reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Ciazowe Brzuszki

reklama
Piękne macie brzuszki...uwielbiam oglądać takie zdjęcia,to jest niesamowite ze naprawdę każdy ma inny kształt i nie ma 2 takich samych.
Mój dosłownie z dnia na dzień robić się większy...czuje ze macica jest już na wysokości pepka a jeszcze tydzień temu tak nie było.i jak leze to bardzo widać i mi dzidzia odstaje.

Marti,Anna-piękne macie brzusie :-)
Marcelinaa-jeśli chodzi o kolczyk w pępku to ja wyciągnełam na samym początku ciąży :-( i bardzo za nim tęsknię :tak:

Ostatnia edycja:
wiesz Lana.. mi mojego nawet nie byłoby żal.. bo i tak od lat go nie pokazuję.. ale- nie chcę mieć potem wielkiej rozciągniętej blizny.. a raz laski piszą-
- że jak wyjmiesz, to dziura zacznie bliznowacieć a jak zacznie- to blizna bedzie wieksza bo sie rozciagnie razem z brzuchem
- wyjely i wcale nie zaczeło zarastac - po porodzie włożyły z powrotem
- nie wyjeły (bo nie musiały- tj pępek nie wypadł) wiec wszystkie sie trzymało na miejscu, a tylko do porodu zdjęły

I nie wiem co robić, bo z brakiem kolczyka jakoś sobie dam radę ale z wielką blizną nieeeeeeee

wiesz Lana.. mi mojego nawet nie byłoby żal.. bo i tak od lat go nie pokazuję.. ale- nie chcę mieć potem wielkiej rozciągniętej blizny.. a raz laski piszą-
- że jak wyjmiesz, to dziura zacznie bliznowacieć a jak zacznie- to blizna bedzie wieksza bo sie rozciagnie razem z brzuchem
- wyjely i wcale nie zaczeło zarastac - po porodzie włożyły z powrotem
- nie wyjeły (bo nie musiały- tj pępek nie wypadł) wiec wszystkie sie trzymało na miejscu, a tylko do porodu zdjęły

I nie wiem co robić, bo z brakiem kolczyka jakoś sobie dam radę ale z wielką blizną nieeeeeeee
Marcelinaa-ja jak wyciągnełam na początku 2 miesiąca ciąży to już mi zdążyła ta dziurka zarosnąć,jedyny ślad to taka mała kropka nic innego,a brzuszek mam już spory ,więc skóra sporo naciągnięta a miejsce po kolczyku ciągle zostaje taką samą małą kropeczką:tak:.
Może to też sprawa indywidualna skóry -jak się komu rozciąga,no nie mam pojęcia.
Dokładnie to u mnie wygląda tak jak z dziurką od kolczyka w uchu w jednym uchu miałam kiedyś za małolaty dwie dziurki i od kilkunastu lat nie zakładam drugiego kolczyka więc ta dziurka zarosła i została tylko mała kropka

reklama
Wlasnie porownalam moje zdjecia z 17 i 18 tygodnia. Różnica jest wrecz wstrzasajaca.
Jutro ide do prywatnego lekarza. troche sie denerwuje. Mam nadzieje ze beda pozytywne wiesci i ze w koncu poznam plec :)

Do góry