reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

my też zamówiliśmy leżaczek i nie mogę się doczekać przesyłki - mam nadzieję, że jutro przyjdzie bo jak nie to chyba będę interweniować:wściekła/y:
coś mi się zdaje, że zda on egzamin bo Tymek lubi siedzieć w foteliku samochodowym tyle, że ja nie mam sumienia go w nim zbyt długo męczyć bo broda tak dotyka klatki piersiowej, iż obawiam się, że nie jest to ani zdrowe na dłuższą metę ani przyjemne dla niego

reklama
Ale ładnie rosną te nasze lipcowe maluszki :tak::-)

Kicrym co do zagęszczania pokarmu, to ja mojej Wiki muszę zagęszczać bo ulewa, karmię ją Bebilonem i do tego dodaję zagęstnik nazywa się NUTRITON kupuje się go w aptece i sotosuje wg schematu z pudełka.Nic groźnego, jest mączka chleba świętojańskiego i powoduje że mleko gęstnieje, i pokarm w brzuszku też. Choć przyznam że moja mała czasem i po tym uleje, ale nie tyle co początkowo. Na pewno będzie dobrze.

Ale rosną te lipcowe dzieciaczki.Kiwaczka nie zła waga Marcelka.Mój Maksiu w 6 tyg ważył 4800 i mi się wydawało że to bardzo dużo:-)
Co do fotelika to mój Maksiu też uwielbiał w nim siedzieć dlatego zamówiłam leżaczek i w nim spędza prawie cały dzień,śmieje się nawet że w wózku powinnam wozić ten leżaczek.Mój syn gdzieś nie bardzo lubi pozycji leżącej:crazy: najczęściej jak go przekładam do wózka to w pierwszej chwili jest płacz.
Ale jeszcze trochę i na spacerówkę się przerzucimy bo w listopadzie to Maks pewnie wyrośnie z gondoli.
Wydawało mi się że te gondole coneco są duże a jednak wcale nie

Ja naiwnie myślałam, że w gondoli długo pojeździmy, może nawet do stycznia LOL.
Jak bym młodemu ubrała kombinezon to już teraz była by na styk.
My dostaliśmy wczoraj od teściów nową matę bo z starej pałąki tajemniczo ziknęły (coś mi świta, że jakiś domek z nich powstawał).
Jest hicior. Leży, śmieje się a nawet guga. Ale i tak najlepiej jak jest pod lampą. Smeje się do niej i piszczy, szydzimy, że to dlatego że ma kształt cycka :-D
Fotelik samochodowy jest ledwo znośny. Chyba z powodu wkładki dla noworodka- od początku byłą za mała i tylko miejsce zabierała ale boje się ją jeszcze wyrzucić.

Co do fotelików samochodowych to nasz mały od razu zasypia w samochodzie w foteliku. Jednak już niedługo na długość będzie dla niego za mały. Fotelik mamy do 9 kg ( Adaś waży ok.6kg) i powoli się rozglądam za nowym . Tylko nie wiem za jakim :confused:

Sylcia no lekarka kazała podawać ten Nutriton do 2 posiłków dziennie i zobaczyć co dalej, bo teraz raz ulewa a raz nie.

Ja tez mam fotelik do 13kg ale mały ma dużo miejsca jeszcze, właśnie kiedy się wyciąga tą wkładkę dla noworodka?
a w gondoli tez jeszcze miejsce mamy ale czy zime przejeździmy to nie wiem:dry:

my też do 13 kg.
a wkładka to chyba dopóki główka się mieści swobodnie w to obramowanie. (my jeszcze mamy troszkę luzu)

My też do 13kg:tak:
Moja mała dziś nie za bardzo chciała zasnąć i pomogło ... klepanie po pupie;-):-D
A poza tym to "gada" jak najęta. Uwielbiam to jej guganie, bo z Mikim tak nie było. Ciekawe czy to sie przełoży na wiek, w którym zacznie mówić ;-)

reklama
moj Maciek tez gada jak najety a zwlaszcza do tatusia jak z pracy wraca,chyba mu opowiada co sie zdarzylo w ciagu dnia,jakies wydarzenia traumatyczne i takie tam historie;-)
Sama sie zastanawiam do ilu kg my ten fotelik mamy,ale chyba te maxi cosi sa do 13.
Wczorj w nocy moj syncio nawet nie jadl:szok:,tzn obudzil sie(tzn mial oczy zamkniete,ale stekal) o 2 a ja go karmie zwylke o 3,wiec stwierdzilam,ze jeszce poczekamy i wzielam go do nas do lozka,po czym zasnal na dobre i przypomnial sobie o jedzeniu dopiero o 6.Ale dzisiaj w nocy juz sie tak nie dal oszukac.

Do góry