reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe dolegliwości

mi to w ogóle lekarz nie mówił nic o wodach, więc pewnie ok :)
mamaktosia to kiepsko... męczy tych lekarzy, lepiej dmuchać...

reklama
Ja tez z bolem, nie ciazowym ale potrzebuje pomocy. Zatrulam sie cZyms wczoraj I umieram. Rano wszystko w porządku, jak tylko podnioslam sie z łóżka zaczęło mnie rwac na dwa końce. Zjadłam tylko pól bułki przez cały dzień i staram sie pić..
Co mogę brać przy zatruciu, sa jakieś bezpieczne leki?

ale fajowy watek;) wreszcie mozna sie pouzalac nad swoim zdrowiem;)

przychodzi ktos do mnie (kto wie ze w ciazy jestem) i pyta: Ania jak Ty sie czujesz na te upaly? - a ja glupia z przyzwyczajenia mowie ze wszysko jest zajebiscie...
no ale co bede komus tlumaczyc ze mi stopy puchna i ze w ustach mam metaliczny posmak? jakbym jadla lyzeczke...w ogole mi sie nie chce jesc...dzis wstalam z ogromnym bolem glowy ...ale to pewnie od wczorajszego slonka

Niezapominajka, współczuję. W poprzedniej ciąży też miałam rwanie na dwie strony. Lekarz pozwolił brać smectę i węgiel. Przy biegunkach warto skontrolować u lekarza czy z maluchem wszystko ok.

niezapominajka, miałam to niedawno. Jak już mnie zupełnie przeczyściło, to jadłam ryż, banany i sucharki. Piłam odgazowaną colę i mnie przytkało. W tym przypadku naturalne sposoby pomagają. Jak dojdzie gorączka to weź apap

oj, no właśnie. przy zatruiach to chyba trzeba przeczekac, albo do apteki kogos wysłać....

W sumie te klocia chyba są normalne, macie rację....
Dziś za to boli mnie cały brzuch - może dlatego, ze od 2 tygodni nagle zaczął strasznie rosnąć... dziś czuję nad pępkiem jakby mi się flaki kotłowały. Wizyte u lekarza mam dopiero 19stego i sie wkurzam, ze tak dlugo bo bym sie zapytala co i jak, a nie mam jak sie zpaytac,
Ja jestem mega zestresowana ciaza, przez to ze w pierwszej poroniłam... wrrrrrrrrrrrr

O zatrucia dziś pytałam gina , bo mój M przyciągną do domu wczoraj jelitówkę :baffled: narazie odpukać , gin powiedział że można smecte , węgiel i nifuroksazyd , ale najbezpieczniej węgiel.

Co do moich dolegliwości ,przemaglował mnie na prawo i lewo i twórczo odkrył , że to mogą być zrosty pooperacyjne , albo nerwobóle , mam się nie martwić i w razie czegoś wziąść apap i nospE , bo nic innego w ciąży nie może mi dać. Co do plamień to żeby było śmieszniej nie ma po nich śladu. Ztwierdził że to od tego łożyska , bo co prawda nie przoduje ale gdzieś tam z boku brzegiem dotyka , tyle że w poprzedniej ciąży nie dotykało , a plamienia też miałam , a w tej ciąży też towarzyszą mi od pierwszych dni. Więc trop padł ...

reklama
Do góry