reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

Na ból głowy herbata z melisą albo sen:)
Bynajmniej do 12 tc nie biorę ani apapu ani paracetamolów, ale nie powiem łatwo nie jest, bo średnio raz - dwa razy w tygodniu mnie pobolewa...:confused2:

reklama
Oj a ja sie tak martwilam ze nie mam mdlosci, i prosze.......dopadly mnie :)
Od rana glodowalam bo wszystko mnie obrzydzalo, dopiero kupilam sobie jablka, bo jako jedyne mnie nie naciagaly na wymioty :)

A co wy jecie, co was nie odrzuca?

nie mam mdlosci ale mnie jakos do slodkiego przestalo ciagnac ... strasznie mnie na nabial wzielo ... serek bieluch u mnie to jest to :):) i pomidorek :D no ale jesc to za 10 moglabym ... ciagle czuje sie glooooooodna ... i spiaca ... w koncu jakies objawY :)

a i przy mdlosciach to warto cos takiego wymyslec w glowie chyba co chce sie najbardziej i sprawdzic czy nie wzbudzi wymiotow jesli nie to jest dopoki dopoty sie da ... zeby nie chudnac za duzo tez

Kasienka_ dokladnie z takiego zalozenia wyszlam :)
W sobote jedyne co mnie nie obrzydzalo to domowo zrobione frytki, samodzielnie posiekane i usmażone ;)
Dzis to sa jablka i bieluch ;)

Jesteś szcześciara jesli nie masz mdlosci, ja sie bardzo martwilam ich brakiem, ale teraz widze ze bylam niemądra ;)

Elusia ja sie bardzo ciesze ... pierwsza ciaze raz wymiotowalam po herbacie z magdonalda a potem wciagnelam pierogi ze szpinakiemm i ruskie na zmiane i nic mi nie bylo ... to byly jedyne mdlosci wymioty cala ciaze ... :) a takto bylo bez i teraz tez bym chciala ... i nie ma sie co martwic brakiem jakis objawow bo nie wszystkie u wszystkich wystepuja :)

Kasieńka: ja też mam fazę na nabiał - biały ser, feta - wciągam i jedyne po czym mdłości nie mam:) ale u mnie to w zasadzie norma, bo ja nabiałowa jestem od zawsze ;-)

Elusia: ja się łudziłam, że każda ciąża inna, więc mnie mdłości ominą w końcu - no i masz babo placek - mam drugą ciążę, jak kopię pierwszej. Te same produkty mnie odrzucają, mdłości cały dzień, piersi jak balony. Nic mnie nie oszczędziło. Jedynie tyle dobrego, że potrafię opanować te mdłości i nie obejmuje białęj muszli - okna otwieram i popijam wodę małymi oknami - pomaga i niech tak zostanie - resztę przeżyję, ale błagam nie obejmowanie muszli:tak::tak:

Hej, moje pierwsze objawy, które miałam ok 2 tyg temu to niesamowity apetyt! czułam dosłownie wilczy głód co ok. 2-3 godziny :-D najbardziej ciągnęło mnie do mięcha! teraz od 4 dni nagle zmniejszył mi się głód i czuje mdłości :crazy: cokolwiek zjem to mi niedobrze :( no i ten nieprzyjemny smak w ustach, który czuję NON STOP :( a tak poza tym to piersi mi urosły ( z czego się bardzo cieszę, bo największe nie były :-D ), przemęczona jestem ,roztargniona, często chce mi się pić. No i parcie na pęcherz, które ostatnio też już zmalało. No to na razie chyba tyle zaobserwowałam :)

Dziewczyny wiele z nas ciagnie wlasnie na pomidory,ogorki,jablka,ser. Cos musi w tym byc, wyraznie te produkty pomagaja nam przezyc.
ja mialam dzis jazdy i tez tak jak Elusia mysle,ze bylam niemadra pytajac sie gdzie te mdlosci. To byly czasy:-)
jedno jest pewne zawsze mdli mnie jak czuje glod, tez tak macie?
nic szykuje kolacje dla mojego...achte zapachy w kuchni chyba zwieje gdzies:szok:

Dziewczyny wiele z nas ciagnie wlasnie na pomidory,ogorki,jablka,ser. Cos musi w tym byc, wyraznie te produkty pomagaja nam przezyc.
ja mialam dzis jazdy i tez tak jak Elusia mysle,ze bylam niemadra pytajac sie gdzie te mdlosci. To byly czasy:-)
jedno jest pewne zawsze mdli mnie jak czuje glod, tez tak macie?
nic szykuje kolacje dla mojego...achte zapachy w kuchni chyba zwieje gdzies:szok:

Haha, widzę że nie ja jedna miałam takie zagwozdki ;)
Mnie mdlości troszke ustepuja zaraz po zjedzeniu, i faktycznie im dalej od jedzenia, tym narastają!

A skoro piszecie o biuście to jak spicie w nocy? Mnie lekarz kazał na brzuchu, bo mam tylozgieta macice, żeby się prostowała - ale znowuż piersi gniota troche - kiedys moglam spac na brzuchu swobodnie, teraz jednak jest to dyskomfort :(

reklama
Do góry