reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Mi ostatnio też pojawił się pomysł z przedszkolem jak będzie miała 2,5 roku. Myślałam o tym by chodziła np. na 4h dziennie, a ja bym wtedy była na L4 (jakby wszystko się ułożyło po mojej myśli ;-)). Jest tylko jeden problem - już teraz nie ma miejsc dla 3-latków, więc pewnie nie przyjmą mi córy.

reklama
Mi ostatnio też pojawił się pomysł z przedszkolem jak będzie miała 2,5 roku. Myślałam o tym by chodziła np. na 4h dziennie, a ja bym wtedy była na L4 (jakby wszystko się ułożyło po mojej myśli ;-)). Jest tylko jeden problem - już teraz nie ma miejsc dla 3-latków, więc pewnie nie przyjmą mi córy.

w żadnym przedszkolu??? ja jestem gotowa gdzieś dalej dowozić, albo prywatne...

za bardzo sprawy nie badałam, ale wiem, że wiele rodziców 3-latków skarży się, że dzieci się nie dostały...
pewnie złożę za rok papiery, bo co mi szkodzi nie ;-)

dobry pomysł z tym przedszkolem wcześniej:tak: ale chyba moja córcia musiałby nauczyć się korzystania z nocnika:tak: my jesteśmy zapisane na 2010r więc może na rezerwową listę wpisze się na 2009r:tak: idę jeszcze potwierdzić do końca miesiąca że nadal jesteśmy chętni:tak: więc podpytam o rok wczesniej;-)

a mi powiedziała że jedna:tak: najlepiej szczepić przed sezonem jesienno-zimowym:tak:
moja córka od marca urosła 4cm:szok::szok::szok:
Roksi możesz mi zdradzić czym karmisz Natalkę:-D

A jesli chodzi o szczepionke to powiedziałś pielęgniarce, że Natalka tylko wygląda na 2latka?:-) Napewno teraz jak zaszczepisz to będą dwie dawki.

Tak sobie myślę, że jak zaszczepię na MMRII na początku lipca to nam się wszystkie szczepienia poprzesuwają :dry: Bo potem jest znowu ta 5 w 1 nie?

reklama
Do góry