Grzechotka no ja niby tez mam tendencje do tycia i jakos nigdy nie umiałam zrzucic kg ale po pierwszej ciazy tak sie wziełam za siebie ze udało sie zrzucic 10kg w nie całe 8 miesiecy ale co sie nameczyłam to sie nameczyłam codzienie 45 minut intensywnej jazdy na rewerku stacjonarnym , brzuszki no i dieta ale jak kg zaczeły spadac to tak mi sie to podobało ze chciałam jeszcze i jeszcze :-) no ale wtedy miałąm na to czas bo niestety dziecka nie miałam wiec to troszke inaczej .... ty masz po mamusi a ja po Tatusiu , bo jakbym była po mamusi to nie miałąbym z tym problemow
reklama
Sylwia9
Fanka BB :)
Ja chyba tez tak szybko bym nie zgubiła mimo że przed pierwszą ciążą ważyła 45kg! i w czasie ciązy przytyłam do 59kg no i po porodzie wszystko mi zostało... a ponad 3 lata minęło, nie które kobiety tak jak np Happymama widzicie urodziła trójeczkę dzieci a super laska ja po trójce to wyglądała bym uuuuuu aż nie chce myśleć
ja teraz postaram sie uwazac z dieta i wiecej ruchu bo mam swierza blizna po cc i mysle ze lepiej jak nie przytyje za duzo, a wystrczy wiecej sie ruszac bo smieci nie jem a tyle co to znaczy ze mi potrzeba wiec sobie nie odmawiam czasem jakiefos fast fooda czy innych grzeszkow
Verita a powiedz mi mowił ci juz lekarz moze jak teraz bedziesz rodzic ?? przez cc czy bedziesz probowac sn ??
bo ja tez miałąm c ale ponad 2 lata temu i lekarz mowił ze jesli wszytko bedzie wporzadku to bedziemy rodzic sn ...
bo ja tez miałąm c ale ponad 2 lata temu i lekarz mowił ze jesli wszytko bedzie wporzadku to bedziemy rodzic sn ...
Dziewczyny super rosną Wam brzuszki:-)
Co do tycia w ciąży-w pierwszej przytyłam 15 kg, a w drugiej tylko 8-z tym, że w drugiej miałam zdecydowanie mniejszy brzuszek i niestety podejrzenie małowodzia i hipotrofii... Na porodówce nawet się mnie pytały czy się nie odchudzałam w ciąży...
Monila-ja rodziłam pierwsze dziecko przez cc, a drugie urodziłam sama Miałam 3-letnią przerwę między porodami-blizna była ok, więc spróbowałam i się udało-nie dawali mi tylko oksy
Co do tycia w ciąży-w pierwszej przytyłam 15 kg, a w drugiej tylko 8-z tym, że w drugiej miałam zdecydowanie mniejszy brzuszek i niestety podejrzenie małowodzia i hipotrofii... Na porodówce nawet się mnie pytały czy się nie odchudzałam w ciąży...
Monila-ja rodziłam pierwsze dziecko przez cc, a drugie urodziłam sama Miałam 3-letnią przerwę między porodami-blizna była ok, więc spróbowałam i się udało-nie dawali mi tylko oksy
Kasia wiec jestes moja nadzieja na to ze i ja bede mogła rodzic sn ;-) ojj tak bym chciała , no ale najpierw wsio musi byc wporzadku ;-) u mnie to beda nie całe 3 lata po cc bo cc miałąm w maju a maluszek urodzi sie w lutym ...
moja kuzynka pierwsza miałą cc bo lekarz stwierdził ze szkoda zeby sie meczyła tak długo . a po 2 latach zaszła w ciaze i jej lekarz nawet nie pytał czy chce rodzic sn bo stwierdził ze zrobi cc i bedzie miał z głowy .. dziwne myslenie tego lekarza no ale ..
moja kuzynka pierwsza miałą cc bo lekarz stwierdził ze szkoda zeby sie meczyła tak długo . a po 2 latach zaszła w ciaze i jej lekarz nawet nie pytał czy chce rodzic sn bo stwierdził ze zrobi cc i bedzie miał z głowy .. dziwne myslenie tego lekarza no ale ..
Monila z tego co się orientuję to wszystko zależy od tego jaki był powód cc. Nawet dziś przeczytałam na blogu pewnej położnej ciekawy wpis. Dołączę link (może już znacie):
Położna
Bardzo fajnie opisuje niektóre rzeczy. Wiadomo, to tylko luźne informacje ale zawsze coś nakreślą.
Co do kilogramów to już się boję...wczoraj się zważyłam i jest 6 na plusie :/ Moja mama po naszej dwójce jak przytyła (i to sporo, ważyła ponad 100kg) to dopiero jakieś 5 lat temu się tego pozbyła i to tylko z nerwów, a nie z diety czy ruchu :/
Ja ogólnie mam bzika na punkcie ćwiczeń i podobnie jak Monila jak się zawezmę to idzie, a jak widać efekt to już w ogóle. Ale jednak po porodzie może być już inaczej i jeszcze z maleństwem w domu...Hmm chyba później założymy nowy wątek i w tym temacie będziemy się wspierać ;-)
Położna
Bardzo fajnie opisuje niektóre rzeczy. Wiadomo, to tylko luźne informacje ale zawsze coś nakreślą.
Co do kilogramów to już się boję...wczoraj się zważyłam i jest 6 na plusie :/ Moja mama po naszej dwójce jak przytyła (i to sporo, ważyła ponad 100kg) to dopiero jakieś 5 lat temu się tego pozbyła i to tylko z nerwów, a nie z diety czy ruchu :/
Ja ogólnie mam bzika na punkcie ćwiczeń i podobnie jak Monila jak się zawezmę to idzie, a jak widać efekt to już w ogóle. Ale jednak po porodzie może być już inaczej i jeszcze z maleństwem w domu...Hmm chyba później założymy nowy wątek i w tym temacie będziemy się wspierać ;-)
Sylwia9
Fanka BB :)
Jedne kobiety gubią szybko swoje kilogramy a inne musza z nimi żyć. Ja jak bym miała wybierac to wolałabym poród naturalny bo kurczę podobno po cc trudniej gubi się kiogramy no i ogólnie jest cieżej ale znowu po w czasie naturalnego może wyjśc wiele komplikacji czego tez bardzo się boje..
reklama
Sylwia to jak sie dochodzi po cc to całkeim indywidualna sprawa ja np doszłam do siebie bardzo szybko , 2 dni po cc wyszłąm do domu i smigałąm jak mały samochodzik normalnie wyprostowana a jak widział niektore dziewczyny w szpitalu po cc to masakra chodziły tak schylone ze prawie na kolanach ... no ale tak jak napisałam to kazdy jest inny i inaczej dochodzi do siebie ... a jak jest z gubieniem kg po cc a naturalnym to nie mam pojecia ale nigdy nie słyszałam o tym zeby po cc ciezej sie zrzucało kg ...
Podziel się: