reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

Na ból głowy herbata z melisą albo sen:)
Bynajmniej do 12 tc nie biorę ani apapu ani paracetamolów, ale nie powiem łatwo nie jest, bo średnio raz - dwa razy w tygodniu mnie pobolewa...:confused2:

reklama
Oj a ja sie tak martwilam ze nie mam mdlosci, i prosze.......dopadly mnie :)
Od rana glodowalam bo wszystko mnie obrzydzalo, dopiero kupilam sobie jablka, bo jako jedyne mnie nie naciagaly na wymioty :)

A co wy jecie, co was nie odrzuca?

nie mam mdlosci ale mnie jakos do slodkiego przestalo ciagnac ... strasznie mnie na nabial wzielo ... serek bieluch u mnie to jest to :):) i pomidorek :D no ale jesc to za 10 moglabym ... ciagle czuje sie glooooooodna ... i spiaca ... w koncu jakies objawY :)

a i przy mdlosciach to warto cos takiego wymyslec w glowie chyba co chce sie najbardziej i sprawdzic czy nie wzbudzi wymiotow jesli nie to jest dopoki dopoty sie da ... zeby nie chudnac za duzo tez

Kasienka_ dokladnie z takiego zalozenia wyszlam :)
W sobote jedyne co mnie nie obrzydzalo to domowo zrobione frytki, samodzielnie posiekane i usmażone ;)
Dzis to sa jablka i bieluch ;)

Jesteś szcześciara jesli nie masz mdlosci, ja sie bardzo martwilam ich brakiem, ale teraz widze ze bylam niemądra ;)

Elusia ja sie bardzo ciesze ... pierwsza ciaze raz wymiotowalam po herbacie z magdonalda a potem wciagnelam pierogi ze szpinakiemm i ruskie na zmiane i nic mi nie bylo ... to byly jedyne mdlosci wymioty cala ciaze ... :) a takto bylo bez i teraz tez bym chciala ... i nie ma sie co martwic brakiem jakis objawow bo nie wszystkie u wszystkich wystepuja :)

Kasieńka: ja też mam fazę na nabiał - biały ser, feta - wciągam i jedyne po czym mdłości nie mam:) ale u mnie to w zasadzie norma, bo ja nabiałowa jestem od zawsze ;-)

Elusia: ja się łudziłam, że każda ciąża inna, więc mnie mdłości ominą w końcu - no i masz babo placek - mam drugą ciążę, jak kopię pierwszej. Te same produkty mnie odrzucają, mdłości cały dzień, piersi jak balony. Nic mnie nie oszczędziło. Jedynie tyle dobrego, że potrafię opanować te mdłości i nie obejmuje białęj muszli - okna otwieram i popijam wodę małymi oknami - pomaga i niech tak zostanie - resztę przeżyję, ale błagam nie obejmowanie muszli:tak::tak:

Hej, moje pierwsze objawy, które miałam ok 2 tyg temu to niesamowity apetyt! czułam dosłownie wilczy głód co ok. 2-3 godziny :-D najbardziej ciągnęło mnie do mięcha! teraz od 4 dni nagle zmniejszył mi się głód i czuje mdłości :crazy: cokolwiek zjem to mi niedobrze :( no i ten nieprzyjemny smak w ustach, który czuję NON STOP :( a tak poza tym to piersi mi urosły ( z czego się bardzo cieszę, bo największe nie były :-D ), przemęczona jestem ,roztargniona, często chce mi się pić. No i parcie na pęcherz, które ostatnio też już zmalało. No to na razie chyba tyle zaobserwowałam :)

Dziewczyny wiele z nas ciagnie wlasnie na pomidory,ogorki,jablka,ser. Cos musi w tym byc, wyraznie te produkty pomagaja nam przezyc.
ja mialam dzis jazdy i tez tak jak Elusia mysle,ze bylam niemadra pytajac sie gdzie te mdlosci. To byly czasy:-)
jedno jest pewne zawsze mdli mnie jak czuje glod, tez tak macie?
nic szykuje kolacje dla mojego...achte zapachy w kuchni chyba zwieje gdzies:szok:

Dziewczyny wiele z nas ciagnie wlasnie na pomidory,ogorki,jablka,ser. Cos musi w tym byc, wyraznie te produkty pomagaja nam przezyc.
ja mialam dzis jazdy i tez tak jak Elusia mysle,ze bylam niemadra pytajac sie gdzie te mdlosci. To byly czasy:-)
jedno jest pewne zawsze mdli mnie jak czuje glod, tez tak macie?
nic szykuje kolacje dla mojego...achte zapachy w kuchni chyba zwieje gdzies:szok:

Haha, widzę że nie ja jedna miałam takie zagwozdki ;)
Mnie mdlości troszke ustepuja zaraz po zjedzeniu, i faktycznie im dalej od jedzenia, tym narastają!

A skoro piszecie o biuście to jak spicie w nocy? Mnie lekarz kazał na brzuchu, bo mam tylozgieta macice, żeby się prostowała - ale znowuż piersi gniota troche - kiedys moglam spac na brzuchu swobodnie, teraz jednak jest to dyskomfort :(

reklama
Do góry