reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze Ciazowe Brzuszki

aga-irlandia- oj wielkie gratki super i wielki podziw, też marzę o dużej rodzince ale nie wiem czy u nas się uda najgorzej z mieszkaniem jest, a jak wy dajecie sobie radę, pracujesz czy zajmujesz się domem jak u was to wyglądaa i gratuluje chłopca i niech wam się uda doprowadzic do adopcji za co trzymam kciuki , a jak doszło do tego że staracie się o adopcję przypadek czy od dawna chcieliscie ?
PS.
wybacz że tak wypytuje jak nie chcesz nie musisz odpowiadać
pozdrawiam

reklama
Cookies no ja taka matka Polka jestem i siedze w domku:) udalo mi sie zrobic licencje na taksowke i jestem taksowkarka irlandzka z papierami ,ale nie pracuje :)
generalnie nie staralismy sie obycie rodzina zastepcza:) tak sie stalo,ze chlopak u nas wyladowal a my go przyjelismy a co za tym idzie trzeba bylo odpowiednie organy zawiadomic:) zdecydowalismy ,ze ten chlopak u nas zostanie zreszta on nawet nie chce sie od nas wyprowadzac....a jak bedzie zobaczymy...to nie jest takie proste i na pstrykniecie palcami zalatwione:)sa procedury,przez ktore trzeba przejsc ...poza tym jest to chlopak z problemami-w skrocie problem alkoholowy w domu i przemoc a dodatkowoo jeszcze 2 tyg temu zmarla jego matka....chlopak potrzebuje duuuzo uwagi,poswiecenia ,zainteresowania i wogole...latwo nie jest,ale mialam juz przyjemnosc slyszec slowa poachwal ze strony szkoly,pracownikow socjalnych i psychologa ,ze wykonujemy dobrze swoja role a to jest zawsze mile:)duzo pracy przed nami jeszcze ale mam nadzieje,ze uda nam sie to wszystko jakos pogodzic,bo miec 4 nastolatkow w domu to naprawde wielkie wyzwanie:)
my zawsze chcielismy miec miec duza rodzine ,ze jak to w Polsce bywa nie stac na s bylo na wiecej niz 3 dzieci ,bo i wlasnie problem z mieszkaniem byl-mieszkalismy z dziadkiem ,zajmujac jesen 16 metrowy pokoj....ech....ciazko bylo i zadych pespektyw na lepsze zycie...ale udalo sie mojemu mezowi wyjechac do pracy za granice ,troche na wariackich papierach i tak oto od 5 lat jestesmy w Irlandii i nie planujemy wracac...zdecydowalismy sie na kolejne dzieciatko,i udalo nam sie ,przezywajac 3 poronienia po drodze ....teraz ,zby nasza poltoraroczna cireczka miala towarzystwo( bo reszta dzieciakow to juz taka ze tak powiem za duza) oczekujemy na kolejne:) i mam nadziejue,ze tym razem bedzie chlopiec:)

noooo to tak po krotce....przepraszam,ze sie tak rozpisalam:)

aga_ilrandia-kłaniam sie nisko:) jestem pełna podziwu i gratuluje takiej rodzinki i nie ukrywam że zazdroszcze może i nam sie poukłada kiedyś i zdecydujemy sie na kolejne dziecko ale wtedy ja bym musiala w domu zostać i zajmować się
pozdrawiam i trzymam kciuki za sprawne załatwienie wszystkich problemów administracyjnych i życze samych sukcesów w wychowaniu chłopca

agairlandia pełny podziw i szacunek. U nas w kraju niestety tak jest ,że posiadanie więcej niż 2 dzieci to już luksus. A poza tym takie rodziny są dziwnie postrzegane. Pamiętam,jak moja siostra była w ciąży z 3 dzieckiem mając 3 miesięczne maleństwo i już 6 letnią córę. Ludzie to się patrzyli jak na jakąś patologiczną rodzinę. Fakt,że 3 dziecko nie było planowane, zwłaszcza po tak krótkim czasie ale są teraz naprawdę szczęśliwi. A dziewczyny ,mimo że są jeszcze małe to są bardzo samodzielne. Bo jak masz taką grupkę w domu to nie chuchasz i dmuchasz tak na nie:)

AGA IRLANDIA ode mnie tez szacuneczek... ja zastanawiam sie jak dobie poradze z dwojka a Ty masz taka duza rodzine i taka zrelaksowana..wowwwwww i super!

AGA IRLANDIA-Ja jestem również pełna uznania ,tyle milosci ,serca i zaangazowania...mysle ze wasze dzieci sa z wami bardzo szczesliwe i zycze aby bylo tylko lepiej i Wam się powodziło w życiu.

dzieki dziewczyny:) to mile:)

powiem Wam,ze im wiecej dzieci tym wiecej czasu dla siebie potrafi czlowiek sobie wygospodarowac:) w koncu trening czyni mistrza;-)
mi czasem tez braknie czasu zwlaszcza jak zejda sie rozne nie planowane sprawy:) ale coz zrobic....tak to juz jest::)ja nie mialam nigdy od nikogo pomocy i przez to sama nauczylam sie dawac sobie rade:)
Wy tez dacie:) to tylko kwestoa organizacjii

aaaa i przyznam racje....jak sie ma wiecej dzieci to nie ma czasu na chuchanie i dmuchanie:)

pozdrawiam

Czas na brzuszek ode mnie :szok: niestety od paru lat jestem lekko "przy kosci" i ponad brzuszkiem-dzidziusiem mam drugi brzuszek-tluszczyk (tutaj zgrabnie zasloniety 'przypadkowo' dlonia :-D). To moje zdjecie z 18 tygodnia.

IMAG0057a.jpg

reklama
Do góry