reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe brzuszki

Grzechotka no ja niby tez mam tendencje do tycia i jakos nigdy nie umiałam zrzucic kg ale po pierwszej ciazy tak sie wziełam za siebie ze udało sie zrzucic 10kg w nie całe 8 miesiecy ale co sie nameczyłam to sie nameczyłam codzienie 45 minut intensywnej jazdy na rewerku stacjonarnym , brzuszki no i dieta ale jak kg zaczeły spadac to tak mi sie to podobało ze chciałam jeszcze i jeszcze :-) no ale wtedy miałąm na to czas bo niestety dziecka nie miałam wiec to troszke inaczej .... ty masz po mamusi a ja po Tatusiu , bo jakbym była po mamusi to nie miałąbym z tym problemow :-p

reklama
Ja chyba tez tak szybko bym nie zgubiła mimo że przed pierwszą ciążą ważyła 45kg! i w czasie ciązy przytyłam do 59kg no i po porodzie wszystko mi zostało... a ponad 3 lata minęło, nie które kobiety tak jak np Happymama widzicie urodziła trójeczkę dzieci a super laska ja po trójce to wyglądała bym uuuuuu aż nie chce myśleć :)

Sylwia ja mam ciotke ktora urodziła 5 dzieci z tego ciaze blizniacza miałą i po kazdej ciazy wygladała jak patyczek :-p haha zawsze jej zazdrosciłam tej figury ;-)

ja teraz postaram sie uwazac z dieta i wiecej ruchu bo mam swierza blizna po cc i mysle ze lepiej jak nie przytyje za duzo, a wystrczy wiecej sie ruszac bo smieci nie jem a tyle co to znaczy ze mi potrzeba wiec sobie nie odmawiam czasem jakiefos fast fooda czy innych grzeszkow :tak:

Verita a powiedz mi mowił ci juz lekarz moze jak teraz bedziesz rodzic ?? przez cc czy bedziesz probowac sn ??

bo ja tez miałąm c ale ponad 2 lata temu i lekarz mowił ze jesli wszytko bedzie wporzadku to bedziemy rodzic sn ...

Dziewczyny super rosną Wam brzuszki:-)

Co do tycia w ciąży-w pierwszej przytyłam 15 kg, a w drugiej tylko 8-z tym, że w drugiej miałam zdecydowanie mniejszy brzuszek i niestety podejrzenie małowodzia i hipotrofii... Na porodówce nawet się mnie pytały czy się nie odchudzałam w ciąży...

Monila-ja rodziłam pierwsze dziecko przez cc, a drugie urodziłam sama:tak: Miałam 3-letnią przerwę między porodami-blizna była ok, więc spróbowałam i się udało-nie dawali mi tylko oksy:tak:

Kasia wiec jestes moja nadzieja na to ze i ja bede mogła rodzic sn ;-) ojj tak bym chciała , no ale najpierw wsio musi byc wporzadku ;-) u mnie to beda nie całe 3 lata po cc bo cc miałąm w maju a maluszek urodzi sie w lutym ...

moja kuzynka pierwsza miałą cc bo lekarz stwierdził ze szkoda zeby sie meczyła tak długo . a po 2 latach zaszła w ciaze i jej lekarz nawet nie pytał czy chce rodzic sn bo stwierdził ze zrobi cc i bedzie miał z głowy .. dziwne myslenie tego lekarza no ale ..

Monila z tego co się orientuję to wszystko zależy od tego jaki był powód cc. Nawet dziś przeczytałam na blogu pewnej położnej ciekawy wpis. Dołączę link (może już znacie):
Położna

Bardzo fajnie opisuje niektóre rzeczy. Wiadomo, to tylko luźne informacje ale zawsze coś nakreślą.

Co do kilogramów to już się boję...wczoraj się zważyłam i jest 6 na plusie :/ Moja mama po naszej dwójce jak przytyła (i to sporo, ważyła ponad 100kg) to dopiero jakieś 5 lat temu się tego pozbyła i to tylko z nerwów, a nie z diety czy ruchu :/
Ja ogólnie mam bzika na punkcie ćwiczeń i podobnie jak Monila jak się zawezmę to idzie, a jak widać efekt to już w ogóle. Ale jednak po porodzie może być już inaczej i jeszcze z maleństwem w domu...Hmm chyba później założymy nowy wątek i w tym temacie będziemy się wspierać ;-)

Jedne kobiety gubią szybko swoje kilogramy a inne musza z nimi żyć. Ja jak bym miała wybierac to wolałabym poród naturalny bo kurczę podobno po cc trudniej gubi się kiogramy no i ogólnie jest cieżej ale znowu po w czasie naturalnego może wyjśc wiele komplikacji czego tez bardzo się boje..

reklama
Sylwia to jak sie dochodzi po cc to całkeim indywidualna sprawa ja np doszłam do siebie bardzo szybko , 2 dni po cc wyszłąm do domu i smigałąm jak mały samochodzik normalnie wyprostowana a jak widział niektore dziewczyny w szpitalu po cc to masakra chodziły tak schylone ze prawie na kolanach ... no ale tak jak napisałam to kazdy jest inny i inaczej dochodzi do siebie ... a jak jest z gubieniem kg po cc a naturalnym to nie mam pojecia ale nigdy nie słyszałam o tym zeby po cc ciezej sie zrzucało kg ...

Do góry