reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

reklama
Ale colon c to nie to co linea ta figura czy xenna czy tam red slim bo ja to tonami piłam swego czasu to cos innego inaczej działa mi moj R kupił jak w szpitalu wyladowalam i po wyjsciu pilam i po gora dwoch tygodniach czulam sie jak mlody bog ozłociłam go... I jest jeszcze mucofalk to samo co colon c. Być moze tańsze.

tak napisałaś

Pierworódki jak tam Wasze ruchy w brzusiu? :) pytam bo pewnie wieloródki już lepiej je odczuwają. Ja mam wrażenie jakby mi pękał maleńki balonik tuż pod powierzchnią skóry :) super ;) a co do innych objawów na 19 tydzień stwierdzam:
CERA - wszyscy chwalą,że ładna
ZAPARCIA - jakieś małe się pojawiają
PĘCHERZ- najgorzej po nocy, aż boli jak muszę wstać rano zrobić siusiu
APETYT- najchętniej mięsko itp, mdłości już praktycznie nie mam- żegnajcie i nie wracajcie bo dobrze mi bez was!!!!
SAMOPOCZUCIE - jestem ostatnio strasznie zakręcona, baaaardzo często się wzruszam, ale nie krzyczę już na wszystkich dookoła jak było do tej pory, no i znów powoli zaczynam mieć ochotę na męża :D
no to chyba na razie tyle mi do głowy przychodzi :)

Bo ja mam colon w proszku takie do rozpuszczania w wodzie i to se taki kisiel robi i tak sie pije ale nie w formie herbatki w saszetce o tak chcialam mysl wyrazic :)

a to i ja taki mam....ale mi córa wciaga na sucho łyżeczką...ja do tego nie mogłam sie przełamać jak sie rozrabiało w wodzie czy tam jogurcie...kit do okien hehe

Hee
h no to ja tez probowałam łyzka i chciałam popijac ale ni cholery polknąć w gardle rosło ble .. Kisiela szamałam o niebo lepsze :)

dziołchy, pomóżcie!!! będzie opis drastyczny, ale inaczej nie umiem tego opisać

otóż, od kilku dni mam ból brzucha po jedzeniu. Ale tylko po obiedzie, po żadnym innym posiłku. Ból taki, ze prawie ryczę, aż mnie zgina w pół. Zaczyna sie po jakimś czasie gazowanie i lecę do kibleka - tam probuje i czasem nawet z 3 kupsztale w bólach zrobię! Wtedy przestaje boleć. Tak pół godziny to trwa mniej więcej....i bóle takie cykliczne, aż do pleców dochodzą:(

co to jest????????macie tak????

inomama -a co jadasz? Ja tak jak ty miałam ostatnio jak jadłam zupę (kapuśniak). Aż na podłogę padłam z bólu :/ Może coś Ci zaszkodziło wczesniej.

Ja mam inny problem. Mam już lekkie problemy z myciem się w wannie, cięzko mi się nachyla. Jakieś rady?

reklama
Inomama - wiem o czym piszesz zjesz kanapkę nic, zjesz obojetnie co ale nie gorący czy ciepły obiad imspokój alemodziwo ja zupy mogłam jesc a normalny obiad koniec. Poty mnie oblewały zginało mnie w pół tak samo jakby miał mi brzuch pęknąć na czworaka chodziłam. Jedno wielkie wzdęcie i dopiero po pół godzinie pomału pomału powietrze ze mnie schodziło i mus do wc bo goniło. Ja wylądowałam po blisko dwóch miesiącach katorgi w szpitalu: ślepa kiszka, gastroskopia, litry krwi upuszczone, wszystkie badania, rentgen brzucha, ekg milion razy, badanie kału, wycinek z żołądka, ja już w pewnym momencie 3 dni nie jadłam tylko kroplówka. Ale nie dałam sobie zrobić kolonoskopi ach jacy źli na mnie byli prawdopodobnie bo nie rozumiałam ani słowa w tym szpitalu dopiero na noc była młodziutka dziewczyna pielęgniarka z pl. No i ja 4 dnia wybuchłam bo chciałam do domu oni że nie bo mnie nie wypuszcza poki nie dowiedzą sie co jest no i jak wybuchłam od 8 rano do 13 nikt mnie nie mogł uspokoić wymiotowałam już z płaczu dostałam leki że to nawrót depresji i nerwica mi sie umiejscowiła w kichach. Ale to nic wyszłam i znowu to samo wiec co trzeba rurke w tyłek jednak wkładać kolonoskopia być musi no i do kliniki 2dni picia tego syfu płacz na ubikacji 5 godzin siedzenie wyłam z bolu juz i tu już jak się okazało byłam w 2 tyg ciąży... Kolonoskopia nadejszła wiekopomna chwila R moj prosi o szpryce bo ja musze byc uspiona bo zaczelam plakac tak tak bez problemu .... Przyszedl niemiec dal mi w zyle uspienie i nagle jeb a ja wszystko czuje baba sama nie mogla uwiezyc ze ja to czuje i bol okropny niedosc ze sam boli bez tej rury w dupie to juz nie mowie jak z tym no i rozowe jelita nic tam nie bylo no kompletnie nic ja wstaje i dopiero zadzialala szpryca padlam na podloge zaniesli mnie na lezanke... No inomama ja juz poszlam do ginekologa czy cos nie z kobiecymi sprawami mimo ze ja w szpitalu mialam wszystko robione ale jak pojechalam tam dostalam okresu i nie mialam badan szzegolowych kobiecych no a juz u ginekologa cytologia macania badania usg od dolu pani mowi idz siku rob chyba ciaza inomama i do tej pory nikt nie wie co to mi bylo ale to samo co opisujesz wiem tylko jedno ze meczy mnie znowu zjem zaraz wzdecia placz na ubikacje ale pije zaraz melise i przechodzi. Tylko ze u mnie ja pomysle ze ide do sklepu biegunki dostaje teraz .... Nie wiem co Ci doradzic ale wiem co czujesz ja poprostu pije melise bo ani to skręt kiszek nie był ani zespol jelita wrazliwego tyłek przekłyk zoładek mam na wylot przeleciany.... Opisalam sie ale tez myslałam ze stres co moze miec wspolnego z jedzeniem cieplego obiadu a ze zjedzeniem kanapki nic no i właśnie.... I trzymam kciuki zeby to szybko od Ciebie uciekło bo to cholerstwo okrutne

Do góry