reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Ciazowe Brzuszki

a ja sie zastanawiam czy przy małych brzuszch tez sie brzuszek w wymiarach obniża...ja wciaz w okolicach 95 cm ale wyraznie wyczuwam ze macica konczy sie duzo nizej.

reklama
a ja sie zastanawiam czy przy małych brzuszch tez sie brzuszek w wymiarach obniża...ja wciaz w okolicach 95 cm ale wyraznie wyczuwam ze macica konczy sie duzo nizej.

Devi, ja miałam wcześniej prawie 100cm w pępku, teraz mam 96-97cm, więc przy małym brzuszku jak opada wymiary też się zmieniają;-)

a ja miałam 98, potem 99 a teraz 99,5 cm (wczoraj) a brzuch mam nisko...tak nisko, że jak pisałam sikam co 10 minutach chodzenia tak mi mały dociska pęcherz......więc to chyba nie reguła.....albo się źle mierzę ?????

Akashia , Marcelina fajowe brzucholki macie:-)
Co do rozstepow tez sie smarowam i jak ktoras to ujea wygladam jak Gepart tak mnie ladnie wysypalo:/

o edyta.edit czyli obniżył ci się już brzusio!:-)
u mnie rozstępów póki co brak i mam nadzieję że stan ten już utzryma się do porodu i bezpośrednio po nim (słyszałam że nawet kilka dni po porodzie też mogą wyjść!:wściekła/y:)

Mnie również rozstępy omineły - też sie cały czas smaruje (fissanem) ale nie wiem czy to on tak działa czy poprostu taka natura. Moja bratowa używała wszystkiego co tylko się da i rozstępów cały brzuch :-(. Nie wiem jak to z tym jest... Ja za to mam wielka blizne po kolczyku na pępku (młode głupie lata). Kideyś to była kropeczka a terazzzzzzzzz :szok: oj wielka blizna do samego środka pępka który wylazł sobie na wieszch ! Ale nie moge narzekać oby tylko tyle do końca.

Po porodzie mogą się jeszcze pojawić ?? :szok:

pierwsze zdjęcie z dzisiaj a to drugie już wstawiałam tutaj. zastanawiam się czy co nie co jest niżej?? :unsure:

Jejku tylko nie zwracajcie uwagi na rozstępy :wściekła/y:

Załączniki

• 2011-07-28 08.57.09.jpg
    2011-07-28 08.57.09.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 71
  • 062711115120.jpg
    062711115120.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 71
nadzieja! NIESTETY! Nie miałam ani jednego rozstępu na brzuchu (z przodu) w ciąży z Li. I byłam z tego mega dumna. Urodziłam. Następnego dnia poszłam pod prysznic, i tam było duże lustro - caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaały brzuch mi obsypało. Myślałam, że się zabiję.

reklama
ano nadzieja mogą...:-(bratowej wyszły 2 dni po porodzie
beti nie chce dołować ale mi się wydaje ze nawet wyzej:-D chyba ze w zlej kolejnosci spojrzalam ale mną się nie sugeruj bo jak nie mam soczewek to krecik jestem (okulary mam stare i duuzo za slabe)

edit. bo zapomniałam
Devi - ja też się tak zastanawiam czy wszytskim te bzruszki opadają (nawet nie tyle czy pzry małychale ogolnie) bo ja tak sobie myślę: brzuszek opada jak głowka wstawia sie do kanalu rodnego a moja lobuziara zrobila to juz pod koniec maja (dlatego musialam lezec plackiem) wiec moze u mnie nie opadnie?

Ostatnia edycja:
Do góry