reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Roksi bardzo ładna waga twojego dziecka. Moja waży tylko 6400. Niby lekarka mówiła, że jest w porządku ale ja myślę, że to moje mleko to juz za mało:-:)-(

Elahar, mój Piotruś waży podobnie, tzn, dwa tygodnie temu ważył 6300 i też ciągle mam schizy, czy to nie jest za mało:baffled:, bo ma kuzyna o miesiąc młodszego, czyli ma 3 mies i waży prawie 8kg. Ciągle porównuje z bratową nasze dzieciaczki.
Ale lekarze mówią, że jest ok. więc się tego trzymam;-)

reklama
Elahar, mój Piotruś waży podobnie, tzn, dwa tygodnie temu ważył 6300 i też ciągle mam schizy, czy to nie jest za mało:baffled:, bo ma kuzyna o miesiąc młodszego, czyli ma 3 mies i waży prawie 8kg. Ciągle porównuje z bratową nasze dzieciaczki.
Ale lekarze mówią, że jest ok. więc się tego trzymam;-)

Prędzej bym się na miejscu bratowej przejmowała, że jej synek za szybko przybiera na wadze i może mieć tendencje do otyłości ;-)
Zobacz w 3 m-cu u chłopców 8kg to za dużo.

m1326945.jpg

Jest nawet powyżej 97 centyla co oznacza, że praktycznie wszystkie dzieci(więcej jak 97%) są lżejsze od niego.

Dziewczyny a czy miałyście problem z ropiejącym oczkiem u dziecka? Bo moja już trzeci raz to przechodzi. Stosujemy TOBREX ale byłam u dwóch okulistek i jedna mówiła 2razy dziennie po kropelce a inna 4 razy po kropelce. Dzisiaj byłam jeszcze raz u lekarki ale jest na urlopie:-(

Ja przez to przechodziłam, a raczej córcia. Nawet straszono nas zabiegiem udrażniania kanalików. Krople pomagały, ale co z tego. W końcu łzy "stały" w oczkach cały czas, więc po pewnym czasie znów pojawiała się "ropa". Nam pomogło masowanie kanalików.

Wiktoria waży 6kg. Jest na samej piersi. Dopiero teraz daję jej soczki, wypije może z 50ml, więcej nie chce. Agutek a ile waży twoja córcia.

Nie wiem...dowiem się 8 sierpnia podczas szczepienia ;-)
Na domowej wadze wychodzi 6300-6400, ale ona do tej pory zawsze sporo zawyżała, więc pewnie mniej waży.

Prędzej bym się na miejscu bratowej przejmowała, że jej synek za szybko przybiera na wadze i może mieć tendencje do otyłości ;-)
Zobacz w 3 m-cu u chłopców 8kg to za dużo.

Dzień Dobry,

Rzeczywiście, ona trochę się martwi:-(, bo sama jest drobna i niska, ale tatuś (a mój brat) ma prawie 2 m i waży ok. 130 kg (ale się dobrali co;-)), także synuś wiadomo do kogo jest podobny:-D, a poza tym jest pod kontrolą lekarzy, także myślę, że jakby było coś nie tak, to lekarz to zauważy:tak:.

reklama
Dzień dobry!
Dziewczyny mam pytanie czy waszym dzieciom też zlecili morfologię. Bo ja już z córcią byłam na pobraniu krwi. Dzielnie dziecko zniosło kłucie w paluszki ale okazało sie że panie pielęgniarki pobrały za mało materiału i analiza nie wyszła.:-( Musimy powtórzyć jeszcze raz:-(. I znowu to kłucie:-(

Do góry