reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci rozrabiaki

reklama
moje dziecko jest rozpuszczone...spazmuje, drze sie, ryczy i wymaga...i ja z tym walczyłam a inni to zepsuli...nie ma dnia bym sie płakała z nerwów, bo brak mi sił na to wszystko..

Dziś z kolei wrzucił mi jabłka do toalety,na szczęście tylko 2 zdążył.:baffled:

Mysia , a ja myślę,że to zachowanie Filipka to taka niewerbalna informacja,że brakuje mu poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji.......,a nie celowa manipulacja.:baffled:

Mysia, a moze to są objawy buntu dwulatka? Moze wystarczy poczekac i same przejdą. Maja ostatnio też robi awanturę przynajmniej raz dziennie. Dzisiaj i rozhisteryzowała, bo nie chciałam jej dłużej nosić po mieszkaniu, tylko chciałam, zeby biegała sama. Rozpłąkała sie do spazmów. Darłą sie chyba pół godziny.
Ale właściwie dzisiaj mogła być bardziej podminowana, bo popołudniu wypiła Andrzejowi pół kubka kawy. Bardzo jej smakowała. Potem zrobiłam jej zbozówkię i już od tego zaczeły sie pretensje, bo jej nie podeszła. Bałam sie, ze nie bedzie mogła usnać, ale jakoś sie udało.

Mi też się wydaje, że to bunt dwulatka, choć Rozalka może mieć rację i obie te przyczyny mogły się skumulować.
U nas takie zachowania też na porządku dziennym, Oli co namniej kilka razy dziennie robi o coś awanturę :baffled:

Mi też się wydaje, że to bunt dwulatka, choć Rozalka może mieć rację i obie te przyczyny mogły się skumulować.
U nas takie zachowania też na porządku dziennym, Oli co namniej kilka razy dziennie robi o coś awanturę :baffled:
To prawda,choć moje dziecko uchodzi za ugodowe i raczej spokojne,to niestety huśtawka emocjonalna daje sie we znaki maluchowi....Od rana awantury,czasem czuje sie jak "gestapo' ciągle "nie wolno,nie wolno....":baffled:
Są gorsze i lepsze dni,zależy to od nastroju,intensywności wrażeń,gości.....no i cierpliwości rodziców...niestety,ale czasem tez sie gorzej czuje,a mały wyczuwa emocje i daje popalić.

moje dziecko jest rozpuszczone...spazmuje, drze sie, ryczy i wymaga...i ja z tym walczyłam a inni to zepsuli...nie ma dnia bym sie płakała z nerwów, bo brak mi sił na to wszystko..
Mysia,ja jestem cały czas z Konradem i on zachowuje sie tak samo;-):tak:.
Niestety Konrad starsznie zaczal wszystkich bic,bo wystarczyło,ze ktos sie z tego zasmiał(u Was pewnie wujek...) i nestety Konrad tłucze wszystkich i bije sobie brawo:baffled::crazy:.
Nie robi na szczescie zdanych histerii,najwyzej sie poplacze:sorry2:,ale szybko go mozna zagadac:tak:.

reklama
Oli nikogo nie bije, no chyba, że psa lub koty za mocno klepnie czasem ;-), ale za to jak się jej zwróci uwagę, że czegoś nie wolno jej robić, ruszać itp, to gryzie się sama w swoją rękę :baffled: Nie wiem skąd jej się to wzięło :confused:

Do góry