można brać, ale paracetamol to też jest składnik leków przeciwbólowych i przeciwgorączkowych:sorry2: ja przejechałam się na Panadolu - tam jest paracetamol, ale są jeszcze jakieś inne składniki, które najwidoczniej zaszkodziły Antkowi, po Apapie nic takiego się nie działo:dry:

Gratki dla Lenki-sportsmenki :)

Natalka wczoraj przewróciła się z brzuszka na plecki ale chyba tak przypadkowo jej to wyszło :-D
Zdziwiona była jak niewiem co :szok: ale zadowolona bo na brzuchu już się nie musiała meczyć :tak:

Brawo, Lenka! wygląda na to, że zostawi w tyle wszystkie lipcowe dzieciaczki, przy takiej sprawności:-D

Mysmy wziely na ambicję i ćwiczymy codziennie korzystając z różnych Waszych pomysłów i muszę się pochwalić, że w końcu widać rezultaty! Florka zaczęła podnosić główkę, na razie jeszcze nieco chwiejnie, ale nie jest to juz tylko przerzucanie na boki, ale całkiem świadome uniesienie:tak: Co więcej, moje mądre dziecko zajarzyło, jak mamie zależy i teraz każdorazowo jak ląduje na brzuszku, nawet wtedy, gdy chodzi o masaż brzuszka czy zasypianie, to mała natychmiast bierze się ostro za ćwiczenia, lekko tylko klnąc pod nosem:-p

Co do przechodzenia z brzuszka na plecy i odwrotnie, to Florze jeszcze trochę brakuje... na razie tylko nóżki przerzuca na bok a tułów twardo na płasko trzyma, zupełnie jakby aerobik ćwiczyła;-)

no moje szczęście jeszcze fikołków nie robi:-)
ćwiczymy podnoszenie główki - a leżenie na brzuchu jest największą karą i bolączką
mówię do męża, że niektóre dzieciaczki albo się już przekręcają albo podnoszą ślicznie na rączkach, ale dostałam reprymendę i zakaz porównywania:tak:

no my też się nie turlamy ale jak mloda na brzuszku leży to niedużo jej brakuje do obrotu. Ćwiczy zapamiętale bo kombinuje jakby tu na tym brzuszku nie leżeć

AHaa Idąc za Twoim przykładem, napompowałam piłkę i spróbowałam ćwiczeń z młodą. I.......super głowę podnosi. Stęka przy tym co niemiara ale przynajmniej ćwiczy.
Także będziemy ćwiczyć codziennie :)

Od wczoraj nawija niesamowicie. Małpuje mnie a ja ją i ona się z tego cieszy.
Jak jej puszczam muzykę to próbuje śpiewać. Kupiłam jej taką muzyczkę lekką łatwą i przyjemną z piosenkami tradycyjnymi dla dzieci. Część z tych piosenek jest troche z kosmosu(np o jakimś owczarzyku) ale część to pamiętam z przedszkolnych lat:-):-)
Jej najbardziej podoba się posenka o Dorodce co tańczyła "do kolusia" cieszy się jak nie wiem co :-):-):-)

reklama
ptaszyna to niebawem Ike podeślesz do szansy na sukces jak tak dalej będzie śpiewała:-)
ja póki co puszczam muzykę poważną - działa kojąco i czasem słyszę takie jakby "aaaaa" ;-)

Do góry