reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Pabla :-):-):-) no to świetnie
A co to niesymetria???? i jakie ćwiczenia??
Bo my ćwiczymy odwracanie główki na lewo coby ten wylew się wchłonął całkiem.

Pabla taką długą przerwę miała 4 godz?Maks to mi w ciągu dnia tyle nie wytrzymuje najdłużej to 3,5 godziny ale to bardzo rzadko.Na szczęście w nocy wytrzymuje nawet do 7 godzin.On chyba by się zakrzyczał jak bym z nim tak poszła na głodniaka
Jak jak szłam z Maksem na szczepieni na rota to zaraz po jedzeniu,a przychodnie mamy obok naszego bloku.Ale na szczęście nie ulał.Chociaż nikt mi o tym nie powiedział.Następne mamy 28 października

Kamu - my jak szczepiłyśmy za pierwszym razem i wypiła kropelke tego rota to byłyśmy godz po karmieniu i wszystko zwymiotowała:no: dobrze że pielegniarka dała dosłownie kropelke. Więc teraz musiałyśmy na głodniaka iść żeby wszystko wypiła. Ona tak czasami mi 4 godz wytrzymuje, w nocy tak 5-6 godz, w dzień tak 3-4 godz. Od razu po szczepieniu i po rocie ją tam w przychodni nakarmiłam, ale była taka skołowana i zmęczona że wypiła tylko 60 ml i w kime. Potem obudziła sie dopiero u neurologa.
Post - asymetria to że mała układa sie bardziej w jedną stronę. Ja sie tym nie martwię, bo na początku faktycznie trzymała mi głowkę tylko na lewej stronie a od jakiegoś miesiaca ładnie przekłada to na lewo lub na prawo. I śpi też czasem na prawym boku. W kazdym razie się nie denerwuje na zapas. A i mamy jeszcze iść na usg przez ciemiączko..czy któraś z Was to miała u swojego malucha? Mam nadzieje że to tylko profilaktycznie bo juz sie naczytałam o jakis wadach wrodzonych, guzach itp....staram sie nie nakręcać na zapas, lekarka przecież powiedziała że jest wszystko ok. ale trafiłam na jakąś gburowatą rurę co sie od razu przyczepiła do tego że nie karmie piersią więc od razu była u mnie na przegranej pozycji.

Pabla, jak bylam z Olgą w szpitalu, to mieliśmy zelecenia, żeby zrobić to USG, ale okazalo się, że jedyna pani, która to robi jest na urlopie:baffled: W sumie było to potrzebne dla neurologa. Obył sie bez tego badania i sam nie zalecił zrobienie go, bo wszystko bylo w porządku.

Pabla świetnie, że wszystko Ci się układa:-)
Mam nadzieję, że Magdzik i Julka przetrwały dzielnie batalion po lekarzach;-)

ja mam małe wiry w kwestii kup mojego Antka:dry: otóż od kiedy daje mu antybiotyk -czyli prawie od tygodnia - to kupa jest w każdym pampersie:nerd: nie to mnie martwi, ale ich konsystencja:szok: bardzo rzadkie, wręcz wodniste, z jakimiś kawałkami i chyba jest śluz:szok: przeczytałam na ulotce, że biegunka to częsty skutek uboczny po antybiotyku, ale zaczynam świrować czy mi się Mały nie odwodni:wściekła/y:niby jest pogodny, nie płacze z byle powodu - nawet przy kupach, daje mu herbatki, taki probiotyk Acidolac, cyca na żądanie (nawet nie pilnuje odstępów między karmieniami), więc chyba nic mu nie jest
:zawstydzona/y: dziś daje ostatni raz ten antybiotyk i jak te kupy nie przejdą robię włama na przychodnię:cool2:

Czy wasze dzieciaczki tez się tak ślinią mój Maksiu czasami strasznie.
Kate może zadzwoń i zapytaj lekarza,może trzeba zmienić antybiotyk

Kate mój Kuba też czasami robi kupkę z takimi nitkami śluzu pytałam o to lekarki stwierdziła że troche śluzu może być i mam sie nie przejmować

Mój Kuba ma katarek:-(

asymetria to że mała układa sie bardziej w jedną stronę. Ja sie tym nie martwię, bo na początku faktycznie trzymała mi głowkę tylko na lewej stronie a od jakiegoś miesiaca ładnie przekłada to na lewo lub na prawo. I śpi też czasem na prawym boku.

Pabla- u nas jest, a raczej bylo to samo, mala caly trzymala glowe na prawej stronie. Jak przekladalam na lewa to ona na prawa i tak w kolko. No i prawa tylnia strona glowy jest bardziej wklesla niz lewa, dziwnie to wyglada. Pokazywalam to lekarzowi i pielegniarkom ale oni mowia, ze wszystko jest ok:no:.

W grudniu jade do Polski na 3 tygodnie wiec wybierzemy sie do pediatry i porobimy wszystkie badania, w tym USG bioderek, bo tutaj z tymi rzeczami to jak w sredniowieczu:no:.

reklama
Kamu - moja mała ślini sie okropnie, aż jej po brodzie cieknie czasami. I oczywiście najlepiej obie łapki w buzi trzymać:-) jak sie zmieszczą:-D

Do góry