reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz wymiary

reklama
justyna śliczny brzuszek
mi to dzisiaj Pani w kolejce przepuściła to nie mam złudzeń że widać, ale też wina płaszczyka odcinany pod biustem hehe

Dziewczyny jak u was z tymi wymiarami? Ja jestem przerażona. To dopiero początek. Przytyłam co prawda do dziś tylko 1 kg ale sporo cm przybrałam. W brzuchu z 93 dodać 7cm i mam 1000cm:0. W piersiach jeszcze gorzej z 91 cm plus 9cm i wynik 100cm. Przerażona jestem bo to dopiero początek więc co będzie dalej??
Kupiłam sobie piłke i będę troszke ćwiczyć. Macie podobnie? Jak jest u was?

Witam, ja pomimo strasznych wymiotów i zgagi mega gigantycznej mam już 3,5 - 4 kg na plusie...a dodam że wcale się nie obżeram chociaż zachcianki mam okrutne...pocieszające jest to że w pierwszej ciąży też tak miałam na początku a do końca tyłam tak po 1- 1,5 kg/ miesiąc w dniu porodu 68 kg także nie było tragedii:))Udało mi się uchronić przed rozstępami i 3 miesiące po porodzie wyglądałam jak przed:))Wogóle tą ciąże znoszę znacznie gorzej może dlatego że starsza jestem, a może dlatego że się nie zdąrzyłam na nią psychicznie przygotować:)Ta pogoda też pewnie robi swoje...nio ale może wiosną będzie lepiej:))Dzisiaj wizyta może poznam płeć 3majcie kciuki:))

Kari, ja w pierwszje ciąży miałam podobnie z przyrostem wagi, w sumieprzytyłam 13kg, ale w pierwszym trymestrze od razu 5 kg na plusie, później im wyższa ciąża, tym mniejszy przyrost, śmiesznie, ale widzę, że teraz lecę podobnie, teraz w pierwszym trymestrze miałam +3kg, zobaczymy co za tydzień na wizycie waga wskaże:)

dziewczyny a ja mam +5kg teraz. A w pierwszej ciąży przytyłam wszystkiego 11kg. Coś mi się wydaję, że będzie klęska:szok:

reklama
O widzę że nie jestem sama ja też przytyłam dokładnie 13 kilo :))a podobno na początku ciąży się chudnie...widocznie nie ma reguły:))nie wiem ja mam wrażenie że mój organizm w ten sposób się do ciąży przygotowuje...widocznie mam za mało tu i ówdzie :))ja na prawde pomimo zachcianek dziwacznych jem mniej bo po prostu nie mogę nawet po kanapce przez godzinę mam kamienie w brzuchu:))nio a mimo wszystko rosnę:))Będziemy się dziewczyny po porodzie motywować do powtu do formy:))

Do góry