reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki!

madziara ale pileczka fajna!

anka ale ladny, taki w sam raz. widac roznice zdecydowanie
nomimalone super brzuchal ;-) i spodenki tez spoko

ewelinka jaki maly :szok: zazdroszcze.... jedna dziewczyna na pazdziernikowach u mnie tez miala taki ze szok. chyba szla rodzic z takim jak Ty masz teraz. nadajecie sie na ciaze z zaskoczenia :-D

reklama
ewelinka - ja nadal czekam na Twój brzusio ciążowy, :tak::rofl2::rofl2: jak na razie ciężko uwierzyć , że tam prawie 0,5 kg dzidzia sie mieści , to ja miałam taki brzusio przed ciążą i to jeszcze z rana :szok:

anka - brzuszek fajnie ci sie odznacza od reszty ciała :rofl2: widac taka fajną linię ;-) jeszcze takiego brzusia fajnego nie widziałam.

EDIT: herbata - spodenki z czasów technikum jak w moim życiu gościł W-F i siatkówka , na szczęście nogi nadal mam szczupłe to i w spodenki się mieszcze :-)

Potwierdzam to co kiedys napisałyście , każdy brzusio inny i uroczy na swój sposób :tak:

Ostatnia edycja:
asinka ale niestety wyslu****e non stop, ze pewnie dziecko jest niedozywione itp.....nawet nie wiecie jakie to jest wkurzajace tlumaczyc wszystkim, ze dziecko ma idealne wymiary i wage jak na swoj "wiek" a to ze mam maly brzuch o niczym nie swiadczy. Wszyscy uwazaja , ze juz powinnam sie toczyc i miec na plusie z 10kg.

asinka ale niestety wyslu****e non stop, ze pewnie dziecko jest niedozywione itp.....nawet nie wiecie jakie to jest wkurzajace tlumaczyc wszystkim, ze dziecko ma idealne wymiary i wage jak na swoj "wiek" a to ze mam maly brzuch o niczym nie swiadczy. Wszyscy uwazaja , ze juz powinnam sie toczyc i miec na plusie z 10kg.

ostatnie zdanie mnie powaliło :rofl2::rofl2: napisałaś tak jak sama uważam i miałam to samo zanim mi sie brzuszek pokazał, także walka z innymi i tłumaczenie , że wszystko jest dobrze, dziecko nie głoduje i dobrze sie rozwija doprowadzało mnie do FURIIII:wściekła/y::wściekła/y: szczególnie w kontakcie z teściową :baffled:
Musisz zagryźć zęby i tyle , ludzi sie nie przekona , że nie mają racji. najważniejsze , że dzidzia jest zdrowa , a to , że chowa ci się nie wiadomo gdzie to Twoja unikalna zaleta, ja tylko jeszcze jedną kobietę znałam , tez taką chuda w 6 miesiącu ciąży z bliźniakami. U niej taki był urok, że najpierw w ciąży chudła a później nagle brzuszek w 7 miesiącu wyskakiwał. Tak było w 1 ciąży z córa i później z bliźniaczkami też córy. Do tej pory z mężem podziwiamy to jak kobiece ciała mogą być różne i niepowtarzalne :-)

NomiMalone ja nie mam kontaktu ze swoja tesciowa i caaaaaaaaaaale szczescie bo gdyby mnie zobaczyla to pewnie by mnie z blotem zmieszala :-) ale moja mama i siostry wcale nie sa lepsze....co mnie tylko zobacza to juz sie zaczyna. Ostatnio mama mi stwierdzila, ze to, ze mam ciut niskie zelazo to zapewne dlatego, ze malo jem :-D ale ja zatkalo jak jej przypomnialam, ze moja siostra a jej corka przytyla w ciazy 30 kg i miala zelazo poniezej 10 (min. to 11,5) a ja mam 11,4 :-) tak wiec nie jest zle.....ale co tam....inni wiedza lepiej. Trzeba zacisnac zeby i tyle :-)

Aniu, NomiMalone macie faktycznie sliczne brzuszki :-) moj moze bedzie wygladal tak w 30 tygodniu ciazy

Ja to znowu mam na odwrót... Cały czas słyszę, że mam wielki brzuch, a jak powiem, że przytyłam tylko 4 kg, to robią takie oczy :szok: aż mi głupio czasami, bo to nie moja wina, że tak mi brzuch wywaliło :zawstydzona/y:

Mi brzuch wywalilo z dnia na dzien i tak jest nie duży. I ciagle słyszę, ze jesc wiecej powinnam. A ufok ma sie dobrze, waży prawidłowo...nie widze problemu. Kazda ciaza jest inna. Kazdy brzusio jest inny. Po co sie przejmować opinia ludzi. Wazne, ze bobo ma sie dobrze :)

asinka nie przejmuj sie :-) ludzia zawsze gadali i gadac beda-niestety! Ale najwazniejsze jest, ze masz zdrowego okruszka w srodku....z tego co pamietam to bedziesz miec corcie, wiec nic dziwnego, ze brzuszek masz spory.....ksiezniczki potrzebuja duzo miejsca, przeciez nie bedzie sie gnieść w m1 :-)

reklama
hmmm a ja nie spotkalam sie z takimi opiniami. Raczej kazdy mi mowi ze ma sliczny brzuszek i pztaja czy moga poglaskac:rofl2:
Ja z natury bym olala zlosliwe komentarze wiec dziewczyny my wiemy swoje a inni niech gadaja co chca :)

Do góry