reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

reklama
dziewczyny!
czy waszym dzieciom zarosło już ciemiączko?
Agutek mam rozumieć, że Toli jeszcze nie zarosło?:-);-)

Przepraszam za ten żart:-D. I już Cię uspokajam, że Wiktorii jeszcze nie, ale jak się urodziła to miała bardzo duze ciemiączko.

nie zaroslo
ale my nie dawalismy D3, wiec moze pozniej zarosnie? nie wiem:-p
ale z tego co wiem, to maja czas do 18 miesiaca:tak:

u Was takie zalecenia by nie podawać?

Zosia ma malutkie, ale jeszcze ma; mamy nie dawać wit. przez okres łoneczny i na jesieni po kropelce

tez d3 nie podawalam :no: (bardzo rzadko ) tu sie nie podaje

a kolezanka mi opowiadala ,ze poszla ze swoja coreczka w pl do lekarza i pani byla zdziwiona ze ma tak pieknie zrosniete ciemiaczko :tak: (mowila ,ze nie jeden trzy latek tak nie ma)) jak uslyszala o uk to odrazu mowila ,ze maja tam bardzo dobre mleko :tak: ponoc 1 butelka angolskiego mleka dla dzieci = 3butelki polskiego wiec roznica jest :tak:

tez d3 nie podawalam :no: (bardzo rzadko ) tu sie nie podaje

a kolezanka mi opowiadala ,ze poszla ze swoja coreczka w pl do lekarza i pani byla zdziwiona ze ma tak pieknie zrosniete ciemiaczko :tak: (mowila ,ze nie jeden trzy latek tak nie ma)) jak uslyszala o uk to odrazu mowila ,ze maja tam bardzo dobre mleko :tak: ponoc 1 butelka angolskiego mleka dla dzieci = 3butelki polskiego wiec roznica jest :tak:

chodzi o mleko modyfikowane?

dzięki za odpowiedzi

moja właśnie wczoraj sprawdziłam, że nadal ma niezrośnięte i pulsujące lekko, a że czytaliśmy z mężem o tych zębach, że za mało wit. D3 może być przyczyną, a do tego teraz to ciemiączko to się przestraszyłam, że może ona słabo wchłania tę witaminę czy cuś?

ale skoro piszecie, że u was w większości też ciemiączko jest niezrośnięte to się uspokoiłam troszkę...

reklama
agutek: co do wit D, to mi alergolog powiedziała, że u dzieci alergików jest zaburzone wchłanianie wit D. Ale nie wiem czy wit D ma cokolwiek wspólnego z ciemiączkiem.

Do góry