reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki!

Ano właśnie... ja też mam wrażenie, że piersi zmalały, a rozstępy zostały :dry:. Co do smarowania to mam balsam do biustu bielendy, a poza tym Mleczko do ciała Garniera z syropem z klonu, z tej czerwonej serii do skóry suchej :) I nim smaruję całe ciało łącznie z brzuszkiem. Dla mnie jest lepsze niż niejeden drogi balsam...

reklama
Hmmm ja w pierwszej ciazy i teraz smaruje sie oliwka dla dzieci
Przy Laurze dostalam rozstepow na posladkach i udach, ktorych moj maz nie widzi:-Dtak bynajmniej twierdz:-D Biust mialam spory ale ze go smarowalam tak jak i brzuch rozstepow nie dostalam
Teraz mam nauczke i smaruje wszystko, z tym ze teraz biust mam taki jaki i przed ciaza:eek: chyba przy synku nie rosna:-D:-D
Nie mam rozstepow i mam nadzieje ze w tej ciazy ich nie dostane:happy2:
Przywiozlam z Polski krem przeciw rozstepom z AA i czasem uzywam ale szybciej i latwiej jest mi siegnac po oliwke:cool2:

a ja rozstepy dostalam, gdy zaczelam dojrzewac. sa zupelnie niewidoczne, jak jestem przy normalnej wadze, teraz wyszly z ukrycia i strasza, ale nie jakos strasznie... bardziej obawiam sie zylakow! ma ktoras z was z nimi do czynienia? :-( bo ja zauwazylam na obu lydkach niebieskie zylki, wczesniej ich nie bylo :no:

a ja rozstepy dostalam, gdy zaczelam dojrzewac. sa zupelnie niewidoczne, jak jestem przy normalnej wadze, teraz wyszly z ukrycia i strasza, ale nie jakos strasznie... bardziej obawiam sie zylakow! ma ktoras z was z nimi do czynienia? :-( bo ja zauwazylam na obu lydkach niebieskie zylki, wczesniej ich nie bylo :no:

Z żylakami ja mam do czynienia (u mnie to genetyczne) . Juz miałam żylaka na lewej nodze przed ciążą ale nie był taki tragiczny. Teraz sie powiększył, i doszło kilka na kolanie , wszystko na lewej nodze. 2x dziennie biorę Cyklo 3-forte na żylaki i nosze pończochy uciskowe na żylaki. Jedynie mam nadzieję wytrzmac te 2 miesiące a później jakoś to się zatrzyma, i wtedy koniecznie jakas operacja/zabieg.

maryńka od niebieskich żyłek do żylaków daleko :) w ciąży te niebieskie żyłki są bardziej widoczne (zwłaszcza na brzuchu i piersiach). Pewnie po ciąży nie będziesz miała po nich śladu. Ja za to ogólnie mam dość prześwitującą skórę i u mnie na całym ciele zawsze widać żyłki ale żylaki to to nie są :)

Królowa_Dramatu ja tez lubie troszke podramatyzowac ;-) moja babcia i ciocia maja straszne zylaki i snia mi sie juz one po nocach :tak: ogolnie to na calym ciele wyszly mi zylki, skora jest jakby przezroczysty, ale to na lydkach jakies takie inne, stad moje pytanie :sorry:

Rowno 32tc
Jedno z bliska drugie z oddali :)

Załączniki

• zdjęcie(1).jpg
    zdjęcie(1).jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 68
  • zdjęcie(2).jpg
    zdjęcie(2).jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 71
No i my :)

Załączniki

• IMG_1251.jpg