reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

reklama
Byłyśmy dzisiaj na kontrolnej wizycie u ortopedy i w związku z tym stawianiem nóżek do środka. Lekarz powiedział, że to niestety przez siadanie z nogami na zewnątrz. Mamy teraz na to bardzo uważać to będzie dobrze. A najlepiej to żeby dziecko siedziało z nóżkami do środka.

Byłyśmy dzisiaj na kontrolnej wizycie u ortopedy i w związku z tym stawianiem nóżek do środka. Lekarz powiedział, że to niestety przez siadanie z nogami na zewnątrz. Mamy teraz na to bardzo uważać to będzie dobrze. A najlepiej to żeby dziecko siedziało z nóżkami do środka.

hmmm, jaśniej proszę...jak się siedzi z nogami na zewnątrz?

czyli można to nazwać, że tak jakby klęczy?
moja często w ten sposób siedzi a stawia nóżki prosto :tak: także chyba to nie jest jedyna przyczyna, podejrzewam, że głównie jest to jakieś uwarunkowanie genetyczne, skłonność czy cuś...

czyli można to nazwać, że tak jakby klęczy?
moja często w ten sposób siedzi a stawia nóżki prosto :tak: także chyba to nie jest jedyna przyczyna, podejrzewam, że głównie jest to jakieś uwarunkowanie genetyczne, skłonność czy cuś...
dokładnie bo mój m trochę stawia stopy do środka i może nie widać tego bardzo ale jak widzę:happy: Natalka robiła tak z jedną nóżką lewą pod pupą miła do środka a prawą wyciągała:tak: tak robiła gdy z raczkowania przechodziła do pozycji siedzącej:baffled: teraz stawia stopy mało do środka mniej więcej jak tata:tak:
elahar nam pomogły kapcie zakładane odwrotnie lewy na prawy a prawy na lewy:tak:
może by nam się udało jeszcze bardziej skorygowac ta wade ale moja córcia nie chce teraz w kapciach chodzić po mieszkaniu:baffled: tylko lata w skarpetach:baffled:

Od jakiegoś czasu Mateuszowi robią się takie suche plamy na nogach. Smarowałam to oilatum i wydawało mi się, ze schodziły ale oilatum się skończyło a plam jakby więcej :baffled:. Smaruję go mleczkiem Nivea ale chyba niewiele pomaga. Poza tym nad łokciami ma takie czerwone chrostki a dzis zauważyłam jeszcze na plecach jakieś plamki. Powinnam się do dermatologa wybrac ale musze jakiegoś namierzyć bo w przychodni trzeba czekac ponad miesiąc :crazy:.

Zastanawiam się czy to nie jakies uczulenie na proszek... Bo od pewnego czasu piorę jego i nasze ciuchy wspólnie. A te dziwne zmiany są tam gdzie ciuchy przylegają do ciała - rajtuzy, bodziak. Profilaktycznie znów zaczynam prac jego rzeczy osobno w proszku dla dzieci i bez płynu do płukania.

Mam nadzieję, ze to żadne AZS :baffled:.

Fredzik, Szymek miewał o ile pamiętam jakieś skórne reakcje alergiczne, było to coś podobnego?

debiutantko, wygląda na pierwszy rzut oka na uczulenie, może poczekaj z wizytą u lekarza na reakcję na zmianę proszku na nowo. Pamiętaj, ze przy uczuleniach lekarz bedzie kierował się głównie tzw. wywiadem czyli waszymi obserwacjami dlatego nie ma co za szybko iść.
A swędzi to Mateusza, drapie się?
Na pewno odradzałabym smarowanie innymi kremami niż emolium, oilatum, aderma (tą szczególnie polecam), oliwka np. przy uczuleniu wysusza

my od początku pierzemy ubrania razem tyle, ze w persilu sensitive

a może cytrusy zaczął jeść? Poza tym, jeśli to alergia oczywiście to pamiętaj, ze teraz zaczynają się warzywa/ owoce z duuuużą ilością chemii, Szymek do tej pory mógł jesć pomidory, teraz momentalnie go wysypuje :-(

reklama
Fredzik, dziekuję za to co napisałaś :).
W takim razie kupię którys z tych kremów i będę obserwowała czy cos się zmieni, oczywiście ciuchy będe osobno prać żeby dmuchać na zimne.

A co do drapania to nie zauważyłam, żeby się drapał. Cytusy jada ale nieczęsto, glównie mandarynki ale jakoś nie sądzę żeby to byla ich wina.

Do góry