reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze ciążowe dolegliwości i samopoczucie

A mi od kilku dni strasznie dretwieja dłonie a szczególnie palce,zwłaszcza w nocy,z przyzwyczajenia przez sen wkładam reke pod jaska,pod głowe i potem masakra zmieniam pozycje na łózku co chwile,a rano mam te rece takie zesztywniałe ze czasami nie moge w nich nic utrzymac takie mam zbolałe.Nie znam sie ale to tak jakby słabe krążenie co???? na to to chyba lufe czerwonego wina sie wali nie?;-):cool2:

To normalne, po ciąży powinno samo przejść.

reklama
Ja też mam z tymi rękami takie problemy, są odrętwiałe cały dzień, a z rana najgorzej, bo bolą mnie kości palców... Podejrzewam że to zespół cieśni nadgarstka, o którym pisze artykuł:
Drętwienie i ból rąk w czasie ciąży

Opuchlizna i ból nóg, zgaga i 7me poty to już normalka, pogodziłam się z tym.
Ostatnio ciągle mam parcie na pęcherz, mimo, że w toalecie wysikuję tylko kropelkę.... Ehh...:baffled:

z tym sikaniem to chyba musimy wytrzymać do porodów, ale na opuchnięte nogi polecam domowy sposób, miska z zimną wodą z dodatkiem sody bądź proszku do pieczenia ;) - działa na chwilę , ale ja odczuwam ulgę.

Mnie też wszystko swędzi, i naciągam M na drapanko, najlepiej po pleckach:-)
Lewa noga puchnie, prawa czuje się o wiele lepiej.
Dziś w nocy męczyło mnie zgagowate ulewanie, bo o 22 jeść mi się zachciało!
Spanie do bani, jak mnie coś obudzi, to później nie mogę zasnąć.
Z plusów, od samego początku ciąży mam rewelacyjną cerę, ani jednej krosteczki, gładka jak pupa niemowlaczka:-)

Ja to znowu odwrotnie śpię jak zabita, chociaż muszę budzić się o 23 i o 5 rano na tabletkę, pomiędzy jeszcze minimum 2 razy na siku, a rano wstaję taka zaspana że szok. Dobudzić się nie mogę i dojść do siebie:/ Na bolące stopy- leżę z nogami w górze:D i poce sie niemiłosiernie!!!

reklama
Dziś zadzwonił mój lekarz rodzinny i powiedział, że doszły wyniki z laboratorium. Powiedział, że rzeczywiście stwierdzono nadczynność wątroby, co może być przyczyną świądu, ale czy to na 100% cholestaza, muszę powtórzyć badanie krwi :crazy: Jutro rano mam pobranie i znowu tydzień czekania na wyniki. Tak to tutaj wygląda :wściekła/y:

Do góry