reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze ciążowe brzuszki!

Ano właśnie... ja też mam wrażenie, że piersi zmalały, a rozstępy zostały :dry:. Co do smarowania to mam balsam do biustu bielendy, a poza tym Mleczko do ciała Garniera z syropem z klonu, z tej czerwonej serii do skóry suchej :) I nim smaruję całe ciało łącznie z brzuszkiem. Dla mnie jest lepsze niż niejeden drogi balsam...

reklama
Hmmm ja w pierwszej ciazy i teraz smaruje sie oliwka dla dzieci
Przy Laurze dostalam rozstepow na posladkach i udach, ktorych moj maz nie widzi:-Dtak bynajmniej twierdz:-D Biust mialam spory ale ze go smarowalam tak jak i brzuch rozstepow nie dostalam
Teraz mam nauczke i smaruje wszystko, z tym ze teraz biust mam taki jaki i przed ciaza:eek: chyba przy synku nie rosna:-D:-D
Nie mam rozstepow i mam nadzieje ze w tej ciazy ich nie dostane:happy2:
Przywiozlam z Polski krem przeciw rozstepom z AA i czasem uzywam ale szybciej i latwiej jest mi siegnac po oliwke:cool2:

a ja rozstepy dostalam, gdy zaczelam dojrzewac. sa zupelnie niewidoczne, jak jestem przy normalnej wadze, teraz wyszly z ukrycia i strasza, ale nie jakos strasznie... bardziej obawiam sie zylakow! ma ktoras z was z nimi do czynienia? :-( bo ja zauwazylam na obu lydkach niebieskie zylki, wczesniej ich nie bylo :no:

a ja rozstepy dostalam, gdy zaczelam dojrzewac. sa zupelnie niewidoczne, jak jestem przy normalnej wadze, teraz wyszly z ukrycia i strasza, ale nie jakos strasznie... bardziej obawiam sie zylakow! ma ktoras z was z nimi do czynienia? :-( bo ja zauwazylam na obu lydkach niebieskie zylki, wczesniej ich nie bylo :no:

Z żylakami ja mam do czynienia (u mnie to genetyczne) . Juz miałam żylaka na lewej nodze przed ciążą ale nie był taki tragiczny. Teraz sie powiększył, i doszło kilka na kolanie , wszystko na lewej nodze. 2x dziennie biorę Cyklo 3-forte na żylaki i nosze pończochy uciskowe na żylaki. Jedynie mam nadzieję wytrzmac te 2 miesiące a później jakoś to się zatrzyma, i wtedy koniecznie jakas operacja/zabieg.

maryńka od niebieskich żyłek do żylaków daleko :) w ciąży te niebieskie żyłki są bardziej widoczne (zwłaszcza na brzuchu i piersiach). Pewnie po ciąży nie będziesz miała po nich śladu. Ja za to ogólnie mam dość prześwitującą skórę i u mnie na całym ciele zawsze widać żyłki ale żylaki to to nie są :)

Królowa_Dramatu ja tez lubie troszke podramatyzowac ;-) moja babcia i ciocia maja straszne zylaki i snia mi sie juz one po nocach :tak: ogolnie to na calym ciele wyszly mi zylki, skora jest jakby przezroczysty, ale to na lydkach jakies takie inne, stad moje pytanie :sorry:

Rowno 32tc
Jedno z bliska drugie z oddali :)

Załączniki

• zdjęcie(1).jpg
    zdjęcie(1).jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 65
  • zdjęcie(2).jpg
    zdjęcie(2).jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 68
No i my :)

Załączniki

• IMG_1251.jpg