reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze CZTERY KĄTY!!!

My mamy dwa pokoje, kuchnie, łazienkę i wspólna garderobę z teściami gdzie trzymamy ciuchy, których w danej porze roku nie nosimy. Plan jest taki, że narazie dzidzi łóżeczko wstawi się do naszej sypialni, mąż zrobi dodatkowe szafki, które zmieszczą się w salonie i mam nadzieję, że jakoś to się da. Mamy w planach budowę domu na działce obok, więc nie robimy narazie wielkich rewolucji. Nie wiemy jednak czy dostaniemy wszelkie pozwolenia i czy budowa będzie możliwa. Jeśli jednak to się nie uda to wtedy teście się zadeklarowali, że oddadzą nam jeden duży pokój który będzie dla naszego potomstwa :-)

reklama
U mnie możliwości jest ogrom Bo od 2lat mamy swój domek.Na poddaszu mamy 3 pokoiki.No i najlepiej by było jak by była dziewczynka bo by już miała pokoik po starszej siostrze.Bo Gabryśka stwierdziła że się jej pokój nie podoba i przenieśliśmy ją do naszej sypialni a my z mężem teraz śpimy w różowym pokoju z motylkami nad głową:laugh2:.Więc jak by była dziewczyna było by ekonomicznie bo pokoik gotowy no i ciuchów pełna szafka.

U nas nasz domek jest w trakcie budowy. W tym roku zrobilismy tylko fundamenty. Także zanim będzie możliwość przeprowadzki do nowego domu minie ze 3lata.
A teraz musimy sobie poradzić w dwóch pokojach dobrze zagospodarować meble, żeby było wygodnie i przyjemnie.

mycha79 masz piękny pokoik :) na prawdę!!!! Ja nie wiem jak to u nas będzie, mamy co prawda mieszkanie 3 pokojowe, ale teoretycznie teściowa chociaż z nami nie mieszka jest współwłaścicielem i jeden pokój jej przysługuje - co prawda mieszka swoim mężem, ale...:dry:

śliczny ten pokoik :tak:
My 2 miesiące temu doczekaliśmy się na domek ze spółdzielni (tak naprawdę wygraliśmy na loterii, ale to chyba tylko w Holandii możliwe :-D)
Na dole mamy spory salon z tarasem, ogrodem a wyżej 3 sypialnie. Każde dziecko będzie miało swój pokoik a my swoją sypialnię. Pokój Beniaminka prawie gotowy. Ogólnie to urządzimy pokój każdemu dziecku, ale w związku z tym, że dużo czasu spędzamy na dole - Beniaminek ma tutaj swój kącik ze stoliczkiem, dywanikiem w drogi po którym jeździ autami, w przyszłości przerobimy całą pierwszą część salonu na dzieciową, za zakrętem dopiero zacznie się dorosła część. Zresztą i tak większą część czasu spędzamy na poziomie Beniaminka :-D
Zeberka też zrobiłabym tam pokój szaleństw dla dzieci, nawet na początek nie malowałabym ścian tylko dałabym im porządne kredki, żeby sobie bazgroliły. Dzieciom nie trzeba cudów, tylko przestrzeni :tak:

My z narzeczonym czekamy na nasze mieszkanko, klucze beda dopiero pod sam koniec pazdziernika, wiec jeszcze troche pomieszkamy oddzielnie. Mieszkanko 36 m, 2 pokoje. No coz, mial byc salon i wspaniala sypialnia malzenska. Wyszlo ze bedzie salon i pokoj dzieciecy. Chociaz moj luby za nic nie chce zapomniec o lozu malzenskim, takim 2 na 2 metry:p nie wiem co z tym lozem zrobimy jak sie dzidzius urodzi, trzeba przeciez gdzies wstawic i lozeczko i szafke na ubranka. Faceci jednak sa dziecinni:)

Ja tez mam domek w budowie ale to jeszcze z rok na bank potrwa, wiec poki co musimy a raczej bedziemy musieli sie pomiescic w 4 w jednym pokoju, na ktorym mieszkamy kątem u mojego taty:sorry: a jest juz tak zapchany ze nie ma mowy o dostawieniu lozeczka, a ze Milosz umie spac tylko w swoim łoziu wiec malenstwo bedzie musialo spac z nami ku mojejmu niezadowoleniu ale coz

Ja mam właśnie "biuro w szafie"- polecam. Jak trzeba to odsłaniam, a jak chcę ukryć stosy papierów, to tylko zasuwam drzwi i już.:rofl2:

no , to faktycznie może być problem, bo ja biorę po prostu krzesło z jadalni od stołu...a gdybyście szafę zrobili głębszą i z jednej str. biurko, a z drugiej schowek na krzesło?

reklama
Ja Kochane mieszkam na parterze domu teściów. Wejście osobno więc nikt nie chodzi nam po mieszkaniu-ogólnie klasa:) Dom jednak jest troszkę nieustawny. Oprócz części mieszkalnej mającej blisko 180 m2, mamy jeszcze biuro o powierzchni 70m2. W domku posiadamy duży salon z kuchnią, sypialnię, pokój dzienny (tu mamy komputery i właśnie tu pracujemy), łazienkę, WC i hollik wejściowy. Sam salon z kuchnią ma około 70-80 m2. Problem tylko w tym, że jest w nim tylko jedno okno:( Nie idzie więc tego w ogóle podzielić sensownie. Więc chyba jedynym rozwiązaniem dla Dzieciaczka będzie oddanie pokoju komputerowego za jakiś czas. Do tej pory zamieszka z nami w sypialni, gdyż jest ona na tyle duża, że spokojnie wejdzie jeszcze łóżeczko. Garderobę opróżniłam już ze zbędnych rzeczy. O dziwo 2 ogromniaste półki i 1 wielka szuflada zrobiły się puste. Także miejsce na ciuszki już jest :) Tylko cały czas myślę nad tym pokojem dla Maluszka ...

Do góry